|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba
27.9.2004 6:33:55   
maya1
pozdravljene!
od 18 tedna sem na bolniški zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha in bolečin v križu. zaposlena sem na 4 ure v butiku pri s.p.-ju. moji šefici ni bilo prav, da sem zanosila, sedaj, ko sem pa na bolniški pa še manj. pri njej delam 8 let in nikakor se ne more sprijazniti, da me ne bo v službo. naslednje leto gre itak v pokoj, tako, da bom brez službe.:(
pa še to: do sedaj v osmih letih nisem bila niti en dan na bolniški, sedaj je pa vse narobe, ko mora tisti mesec plačati prispevke zame, pa še to polovico.
kako ste ve rešile nesporazum s svojimi šefi?:(
lepo se imejte.
maya1 (22t)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   služba
27.9.2004 7:05:52   
nikitta
žal ti bo, da si se sploh sekirala, kako ustreči svoji šefici. Imaš dovolj velik razlog, da jo pozabiš in mogoče greš na polno bolniško. Res, prav ne prebavljam, raznorazne šefe, ki se postavljajo v vlogo načrtovalcev življenj (proti nosečnosti, bolniški, dopustu...). Taki ponavadi niso uspešni, ne v poslu in ne v lastnemu življenju in radi bi imeli oblast nad drugimi. Če bi imela smisel za prav( ta šefica) , bi nemudoma ukrepala...drugače. Res, dovolj časa boš imela, da si poiščeš službo, saj v tej najbrž ne moreš ostat. Dobro se pozanimaj za svoje pravice, tudi, če te bo probala med porodniško uznemirjat.
Uf, oprosti ampak tole me pa pogreje.

Hm, reševanje nesporazumov naj bi bilo v obojestransko korist in zadovoljstvo. Glede, da imata precej različna stališča in neenake položaje, predvidevam, da je bolje, da poskrbiš zase in ne njeno počutje. V tem primeru, bi jaz zbrala pogum in spregledala...da je ta šefica v tem trenutku, za mene in moje življenje zelo škodljiva in jo sploh ne bi več "konzumirala" dnevno, v mislih ali kako drugače.
Verjamem, da te tudi skrbi zaradi denarja in prihodnosti, a prepričana sem, da, moraš prvo dobro poskrbeti za danes...

Lep pozdrav.
Nikitta

PS: Lastna izkušnja!

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   služba
27.9.2004 8:05:51   
simonas
Jaz še nimam otročka in zato ne vem kako bo s porodniško (sploh če bom morala iti še prej v bolniško), vendar pa glede na to kakega šefa imam mislim, da ne bo nekega nerazumevanja.

Vseeno mu ravno ne bo, ker le vodim komplet računovodstvo v podjetju, vendar pa ga čisto na cedilu tudi ne bom pustila. Sama bom poiskala zamenjavo in bistvene stvari bom še delala naprej doma. Saj vem da bo težko, ampak bo že šlo...

Žel mi je, da je tvoja šefica tako nerazumevajoča. Konec koncev je ženska in bi lahko razumela. Ampak ljudje smo si različni.

Pojdi v polno bolniško. Ti boš imela mir, ona pa stroške krite s strani zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Simona

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   služba
27.9.2004 8:26:17   
smrček
:grrr:O moj Bog. Tale tvoja šefica je pa pravi zmaj. Ali ima mogoče kaj svojih otrok, no saj pri njeni starosti je že verjetno pozabila skrbi za otročka med nosečnostjo. Jasno ji daj vedeti, da deleš 4 ure samo zato, da ji pomagaš in ne zato ker bi ti bilo potrebno. Kaj pa lahko izgubiš? Po kolektivni pogodbi sklenjeni med zasebnimi delodajalci in delevci si zaščitena in te v času nosečnosti in porodniške ne sme odpustiti, razen če obrtnik preneha z dejavnostjo. Malce pobrskaj po spletu in si preberi zakonodajo.:hudicek:

Ne sekiraj se če res ne gre drugače, zaprosi svojega G naj ti napiše priporočilo za polno bolniško.

Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da živčna vojna zelo negativno vpliva na naše pikece :( pa še niso nič krivi in dolžni zato.
Jaz (24t) sem imela v službi in doma malce živčne nervoze (verjetno so mi ponagajali hormoni) pa je mali nehal brcat, tako da sem čez tri dni šla na pregled in hvala Bogu je bilo vse OK :duda: G me je opozorila da vse napetosti in pritiski slabo vplivajo na nosečnost.

Želim ti lepo nosečnost 9nebesa in čim manj problemov z šefico:grrr:

Pa ne pozabi pobožat bužija ;)

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   služba
27.9.2004 8:40:35   
maya1
punce, hvala za tolažilne besede.
ja ta moja šefica je pravi zmaj. po njenem naj bi nosečnica delala do konca nosečnosti. za vsako punco, ko je zvedla, da je na bolniški zaradi nosečnosti se je zgražala.:(
sicer, pa nimam nobenega interesa, da bi šla v času nosečnosti v službo. v četrtek imam kontrolo pri G pa mi naj kr napiše bolniško do konca. hvala bogu, da mam fajno G.:bravo:
maya

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   služba
27.9.2004 9:24:33   
Janika
Sploh ne vem zakaj se delodajalci tako sekirajo zaradi plačevanja prispevkov, saj jih plačujejo samo 30 delovnih dni od prvega dne nastopa bolniške. Kasneje pa za to poskrbi drzava!
Skoraj ne verjamem da bi nas sefi imeli tako radi da nas bi tako pogresali?!

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   služba
27.9.2004 9:36:33   
arin
DA SE VAM TUDI JAZ PRIDRUŽIM. ZELO STE MI SIMPATIČNE IN O.K. ZANIMA ME ČE JE ŠE KAKŠNA BODOČA MAMICA K

ATERA IMA ROK KONCA JANUARJA¨'¨?

SEM V 22 T

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   služba
27.9.2004 10:13:57   
maya1
moji šefic je še tistih 30 dni preveč za plačat, čeprav ma dost denarja. več ma bolj je škrt.
maya1 22t:sloncek:

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   služba
27.9.2004 10:58:31   
simonas
Ce delas stiri ure, potem ne velja tisto za 30 dni. Velja samo za polno bolnisko...

Simona

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   služba
27.9.2004 11:01:15   
Ajda40
Velja isto kot da bi bila v bolniški poln delovni čas.
Pozdrav
Ajda

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   služba
27.9.2004 16:37:20   
belma
TUDI JAZ TI SVETUJEM POLNO BOLNIŠKO!!! PA LEPO NOSEČNOST TI ŽELIM!!!! PAPAPAPA:bravo::metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu maya1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?