Gina
|
Ti povem zakaj je dražje? Ker Slovenska država tako funkcionira. NI nobene ok organizacije na državnem nivoju. Država živi od tistih par ljudi, ki pri nas sploh dela (beri delček ljudi dela v gospodarstvu in delček v negospodarstvu, polovica jih je pa doma kar tako, ker se šlepajo ali ker so v penzjonu ali bolni. Gospodarstvo nima nekih olajšav na nobenem področju, ogulijo te kjer te lahko, davki so višji kot v tujini.....vse to pa zato, ker denar iz državne blagajne curlja in kaplja v jame brez dna čisto na vsakem koraku. Država je neorganizirana, ne preverja podizvajalcev, oz. jih ne kontrolira kot bi jih morala, dogajajo se raznorazne reči na političnem ali privatnem področju, vzame se pač, kjer se lahko, ljudje pa se morajo znajti. Tista polovica ki delajo, ne živijo ravno v raju, ali pa spadajo med bogataše. Prvi nimajo priložnosti za odločanje, drugim je pa v interesu izkoriščati ljudi, da še bolj obogatijo. Ker država vse skup podpira, tudi s politiko vzdrževanja ljudi, ki bi komot delali, na račun izkoriščanja tistih, ki sploh delajo in še večjega obdavčevanja le teh in tudi samih firm, ter povečevanja prispevkov, smo globoko tam, kjer sonce ne sije. Cene so vsak dan višje + plače se nižajo + ljudi odpuščajo - tudi v javnih službah ljudi zaposlene za nedoločen čas odpuščajo. Posledično je še več ljudi na borzi, nihče ne kupuje več toliko, ker je kupna moč padla, torej se cene višajo, ker trgovci nimajo toliko dobička.... Začaran krog. A ti povem za posladek še endrastičen primer: kupovala sem konopljino olje za 11 eur. Ko se je začela reklama zanj po kakšnem letu in pol, je cena istega olja v isti trgovini narasla na 34 eur za isto flaško. Oderi potrošnika, oderi čim bolj, da boš lahko plačal prispevke. Banda. Pa ni važno katera oblast pride, pri nas se reči ne rešujejo pri problemih, ampak se vse prevali na delavce. Delajte več, da bo država lahko še naprej zapravljala oz. denar metala skozi okno. Cene pa posledično rastejo.... Jap, bilo je popolnoma enako že 15 let nazaj, ko sem živela pol leta v tebi domačem stuttgartu - nisem se mogla načudit, kako je lahko tam vse cenejše. Vlekla sem reči v Slovenijo, zaloge skoraj. Neke reči sem pa celo v Slo. prodala, taka cenovna razlika je bila, da se je splačalo - sploh pri oblačilih in kozmetiki. Da o kvaliteti sploh ne govorim. Še danes imam par majčka od tam popolnoma lepih, neraztegnjenih in kot od včeraj. Ma saj je lepo v Sloveniji, ne zamenjam, ampak vidi se, da smo še malo na balkanu.
< Sporočilo je popravil Gina -- 23.7.2010 10:37:16 >
|