Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 18:43:25
|
|
|
|
.ču
|
Nč ti nam mogla pomagat,ker pojma nimam:(sam nism bla tko švoh v šoli,sam je pa že ful deleč nazaj,.. ..sam a pa je to tko važn?
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 18:45:14
|
|
|
|
india
|
Hojla! Pri registraciji podjetja in s.p.ja so mi povsod brislai presledke. Se pa pridružujem tvojemu mnenju, da je zadeva zelo zmedena. Po pravopisu je res povsod presledek, v praksi pa je drugače:zmeden::zmeden::zmeden:. Če boš registrirala podjetje, ti bodo presledke avtomatsko brisali, ti imaš sicer lahko kto hočeš na žigu in zaščitnem znaku, a povsod na uradnih listinah ti bodo pisali brez presledkov.:miska:
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:07:13
|
|
|
|
Pupica
|
Tako kot je rekla MISKA01. presledke ti brišejo, ko ustanoviš d.o.o. Pa tudi na štempljih, uradnih dopisih, je brez presledka.Tako je v realnosti. Možno pa je da se prav piše . predledek, zato ker tudi v stavkih mora biti pika presledek. :)
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:12:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas na časopisu včasih pustimo skupaj, večinoma pa popravimo... tudi zmeda. POsebno čudno je, če se ka koncu vrtice d.o.o. deli, kadar je presledek. Je pa pač pravilno in logično, da je presledek.
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:16:59
|
|
|
|
HuAnita
|
Zagotovo se piše narazen!!! Sem skoraj padla na ustnem pri Tomu Korošcu, ker sem to na pisnem pisala skupaj... Valda ima vsi skupaj napisano na netu, tablah itd., koliko pa je folk pri nas pismen? Slabo!
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:17:45
|
|
|
|
HuAnita
|
Splišni, a si novinarka? :zmeden2:
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:19:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, napake popravljam.
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:20:38
|
|
|
|
HuAnita
|
(Splišni, potem pa bi imela z mano veeeliko dela. hočem hitro tipkati, pa ful napak napišem, pa jih vidim šele, ko so že gor...:()
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 19:50:03
|
|
|
|
Blanka77
|
mtd, sej veš, da je naša Martinca (Križaj Ortar) rekla, da je za piko vedno presledek. Uradniki pa tko ne poznajo pravopisa, tko da sploh nima smisla debatirat. Včeraj sem na knjižnici v Litiji vidla napis ČAS ODPRTOSTI.
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 21:00:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolikor se sama spomnim, je pika vedno nestična. Kar pomeni, da je za piko vedno presledek. Internetnih strani in uradnih objav pa ne bi imela za zgled, dvomim, da imajo lektorja :).
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 2.4.2005 22:52:07
|
|
|
|
metulj2
|
Pika je levostično ločilo in za njo ZMERAJ sledi presledek. To pomeni, da se "drži" besede na levi strani. Tako je tudi v primeru, kadar ne izpišemo post scriptum: P. S. Torej vmes je presledek, čeprav ga večina ne piše. Omenim naj morda še tripičje, ki pa je lahko nestično ali levostično. Nestično je, kadar nekaj naštevamo (Kupila je jabolka, hruška ...), levostično pa je, kadar ne izpišemo cele besede (Sovražila je te prekl... čevlje, ki so jo žulili). Prepogosto namreč zasledim v časopisih, da pišejo tripičje levostično, kadar kaj naštevajo. Kadar nam pride "d. d." na konec vrstice in bi zaradi presledka skočil drugi "d." v naslednjo vrstico, uporabimo nedeljiv presledek. V Wordu to naredimo tako, da hkrati pritisnemo tipke Ctrl, Shift in preslednico. Enako naredimo, kadar želimo narediti nedeljiv vezaj ali pomišljaj. Se pa strinjam, da različni uradniki resnično nimajo pojma, kako naj kaj pišejo. Se ne čudim temu, ker pogosto celo med svojimi kolegi, slavisti, najdem koga, ki je precej zmeden in se ne znajde v Slovenskem pravopisu. Sama bi sicer vztrajala, da presledek ostane, saj konec koncev lahko dam svoji firmi takšno ime, kakršno je všeč meni (le slovensko mora biti), in to ime potem tudi zaščitim. Pozdravček ... Metuljčica
|
|
|
|
slavistke in seveda tud druge 3.4.2005 7:44:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, metulj2, se popolnoma strinjam oziroma se sploh nimam kaj za strinjatzi, tako je. Le glede tistih presledkov med d. o. o. ob koncu vrstice, so pri nas stolpci tako ozki, da bi, če bi vedno upoštavali presledke, včasih v eno vrstico prišlo samo d. o. o. in nič drugega. Vem, da je to stvar oblikovalca, da se zadeva popravi, ampaka tako daleč mi ne smemo, ker je oblikovalec "svet", zato malo prikrojimo po svoje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?