|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabosti, bazen in strah pred splavom
26.8.2007 19:32:27   
srecna_zvezda
Lepo pozdravljene!

Sem novopecena srecka nosecka in me zanima ena stvar. Ker je nisem ravno zasledila nikjer, se obracam na vas drage bodoce mamice, da mi poskusate odgovoriti na naslednja vprasanja..
1. Berem, da je vsem vam slabo oz. vam je bilo.. Jaz sem okrog 5 tedna nosecnosti, ta teden bo presel v6.teden in mi sploh ni slabo niti ne bruham. Bojim se, da je z menoj oz. s plodom kaj narobe. Mogoce sem panicna, vendar to je moja prva nosecnost in zato o tem nimam se najboljse predstave. Pri katerem tednu torej se obicajno zacnejo slabosti in bruhanja? Kdaj se je vam to zacelo dogajati?

2. Danes sem bila na bazenu. Prijateljica mi je svetovala, ko je to izvedela, da naj do 4.meseca ne hodim vec na bazen, saj naj bi to skodilo moji nosecnosti, ki je se tako zgodnja. Kaj ve pravite na to? Ce je to res, ali mislite, da sem kaksno skodo ze naredila, ker sem bila na bazenu danes?

3. Zelo me je strah, da bi spontano splavila. Ne vem odkod imam ta strah. Verjetno zaradi tolike zelje po otroku,ampak vseeno. Kaj lahko naredim za svoje zdravje in obstoj svojega se nerojenega otrocicka?

Vsem se iskreno zahvaljujem za odgovore in upam, da se vam nisem zdela prevec smesna ali panicna..

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 5.9.2007 20:03:01 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potrebujem nasvet!!
26.8.2007 19:42:57   
kawasakica
glede bruhanja in slabosti bodi srečna, tudi meni ni bilo niti 1 x slabo in z Lukcem ni nič narobe.
Čim manj razmišljaj kaj vse je lahko ali bo narobe, nosečnost ni bolezen. Jaz sem 3 dni čez rok in živim enako kot prej. Glede bazenov je tak, da lahko dobiš kakšno vnetje, nekateri odsvetujejo tudi kopanje v morju. Čim manj kompliciraj, fajn je bit nosečka...user posted image

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2007 19:43:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lidija_21

1. Berem, da je vsem vam slabo oz. vam je bilo.. Jaz sem okrog 5 tedna nosecnosti, ta teden bo presel v6.teden in mi sploh ni slabo niti ne bruham. Bojim se, da je z menoj oz. s plodom kaj narobe. Mogoce sem panicna, vendar to je moja prva nosecnost in zato o tem nimam se najboljse predstave. Pri katerem tednu torej se obicajno zacnejo slabosti in bruhanja? Kdaj se je vam to zacelo dogajati?
Pa kaj ti bi rada, da ti je slabo in da ves čas bruhaš?! Ne želi si tega! Sploh ni nujno, da se ti bodo začele slabosti. In to ne pomeni, da bi bilo kaj narobe. Nič ni narobe ne s tabo ne s pikico, ne skrbi. Meni v začetku sploh ni bilo slabo ne nič, potem pa kar naenkrat. Res pa, da so bile le slabosti in ne bruhanje. Na srečo, ker si ne predstavljam kako bi bilo, če bi še bruhala. Torej, ne skrbi! Nobena nosečnost ni enaka. Ene minejo brez slabosti, ene z.

2. Danes sem bila na bazenu. Prijateljica mi je svetovala, ko je to izvedela, da naj do 4.meseca ne hodim vec na bazen, saj naj bi to skodilo moji nosecnosti, ki je se tako zgodnja. Kaj ve pravite na to? Ce je to res, ali mislite, da sem kaksno skodo ze naredila, ker sem bila na bazenu danes?
Po moje nisi naredila nobeno škodo. Odsvetuje se plavanje v zelo toplih bazenih in to je to. Pa kakšna glivična vnetja lahko dobiš, ampak to se vse da pozdraviti. Te lahko dobiš, če si noseča al pa ne. Sama sem se res izogibala bazenov, sem raje šla v morje.

3. Zelo me je strah, da bi spontano splavila. Ne vem odkod imam ta strah. Verjetno zaradi tolike zelje po otroku,ampak vseeno. Kaj lahko naredim za svoje zdravje in obstoj svojega se nerojenega otrocicka?
Daj, ne razmišljaj tako negativno! Najprej kaj lahko narediš je to, da začneš misliti pozitivno. Verjamem, da te je strah, ampak saj bo vse v redu, boš videla. Potem pa ti svetujem še, da ne dviguješ ekstremno težkih predmetov (še posebno zdaj v začetku), da se izogibaš muckam in dobro opereš vso zelenjavo in sadje. Saj potem, ko boš dobila izvide za toksoplazmo, boš lahko mucke cartala - če jih imaš rada no. Pa veliko tekočine pij, pa... Joj, ne vem kaj še vse. Ne jej surovih jajc (tiramisu, domača majoneza..) itd. Saj tu na forumu je ogromno dobrih nasvetov! Aja, pa če ne jemlješ Elevit oz. folno, začni.

Srečno! Uživaj v nosečnosti. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2007 22:03:49   
*ajla*
lidija_21 naj ti bom v tolažbo. jaz sem v 5 tednu nosečnosti, prav tako 1 nosečnost in sem si zastavljala enaka vprašanja kot ti...nimam kakih posebnih znakov, razen slabost je rahla v dop. času in vrtoglavica...drugače pa tudi pri meni ni nič posebnega in sem se sprašavala če to pomeni, da se moja pikica v meni nerazvija in sem si prav želela da bi imela slabosti, ko pa sem prebrala da ni nujno, da so prisotne...sem se malo potolažila. 18.9 imam prvi pregled pri g in upam da bo takrat rekel da je z mojo pikico vse ok...
Pa še z mami sem se pogovarjala in je rekla, da ko je bla z bratom noseča da je bla fuuuul boga in da je skor celo nosečnost bruhala, z mano ji pa niti enkrat ni blo slabo in je celo nosečnost čist komot delala...prav da so včasih rekli, da če zanosiš fankta da imaš lahko večje slabosti...men sicer po kitajski metodi pride punčka in se tud mal s tem tolažim user posted image

držim pesti za naju  in da je z najinima pikicama vse ok in bova med tistimi srečkami, ki nebova imele težjih slabosti.

lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2007 22:24:24   
srecna_zvezda
Hvala vsem za odgovore, ki ste mi jih posredovale. Vem, da mogoce pretiravam, ampak bolje to kot da se sploh ne zanimam za prihajajoco pikico.user posted image  Veliko mi pomenijo vasi nasveti in samo hvalezna sem vam da ste si vzele cas in mi svetovale..Hvala

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.8.2007 22:46:45   
Anonimen
Tudi jaz sem prvič noseča (že proti koncu user posted image ) in mamice in user posted image  tu na RR so mi full pomagale in svetovale, tako da... Kar vprašaj. Vsaka izkušnja in vsak nasvet so vedno dobrodošli. Vsaj pri meni. In rada pomagam, če lahko. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2007 23:01:30   
Marogica
1. Slabost lahko imaš v nosečnosti, ali pa tudi ne. Nima poa to nobene veze z zdravjem ploda. Lahko ti napišem samo, da smo me, kinas slabosti v nosečnosti niso težile, enostavno srečne, saj je, glede na izkušnje drugih nosečnic, to vse prej kot prijetno.
2. Kar se bazenov tiče, plod ni v nevarnosti, saj je dobro zaščiten, in ne pride kar tako vsaka bakterija "dalje". Res pa je, da se odsvetuje kopanje v topli vodi oz. nekje do 10 min. Jaz sem se nazadnje kopala, ko sem bila noseča s prvim sinom, 3 tedne pred porodm v bazenu.
3. Kaj lahko narediš? Najprej se potrudi in ne razmišljaj o tem. Bolje, da razmišljaš o pozitivnih stvareh, ne pa, da si tako črnogleda. Torej, živi normalno, ne pretiravaj z ničemer, ne v dobrem ne v slabem. Enostavno živi v nekih mejah normale. Pa bo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.9.2007 19:51:03   
picola1
Kar se bazenov tiče...Jst nisem imela nobenih problemov z vnetji (pa sem jih imela pred nosečnostjo kar pogosto), moja kolegica pa ravo obratno:pred nosečnostjo nobenih problemov z njimi, je šla pa enkrat na bazen pa je takšno vnetje fasala...user posted image
Tako da...moraš probat sama...sam res pa je, da ni fajn it v preveč topel bazen (oz. samo za 10-15 minut), ker se otrok lahko pregreva (v mrzel ni tak problem)...

Pa ne preveč paničarit...V zvezi z ničemer...Nosečnost je nekaj lepega in če bo šlo kaj narobe, bo šlo in ti ne moreš na to vplivat...Lahko je kvečjemu celo kej prej narobe, če boš u iber zaskrbljena...Zato ne bo odveč, da začneš delat kakšen avtogeni trening pa se malo sproščat...Kake pozitivne afirmacije si ponavljat al pa kej takšnega...Bo bolje za oba, zate in za dojenčka...user posted image

Srečno!user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2007 9:37:21   
koala
Najprej čestitke in dobrodošla v klubu nosečnic.

Glede slabosti, reci hvala bogu da ti ni slabo, jaz sicer nisem bruhala, sem pa bila zaradi slabosti čisto povožena. To da ti ni slabo, še ne pomeni da kaj z tvojo pikico ni OK.

Glede bazenov, mei je g svetoval naj izbiram kopališča z višjim higineskim standardom, naj se izogibam termalnih bazenov (zaradi pregrevanja ploda) in da naj ne uporabljem zaščitnih tamponov. Pa opozoril me je da je nožnica bolj občutljiva na vnetja, kar se pa da fino porihtat in da ta vnetja nosečnosti ne ogrožajo. Jaz mislim, da svojemu nerojenemu sončku nisi naredila škode.

Kaj lahko narediš za svoje nerojeno dete? Bodi pozitivna, uživaj v svoji nosečnosti, zdrava prehrana in predvsem poslušaj svoje telo kar se tiče gibanja in počitka, ko boš utrujena pač počivaj.
In tudi jaz bi ti svetovala folno kislino (tifol) ali pa kak drug pripravek za noesčnice, saj je tega na trgu veliko.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......