|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slinavka
24.6.2009 15:55:35   
barni
Ali ima katera izkusnje s to boleznijo? Mi jo ravno prebolevamo in je cela stala. Kdaj zginejo te bele pike po jeziku? Mocno upam, da je nespanje posledica te bolezni in da se bo uredilo, ko ozdravi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slinavka
24.6.2009 16:25:19   
Anonimen
Prijateljica ima 1.5 letno punčko, ki preboleva to zoprno reč. Mala je prvič po 10 dneh jedla oz. imela pogum, da je jedla, ker je imela usta polno ran in hrast. Sedaj gre počasi na bolje. Glede spanja se pa nisva pogovarjali, je pa verjetno tudi moteno zaradi tega, saj mora bolet ko hudič. Bogi otročki.

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2009 19:40:45   
barbi007
Naš je imel slinavko pri 20 mesecih. Bil je celuser posted image . Kriza. Kričal je od bolečin celo noč, podnevi pa itak. Jedli nismo en teden skoraj nič, niti piti ni hotel, smo skoraj pristali na pediatriji na infuziji. Potem je čez nekaj dni bilo čudežno boljše. Mora prebolet, pa bo. Je res ena zoprna reč kot user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.6.2009 18:09:10   
hillmagic
V vrtcu kamor hodi naša punca (20 m je stara) so v njeni skupini imeli tudi primer Slinavke. Za enkrat je bil to edini primer v njihovi skupini. Upam, da bo pri tem ostalo. Po pravici povedano pa si sploh ne predstvaljam kako to izgleda. Na jeziku se naredijo pikice. A to izgleda tako kot afte ali ne .

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2009 19:15:40   
_andreja_
mi smo jo lani septembra imel zraven pa še gnojno angino, mislim, da je odveč da povem, da smo pristali na infuziji user posted image

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2009 23:46:37   
nana 27
Naša jo je imela pri 20ih mesecih. Po nekaj dneh je postala šibka, izčrpana, ker ni nič jedla in so nas za tri dni sprejeli na Infekcijski. Imela je infuzijo, pa še vedno ni hotela nič pit in jest. V bolnici so nam dali kozarec sladkorja in gazo. Gazo namočiš v vodo in daš v sladkor, nato pa sem z gazico morala na trdo zdrgniti jezička (itak je imela tudi čisto krvave dlesnI) in bele pikice, gaza je bila krvava, mala pa je od bolečine in jeze končno nekaj popila. Jaz sem to delala, ker ji je pomagalo, čeprav se je drla kot zmešana in sem imela prst že ves plav od griženja. V lekarni se da dobit (prosite pediatra za recept) GELCLAIR in dolgo palčko, ki ima na koncu peno (a veš take, kot imajo v bolnicah za vlažit usta). GELCLAIR pripraviš po navodilih (taka prozorna tekočina), noter pomakaš palico in otroku "čistiš" usta (namažeš). Se zelo upirajo, ampak je treba biti vztrajen. V bolnici so rekli, da pomaga in resnično nam je pomagal. http://www.gelclair.com/

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2009 14:18:30   
ursulina
mi smo pri 17 mesecih ravnokar preboleli, ampak na srečo ni bil hujši primer... nič vročine in pikic po telesu, samo po ustih vsega user posted image  polno aft, krast in krvavečih razjed... res so uboščki, boli jih, ne morejo jest, piti... pomaga Calpol in pri nas Cikaflogo gel - lepo ublaži bolečine.

jaz sem mu kar po šprici dajala tekočine v usta, da je vsaj malo spil tista dva huda dneva, drugače pristaneš na infuziji...

trajalo je en cel teden, čudežno izginilo čez noč, ritem spanja pa je porušen...

Moj januarski sonček 2008 je navihanček Lenart.
Februarja 2010 je dobil še ljubko sestrico Karlino.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2009 18:37:20   
Blink1
Nam je zdravnik predpisal tabletke Virolex, ki so TAKOJ učinkovale. No.. res da smo jih dobili šele 5 dan, ampak po prvi tabletki je mala čez 3 ure jedla!!!

---------------------------------------

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.7.2009 21:44:32   
Žabika

IZVIRNO SPOROČILO: N&N

Nam je zdravnik predpisal tabletke Virolex, ki so TAKOJ učinkovale. No.. res da smo jih dobili šele 5 dan, ampak po prvi tabletki je mala čez 3 ure jedla!!!

Koliko pa je bila stara punčka, da so ji to predpisali?

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.7.2009 7:56:10   
barni
No mi smo zadevo preboleli, trajalo je 10 dni, da je izginila se zadnja afta na jeziku.

Smo pa zraven ocitno prebolevali se neko pikasto virozo, ker pri slinavki ni pikic po telesu. Pa se prehlajena je bila istocasno. Skratka, dolgcas nam ni bilo, dopust je bil pa enkraten user posted image !

Zdajle se lahko smejim, takrat pa mi je bilo za zjokat. Je pa mala zelo dobro zadevo prenasal, ker je jedla (sicer samo dolocene jedi in veliko manj kot obicajno) in pila edina slaba stran je bila, da se je navadila pit sok in zdaj voda ni vec dobra.

Smo meli pa tudi dva dni visoko vrocino, tako da sem resnicno srecna, da je za nami. Me je pa kar groza, ker pravijo, da se slinavka lahko ponovi user posted image

Aja, kolikor je meni znano za slinavko ni zdravila in afte morajo zginiti same od sebe. Tisti Virolex pa ne vem ce je primeren za otroke?

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.7.2009 18:25:05   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: Žabika

IZVIRNO SPOROČILO: N&N

Koliko pa je bila stara punčka, da so ji to predpisali?

2,5 leta

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?