|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba, bolniška porodniška
18.4.2007 15:24:06   
Anonimen
Živjo!
Zanima me nampreč. Stara sem 25 in imam VII.stopnjo izobrazbe. baje da naj bi bil nek zakon, če si star pod 26 let z visokošolsko izborazbo naj bi država plačevala dajatve zate, če se zaposliš v določenem podjetju.

Potem pa me zanima še nekaj, če se jaz zaposlim in zanosim in grem v bolniško. Kakšna bi bila moja plača? In kakšna bi bila moja porodniška? Se mi splača zaposliti. A se da npr da imam na začetku visoko plačo koliko časa bi morala biti prej zaposlena. Da bi imela solidno porodniško?

Če grem v nosečnosti v bolniško, ali to pomeni da moram biti skoz doma???

A mi priporočate da se zaposlim in grem v nosečnosti v bolniško? Koliko časa bi morala biti prej zaposlena pred PDPjem, in kakšna bi bila moja porodniška
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: služba, bolniška porodniška
18.4.2007 22:38:35   
Anonimen
Zmeden, zmeden, zmedenuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2007 8:08:25   
Jutra
Ti pa preveč vse tole planirašuser posted image
Kdo pa pravi, da MORAŠ iti na bolniško, če si noseča? Če obstajajo razlogi, se lahko z zdravnikom dogovoriš tudi za krajši DČ med nosečnostjo.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2007 10:19:04   
Anonimen
Planiram ne ampak prvo nosečnost sem imela zelo rizično in mi je že ginekologinja povedala da bo verjetno pri drugi tudi tako.

Zanima me, ker imam možnost službe in so celo pogruntali da bi bilo bolje če bi šla kar takoj na bolniško, ampak ne vem kdo potem plačuje prispevke, firma ali zavod? Kako je potem podjetje na boljšem?

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2007 10:57:10   
Balerina
Tako je za potodniško je osnova povprečje zadnjih 12 mesecev, če nisi zaposlena vseh 12 mesecev se za tiste mesece, ko nisi bila zaposlena vzame minimalna plača. Bolniško ti izplačuje delodajalec vendar je prvih 30 dni v breme delodajalca in je osnova plača zadnih 3 mesecev pred nastopom bolniške. Za bolniško od 31. dne naprej delodajalcu ZZZS povrne stroške osniva pa je plača prejetaa v letu pred nastopom bolniške. Če greš v bolniško decembra 2007 se ti tako imenovana refundirana bolniška začne obračunavati januarja ali celo februarja 2008 osnova pa je iz leta 2006. In zopet se za mesece ko nisi bila zaposlena vzame minimalna plača.

No upam pa da ti ne bo potrebn it na bolniško. Kot je bilo že napisano je bolniška le v primeru rizičnosti in ne kar v vsakem primeru nosečnosti.
Kot si napisala si bila pri prvi nosečnosti že na bolniški potem bi tudi morala vedeti ali si takrat morala doma ležati ali ne. Firma ti ne more poslati kontrole in te kaznovati, odpustiti, če se ti držiš pravil, ki ti jih naloži zdravnik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2007 22:05:10   
Anonimen
Nisem ležala doma, ker sem imela status študenta. Tako da ne vem kako je z ležanjem. In za to sprašujem

No in to bi bila sedaj moja prva zaposlitev Zaposlila bi se v domačem d.o.o. Če bi slučajno morala res v bolniško, ali bi dobivala večjo bolniško kot 70000 bivših sit,

Najlepša hvala balerina

(odgovor članu Balerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2007 22:11:57   
Anonimen
No sedaj sem šla iskati minimalno plačo za 2007 leto in sem našla da je to 521 evrov. A potem bi dobivala ven 521 evrov bolniške mesečno, če bi bila na bolniški?

Drugače pa če ne bi bila na bolniški pa bi dobivala povprečje mojih plač, kolikor bi pač znašala in kolikor bi mi manjkalo do 12 mesecev zaposlitve bi mi vzeli teh 521 evrov povprečne plače RS za izračun. A prav razmišljam?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.