Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: služba, bolniška porodniška 18.4.2007 22:38:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Zmeden, zmeden, zmeden
|
|
|
|
RE: služba, bolniška porodniška 19.4.2007 8:08:25
|
|
|
|
Jutra
|
Ti pa preveč vse tole planiraš Kdo pa pravi, da MORAŠ iti na bolniško, če si noseča? Če obstajajo razlogi, se lahko z zdravnikom dogovoriš tudi za krajši DČ med nosečnostjo.
|
|
RE: služba, bolniška porodniška 19.4.2007 10:19:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Planiram ne ampak prvo nosečnost sem imela zelo rizično in mi je že ginekologinja povedala da bo verjetno pri drugi tudi tako. Zanima me, ker imam možnost službe in so celo pogruntali da bi bilo bolje če bi šla kar takoj na bolniško, ampak ne vem kdo potem plačuje prispevke, firma ali zavod? Kako je potem podjetje na boljšem?
|
|
|
|
RE: služba, bolniška porodniška 23.4.2007 10:57:10
|
|
|
|
Balerina
|
Tako je za potodniško je osnova povprečje zadnjih 12 mesecev, če nisi zaposlena vseh 12 mesecev se za tiste mesece, ko nisi bila zaposlena vzame minimalna plača. Bolniško ti izplačuje delodajalec vendar je prvih 30 dni v breme delodajalca in je osnova plača zadnih 3 mesecev pred nastopom bolniške. Za bolniško od 31. dne naprej delodajalcu ZZZS povrne stroške osniva pa je plača prejetaa v letu pred nastopom bolniške. Če greš v bolniško decembra 2007 se ti tako imenovana refundirana bolniška začne obračunavati januarja ali celo februarja 2008 osnova pa je iz leta 2006. In zopet se za mesece ko nisi bila zaposlena vzame minimalna plača. No upam pa da ti ne bo potrebn it na bolniško. Kot je bilo že napisano je bolniška le v primeru rizičnosti in ne kar v vsakem primeru nosečnosti. Kot si napisala si bila pri prvi nosečnosti že na bolniški potem bi tudi morala vedeti ali si takrat morala doma ležati ali ne. Firma ti ne more poslati kontrole in te kaznovati, odpustiti, če se ti držiš pravil, ki ti jih naloži zdravnik.
|
|
|
|
RE: služba, bolniška porodniška 23.4.2007 22:05:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Nisem ležala doma, ker sem imela status študenta. Tako da ne vem kako je z ležanjem. In za to sprašujem No in to bi bila sedaj moja prva zaposlitev Zaposlila bi se v domačem d.o.o. Če bi slučajno morala res v bolniško, ali bi dobivala večjo bolniško kot 70000 bivših sit, Najlepša hvala balerina
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.