|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slepo jajčece?!
31.5.2006 18:22:27   
danijelca
pozdravček vsem!

nekaj časa že berem tale vaš forum, ki mi je odgovoril na marsikatero vprašanje. danes pa se bi vam rada pridružila z naslednjim vprašanjem:
rada bi najdla kakšen link, kjer mi bi malo bolje razložili o slepem jajčecu?!

pred tednom dni sem še namreč skakala od veselja, ko mi je test (po letu dni truda) pokazal da sem noseča. danes mi pa je ginekolog povedal, da imam slepo jajčece.
sicer mi še ostaja malo upanja do naslednjega tedna ko imam ponoven pregled. ginekolog mi je namreč rekel, da pri klomifenu (druga runda,  štiri na dan) se cikel malo podaljša in da tako je možno da še ploda ni videt.  ostaja upanje do naslednjega tedna.........
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slepo jajčece?!
31.5.2006 18:46:09   
Katjusa3
Živjo, danijelca!
Poskusi iskati pod: slepo jajce ali pa blighted ovum. Prepričana sem, da boš našla veliko podatkov (tukaj in pri dr. Pušenjaku). Hudo pa je, da ti le ti ne bodo pomagali, če je res to to, naj se stvar čimprej zaključi, da boš lahko začela na novo upati. 
Srečno!

(odgovor članu danijelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.5.2006 19:32:02   
Anonimen
Hojla,

Dr. Pušenjak je zapisal,
"snetno jajce" (prevod slepo jajce iz anglosaksonksga "blighted oovum" je nepravilen) je nosečnost, ker vsebuje trofoblast, torej osnovno tkivo iz katerega nastane posteljica, čeprav ni ploda in to tkivo izloča nosečnostne hormone, zlasti hCG. Zato so tudi ob snetnem jajcu prisotni znaki nosečnosti, v bistvu in po pravilu še bolj, včasih tako ekstremno, da da ogroža nosečnico. Če molarno nosečnost, ki lahko nastane iz "snetnega jajca" pustimo dovolj dolgo v maternici, seveda pride do hude krvavitve in ozločitve nosečnosti in pogosto tudi običajna "brezplodna" nosečnost privede do spontanega splava, vendar ne vedno, zato priporočamo da se takšna nosečnost po njeni diagnozi v najkrajšem času umetno odstrani. Koliko časa lahko takšpna nosečnost traja je težko reči, verjetno pa maksimalno nekaj mescev, morda 3 ali 4."

Držim pesti, da se pokaže plodek. Meni se ni izšlo. Preveri po velikosti GV. Če je bila ta na UZ večja od 22 mm in še ni plodka, ga žal tudi ne bo.

Srečno!

(odgovor članu Katjusa3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2006 13:44:01   
danijelca
punci najlepša hvala za odgovor 

zdaj malo prebolevam nosečnost in maluser posted image
ne upam si ustvarjat prevelikih upov in čakam drug teden

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2006 17:32:11   
Špela100
Ja koliko pa si noseča in koliko je velika gestacijska vrečka??
Jaz sem tudi imela prazno vrečko in sem bila novembra na čiščenju. Morda se pa tebi vseeno pokaže plodek in utrip.
Držim pesti.

(odgovor članu danijelca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?