|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sladkarije bi non stop
30.12.2009 9:39:49   
biga
Moj 2,5-letni fantek me stokrat na dan prosi za bonbone. Ne mine ura, da se ne bi spomnil, prišel do kuhinjskega pulta in začel sitnarit. Najprej seveda reče lepo, "samo enga bonbona bi, mami", če mu ne dam, pa se začne sitnarjenje, jok, cepetanje in trma. Včasih mu dam, ko pa mislim, da je dovolj, ga ignoriram in ga skušam drugače zamotit. Že sicer mu ne dam celega bonbona, ampak četrt ali polovičko. Samo moti me, ker potem večkrat dnevno po zobeh vlači te bonbone, umivanje zob je pa problem. Koliko sladkarij dobijo pa vaši otroci in kdaj, tudi pred jedjo ali vmes med obroki? Včasih mu dam tudi pred kosilom, če potem normalno je.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 9:46:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sladkarije bi non stop
30.12.2009 9:48:23   
al1*
Bonbonov načeloma sploh ne dovolimo, enako lizalke. Čokolade, piškoti in podobno pa po kosilu pa tudi kdaj vmes - nismo kaj prida komplicirali. Zdaj, ko sta večja, imata sladkarije v svoji sobi in ne pretitravata. Ko sta pa bila majhna pa smo jih imeli v predalu v kuhinji. Seveda pa vztrajamo pri umivanju zob - tu pa ni pardona.

lp

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.12.2009 9:49:17   
pety78
Uf, pri nas je ful različno, predvsem dedi rad ponuja. Jesta pa v večini kak piškot in čokolado. Bonbonov sploh ne. Aja, razen te smarties ma starejši rad, ki jih občasno dobi.

Damo jima pa po kosilu, oziroma popoldan, pred obrokom pa nikoli. Če pa je problem pri umivanju zobkov, pa mu jih jaz ne bi dala.

Mogoče bi naredila tako, da se zmenita, da si mora za vsakim bonbonom zobe umit, če si ne gre, ni bonbona. Pri tem bi seveda vztrajala, pa če se po trepalnicah meče. Mogoče bo željo po bonbonih omejil.

Drugače pa naša dva nikol ne prosita, če pa vidita, pol pa itak ni dvoma...user posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.12.2009 9:58:20   
Ulla80
jst ji dam eno životinjsko carstvo na dan, ji je kul, k slikco pol nalepva, čokolado ponavadi meni odstopiuser posted image pa tud to ni vsak dan, kdaj se noben ne spomne.
seveda poje tud kak piškot, jih vedno skupi pečeva pa pravi da so njeni, si pristavi pručko in ga vzame iz škatle, ne težim, to je max. 2 do 3 na dan.
bombonov do sedaj nismo, ampak jih očitno v vrtcu dobijo, ker je začel s temi bombončki težit....tko da mam kake mehke doma, pa če se že spomni, ji dam dva, tri, da jih poje in pol greva mal zobe sčohat. to je to. seveda je kdaj kaka izjema, ko poje več, kak dan pa tudi nič. stari starši so druga pesem, me tolk jezi ker tamala niti sama ne reče, ko že laufata za njo s keksi itd., ma so slabš kt otrokuser posted image

drgač j pa volk na sadje, cele lube dneve teži jabko bi, bnanano bi, mangarino bi, pomarančo bi, rozine bi.....user posted image user posted image
hvalabogu je tko.
aja, pa nikol ne delam neke fame okol teh sladkarij, če bo pridna, kao za nagrado itd. pa pred kosilom, da nima občutka da so pa zdej sladkarije neki vau.

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 10:07:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.12.2009 10:22:35   
mateyka
dve in pol leti je že kar pameten otrok. ne vem zakaj toleriraš sitnarjenje. jaz jo pošljem ven, če se hoče neki dret in verbalno terorizirat okolico, ko ji povem da ne (ene parkrat in ko ne zaleže lepa beseda). ji jasno povem, da lahko pride nazaj kadarkoli, ko bo nehala jokat ali/in jamrat. dej nehi, da jo navadim, da je godrnjač celo življenje - se mi zmeša user posted image
aja, mi imamo ponavadi pošiljanje v kopalnico, ker začne še pljuvat zraven user posted image no, in rečem, da to lahko počne v kopalnici, ker so ploščice tam. včasih gre kar sama in se vrne po parih minutah čist ok user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.12.2009 13:57:26   
barni
Nasi ne dajemo bonbonov nikakrsnih. Enkrat ji je babi dala smartije, pa mi ni bilo prav. Kasneje ko jih bo spoznala, bolje bo. Stara je 2 leti.

Ji pa dam piskot, tiste od Medexa ali pa rizeve iz DM, kaj kar ni cokoladno. Vcasih poje tudi jabolcni strudl ali potico, samo to je redko. Skusamo omejiti sladkarije, vsekakor pa bi lahko rekla, da poje parkrat na teden kaj sladkega, nikakor pa ne vsak dan.

Tudi midva ne jeva sladkarij.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.1.2010 14:49:44   
K_a_t_i
Jaz imam zgleda čudnega otroka... Kadar smo doma, nikdar ne prosi za sladkarije (star je malo pod 3). Zdaj, ko je novo leto, sem mu parkrat obesila mini dedka Mraza na jelko pa tudi piškote sem mu sama ponudila. Bonbonov/čipsa, smokijev ipd. nimamo nikoli doma. Včasih se spomni in prosi za indijske oreščke - ampak to je res ZELO redko. ČE je bolan in slabo je, mu sama nastavim bobi palčke. Kadar kam gremo, ga ne omejujemo - če je na mizi, lahko vzame (če pretirava, tudi razume, da je bilo dovolj). Ve pa zelo dobro, da imam običajno kako mini čokoladico (take, ki dobiš ob kavi) v nahrbtniku in dejansko, ko smo zunaj, večkrat vpraša kaj imam sabo. No, takrat to tudi dobi.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
1.1.2010 15:06:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.1.2010 15:21:58   
ZARA
Jst sem ji enkrat dala vse sladkarije na mizo in ji rekla naj si sama dozira, da mene ne briga več. Potem, ko se jih je dvakrat najedla do kozlanja je dojela da je bolje, če ne počne tega več. Zdaj je mir. Sladkarije ima na "dohvat ruke" in z njimi razpolaga sama.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
1.1.2010 16:20:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.1.2010 16:56:04   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Jst sem ji enkrat dala vse sladkarije na mizo in ji rekla naj si sama dozira, da mene ne briga več. Potem, ko se jih je dvakrat najedla do kozlanja je dojela da je bolje, če ne počne tega več. Zdaj je mir. Sladkarije ima na "dohvat ruke" in z njimi razpolaga sama.

pa je res palilo, ker sem že študirala jaz tudi v tej smeri pa mi je moj reku da če sem čist fu***user posted image

mi mamo podobno, nima ravno ona to v roki, samo nikoli nismo sladkarij odrekal. nikoli se ni nažirala, včasih je malo več tega pojedla, samo potem tudi po teden, dva nič. se mi zdi, da je kar zbirčna pri sladkarijah - samo ene sorte bonbonov in torto zelo redko. potic ne mara, čokolado je pa šele ta teden začela sploh jest (prej jo je ven pljunila). edino kar je rada jedla od začetka (to je pri letu in pol) so une kinder šnitke in kasneje une gorenjkine roladice. pa še to kakor pravim ma obdobja, ko jih po nekaj tednov ne povoha, ker jih je prej 10 dni mela za malco čez dan (eno na dan, da se razumemo user posted image ).
samo naša je weirdo - je ko ptič in tud sladkarije niso izjema.

zivepo jaz bi sprobala, da se napoka kak vikend-teden na mrtvo in potem vidiš - če misli nadaljevati trend nažiranja in bo zaradi tega odklanjal drugo hrano, mu pač omejiš dnevno kvoto. če jo pa sam korigira, pa toliko bolje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
1.1.2010 18:10:56   
Gina
Pri nas sladkarije redko kupujem, razen čokolade. Ta mali, ko jo dobi, jo itak zmaže, kolikor jo vidi. Potem pa itak ni ničesar več doma, tako da je tudi jogurt ok, al pa jabolko. Za bombone ne more sitnarit, ker jih nimamo. Mi nekako ne potegnejo. če pa kjerkoli dobijo moji otroci sladkarije, ap sami z njimi razpolagajo. A ni čisto vseeno, če pojedo vse v enem šusu ali pa če jih vsak dan malo? Namesto cukrov si naredijo še čokolino, kornflekse ali kakav.
Vsak dan bombonov ne bi dovolila. Zakaj jih imaš sploh doma?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.1.2010 18:13:42   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: biga
Moj 2,5-letni fantek me stokrat na dan prosi za bonbone. Ne mine ura, da se ne bi spomnil, prišel do kuhinjskega pulta in začel sitnarit. Najprej seveda reče lepo, "samo enga bonbona bi, mami", če mu ne dam, pa se začne sitnarjenje, jok, cepetanje in trma. Včasih mu dam, ko pa mislim, da je dovolj, ga ignoriram in ga skušam drugače zamotit. Že sicer mu ne dam celega bonbona, ampak četrt ali polovičko. Samo moti me, ker potem večkrat dnevno po zobeh vlači te bonbone, umivanje zob je pa problem. Koliko sladkarij dobijo pa vaši otroci in kdaj, tudi pred jedjo ali vmes med obroki? Včasih mu dam tudi pred kosilom, če potem normalno je.

Bonbonov ne dobiva. Samo čokolado, pa še to obiski prinesejo. Kar doma poje sladkega, je kak čokoladni namaz, kakav ali pecivo če ga že pečem.

Če ne želiš, da tvoj otrok dobi bonbone vedno ko si zaželi, mu jih ne daj. Ti si mamauser posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.1.2010 19:18:41   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo
pa je res palilo, ker sem že študirala jaz tudi v tej smeri pa mi je moj reku da če sem čist fu***user posted image

Očitno je palilo, ampak sem bila res že obupana. Se mi zdi, da je bil največji problem to skrivanje sladkarij. Bolj sem jih skrivala, bolj je težila. Včasih je pač nujen kak drastični ukrep!

< Sporočilo je popravil ZARA -- 1.1.2010 19:19:07 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?