|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sling in ravna hrbtenica!
17.2.2008 20:44:03   
BUŠICA
helo! sling bi naj bil uporaben ze od prvega dne rojstva in se ful priporoča nošenje otroka. Ampak kako je to mogoče, če bi naj novorojenček moral imeti ravno podlogo zaradi hrbtenice. v slingu je pa ravno nima. kaj menite ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sling in ravna hrbtenica!
17.2.2008 21:13:26   
kekec in mojca
Tole sem sama vprašala v MŠ, pa so mi rekli, da ni glih najbolj priporočljivo ravno zaradi lege otroka.

Ampak vseeno sem imela občutek, da fizioterapevtka ni ravno poznala slinga. Namesto tega nam je bolj priporočala kengurujčka, v katerem lahko otrok tudi leži in to z ravno hrbtenico. Kje ga prodajajo, ne vem, zdi se mi, da v BC, stane pa okoli 70 €.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2008 21:18:53   
Anonimen
Ne vem, teorije so gotovo razlicne.

Ena je tista, kki se nagiba k ravni podlagi.
Druga tista, ki pravi, da otrok v slingu lezi tako kot v maternici.

Ce nima v osnovi tezav s hrbtenico, po moje ni nobenega problema v slingu :).

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2008 22:48:22   
frutka_
Tega, ko dete lahko leži imam jaz od Chiccota.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 7:37:58   
mateyka
ampak vse afričanke nosijo tamale v "slinigh" okol + tle babice pravjo, da je čist ok in se na velik to fura, tko da ne vem..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2008 7:39:00   
aleksandra silvija
Ce nima v osnovi tezav s hrbtenico, po moje ni nobenega problema v slingu :).

Vsi Cuser posted image , Romi uporabljajo nekakšne slinge za otroke  že od začetka in jih v njih neprestano prenašajo.
Pa nimajo ravno težav s hrbtenicami,...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2008 12:55:02   
Naja30
V slingu je hrbtenica usločena toliko kot v lupinici, to je pa lega ki jo dojenček pozna že iz maternice in ni nič narobe, če tako napol leže sedi.

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2008 8:19:36   
skuštrana
Hrbenica mora biti v obliki črke c kar v slingu je, v kengerujčku pa ni.
Sling je primeren že za novorojenčka - dva položaja (zibka in tummy to tummy). Pri tummy to tummy položaju mora bit sling full dobro zategnjen(med osebo, ki otroka nosi in otrokom ne sme biti prostega hoda), podprta mora biti tudi glavica.Nogice morajo biti full razđirjene v t.i. položajo za široko povijanje - žabica.
Jaz sem Arsena tako nosila od starosti 10 dni naprej, ko smo šli prvič venuser posted image
Če ima otrok razvojne težave se je smiselno pred uporabo slinga posvetovat z razvojno fizioterapevtko, vendar do sedaj položaju zibka še nobena ni rekla ne...
V kengerujčku otrok sedi na ritki, to pritiska na hrbtenico, kar ni ok..Kolena morajo biti višje kot ritka in nogice morajo objemat trebuh osebe, ki otroka nosi. Tako je v slingu.

če vas pa še kaj zanima pa vprašajteuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2008 9:20:09   
kekec in mojca
Skuštrana, jaz sicer nimam slinga, imam pa trak (ne vem, če je to istouser posted image )... A mogoče lahko opišeš, kako se zaveže trak, da dobim položaj tummy to tummy ali pa zibka? Ker sama poznam le en vozel... 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2008 9:38:04   
skuštrana
KiM, jaz traku nimam in o teh vozlih nič ne vemuser posted image Poglej si tule http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=31

Imaš full uporabnh nasvetov in linkov z vezavami...Trak je po hrvaško marama.
Jaz trnutno full uporabljam sling in čakam, da mali še malo zraste, pol gremo pa na mei taiuser posted image Mi je manj kompliciran kot trak..

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2008 9:43:29   
skuštrana
Jaz imam sling z obroči. To ni isto kot trak.
http://altermama.moj-album.com/slike/10030150/JZQzaBr5kSbVQoPa.t.jpg

Tole je pa mei tai
http://lh3.google.com/tabitasling/R1q9v3mRuXI/AAAAAAAABJ8/clutDCc1Qi4/s144/dsc01211.jpg
http://lh4.google.com/tabitasling/R1ar7HmRuHI/AAAAAAAABGk/iXLwg75gLdo/s144/dsc01211.jpg
http://lh5.google.com/tabitasling/Ruk4vyHofaI/AAAAAAAAAxE/4pT_RIRQa60/s144/dsc00898.jpg
http://lh3.google.com/tabitasling/R4iTFvHU5II/AAAAAAAABTs/Ek7P0qiaGjI/s144/DSC01280.JPG

Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2008 11:29:56   
BUŠICA
skuštrana,glih tega mam jaz tudi! in praviš da je fajn?

Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2008 15:11:52   
skuštrana
Sling z obroči je meni super user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2008 17:07:14   
shooo
kekec in mojca

http://ellaroo.com/wearing-instructions.php

tukaj imaš napotke.
tudi jaz sem nežo nosila v tem položaju: FRONT WRAP CROSS zavezano po navodilih iz te brošure.
uspešno vezanje!
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.