|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabost v 7 tednu
31.7.2007 11:13:38   
Svet
Noseča sem 7t4d, pa mi je že 10 dni slabo po cele dneve. bruhati ne morem, kar je zelo zoprno, ker bi si želela, da izbruham vse in da je potem ok...pa ne morem. Jesti mi ne paše, čeprav vem, da moram, zato se trudim, a v zelo majhnih količinah. koliko časa lahko taka slabost preko celega dneva traja???Zelo sem izčrpana in slabe volje, vse mi gre na živce..lačna sem, pa mi nič ne paše jesti...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabost v 7 tednu
31.7.2007 11:29:44   
nicolina
Ne vem, kako ti naj pomagam user posted image user posted image . Meni je bilo tudi obupno slabo in to 24 ur do 16. tedna, pa sem preživela. No, jaz sem saj lahko bruhala.
Čez čas boš pogruntala, kaj ti paše za jest, jej v manjših količinah, večkrat na dan, pa na tekočino ne pozabi. Čimveč počivaj, ker verjamem, da nimaš energije za nič.
Poskusi z ingverjevim čajem, meni sicer ni pomagal, nekaterim pa ali pa z  vitamini B kompleksa.
Boš vidla, ko bo to minilo, boš pozabla, da ti je bilo sploh kdaj slabo.
Lepo  nosečnost ti želim... user posted image user posted image

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2007 11:30:25   
maja80
Meni je bilo na začetku tudi zelo slabo čez cel dan. trajalo je 14 dni, potem pa kak dan dobro in spet slabo. jedla sem skoz po malo in sedaj sem v 13 tednu in moram reči da je slabost skoraj izginila. mogoče sem ter tja pride za malo časa ampak ne v hudi obliki.

želim ti lepo nosečnost

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2007 13:50:32   
Nasy
sori, če smetim temo, zanima me, kako se ta ingverjev čaj pripravi in kako ga piješ-sladkanega, z limono, čez cel dan? Jaz si zdej kr navadne čaje kuham(oz. možek mi jih), kakšne sadne, osladim z medom, dodam malo limone in se mi zdi, da se malce bolje počutim. Bi poskusila tudi ingverjev, če kaj pomaga

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu maja80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2007 13:52:29   
mml
Meni za silo pomaga lizanje bombonov, vseeno kakšnih, samo da niso presladki. Vsaj dokler imam bombon v ustih mi ni slabo.
Menda obstajajo tudi ingverjevi bomboni, samo na srečo mi ni bilo tako hudo slabo, da bi si jih nabavila

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2007 16:41:45   
nicolina
Pije se nesladkan, v lekarni sem ga kupila in je bil v čajnih vrečkah, tako da samo preliješ z vodo in pustiš par minut. Kot sem že prej zgoraj napisala, meni ni nič pomagal. Srečno user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2007 18:21:23   
tamala_82
svet, boščka user posted image

mene slabosti spremljajo že od 5.tedna (zdej sem v 11.tednu). Najprej mi je bilo samo slabo, v 8.tednu sem začela še bruhat. user posted image
Moj nasvet
: slani krekerji so zakon user posted image user posted image user posted image takoj zjutraj, še preden ustaneš iz postelje, pojej 2-3 slane krekerje in nato čim prej zajtrkuj. Jej na 2-3 uri -  majhne obroke. Vedno, ko začutiš, da ti postaja slabo, pojej kakšen kreker al pa kruh. In popij veliko tekočine ... meni je pomagalo, oz. mi pomaga še danes! user posted image Tolažim se pa s tem, da si vedno znova pravim, da mi je slabo, ker otroček raste!

Pa veliko potrpljenja pri premagovanju slabosti!

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2007 20:57:14   
*BellaLuna*
Jaz sem noseča podoben čas, pa me tudi dajejo slabosti preko celega dne. Bruham ne, se pa grozno slabo počutim. Danes sem celo padla skupaj in to na terenu (imam terensko delo). Trudim se, da nonstop kaj po malem grickam in pijem. Prej so mi ful pasale nektarine, zdaj se trudim z grisini, mi pa nič kaj prav ne tekne.
Upam, da bodo slabosti kmalu mimo in bomo lahko uživale v nosečnosti.

(odgovor članu tamala_82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2007 8:33:03   
sončnica27
Pozdravljene!

Tudi jaz sem v 7 tednu nosečnosti in mi jeravno tako slabo čez cel dan. Bruhala še sicer nisem nič ampak, slabost je pa tako grozna, da bi samo ležala in se nič premikala. Žal pa to ni mogoče. Opažam pa tudi, da mi sploh ne paše nobeno sadje, ki sem ga do sedaj oboževala, ravno nasprotno, jedla bi samo meso, ki pa ga do sedaj nisem kaj preveč marala. Zanimivo, ne? Čez dan poskušam popiti veliko tekočine, pa z raznimi slanimi grisini si pomagam.

Upam, da kmalu mine!

Lep dan vsem!user posted image

Bolj kot spoznavam ljudi, ljubše so mi živali!

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.8.2007 9:32:10   
Nasy
Ej, zanimivo, meni pa zdaj ful paše sadje, sploh jabolka, ki jih prej skoraj nisem jedlauser posted image meso mi gre za jest, pri pripravi je mal krize, mi smrdi  za znoret. Zdej iščem povsod ingverjev čaj, ki ga v navadni lekarni nimajo, je šel moj pogledat v zeliščno lekarno, če bo kaj več sreče

Drugače mi trenutno zelo paše pit malo sladkana limonadauser posted image

(odgovor članu sončnica27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.8.2007 10:14:11   
Svet
Hvala za vse nasvete. Tudi vam, ki ste v podobnih težavah želim, da čimprej slabosti minejo. Ne pomagajo mo krekerji in tekočina. Za trenutek omilijo zadevo, potem pa spet isto...slaaaabouser posted image . Očitno nam je to potrebno prenašati in vsaka od nas verjetno upa, da zadeva čimprej mine...je pa z vsemi vami lažje!!!Ko ugotoviš, da je tam nekje nekdo, ki misli in čuti isto...je lažje.
Nosečkice, lepo nosečnost vam želim.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2007 12:53:56   
Nasy
Dobila sem ingverjev čaj oz. koščke v zeliščni lekarni, jaz sem ga zasladila s pol žličke medu in dodala malo limone, drugače mi ni šlo glih za pit..zraven pa krekerji. Mogoče je bilo malo bolje

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2007 13:21:56   
mojcapr
Tolaži se s tem, da če je tebi slabo se dobro godi otroku, saj imaš veliko hormonov to je meni rekla moja ginekologinja.
Grizljaj prepečenec, meni je to pomagalo. Drugače pa saj mine in pol ko boš zagledala malo štručko boš na to pozabila do naslednje nosečnosti.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.8.2007 14:32:06   
pikica*
Vsaki pomaga kaj drugega. Meni je bilo v obeh nosečnostih slabo nekje do 13. tedna. Pa ne samo slabo. V prvi sem bruhala po vsakem požirku vode (da o čem drugem sploh ne govorim), v drugi je bilo za odtenek boljše. Meni so pasali pomarančni ali limonini bomboni in nasploh vse kar je bilo pomarančnega. Najbrž zato, ker sem dobivala premalo tekočine.  Je pa tako, da mi je kak teden pomagala ena stvar, drug teden druga. Zelo različno. Preprosto je treba stisnit zobe in zdržat. Žaluser posted image .  Saj potem na vse to kar malo pozabišuser posted image . Aja, pa to, da se zbruhaš, ne pomaga. Vsaj meni ni.

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.8.2007 16:08:34   
ronja
Ne želi si bruhat, takrat je še slabše (verjemi, been there done that...) - od bruhanja se ti vse skup razdraži in kislina ki pride gor... no ne bom opisovala, da ne boš res bruhala... ne vem, meni je bilo slabo od začetka do konca, na koncu malo manj kot na začetku, ves čas pa sem bruhala, 2x predno sem sploh test delala, pa se mi sanjalo ni, da sem user posted image , sem mislila, da sem kaj takega pojedla; zadnjič na dan poroda.

moj nasvet: ne se sama sebi smilit in ne sekiraj se za bruhanje - ni lahko, vendar pa bit 9 mesecev še slabe volje zato, se mi zdi brezveze. meni je bilo ves čas slabo, sem bila pa vseeno dobre volje. ne se pustit, skratka, ker tole lahko še traja... Večini sicer neha bit slabo v 2 trimesečju.

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.8.2007 15:29:37   
lotty4
Jaz sem imela isto, pa sem šla na akupunkturo pa je bilo po treh terapijah mučenja konec. Ingverjev čaj sem spila sam enkrat, pa še tistega bi kmal  zbruhala. Meni so te terapije res pomagale, sedaj sem v 17 tednu brez problemov. Rešil me je tudi vrtoglavic, dobila sem nazaj svoj apetit, ker sem zaradi slabosti začela prenaglo hujšati. Če se boš zato odločila ti povem da boš v parih dneh kot rožica.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.8.2007 15:42:26   
Mat3ja22
tudi meni je bilo slabo do približno 16 tedna in to čez celi dan. to so bile zame muke, ker sem ravno takrat opravljala prakso na osnovni šoli. komaj sem opravila vse nastope, ki sem jih morala, pa še to sem večino časa presedela. poskusila sem vse nasvete, ki sem jih dobila na raznih forumih, pa mi ni nič pomagalo. najhujše je to, ko ti je slabo, bruhaš pa ne. sedaj je slabost minila, kilogrami gredo gor in uživam v nosečnosti.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.8.2007 16:49:01   
zarjica
Meni pa ja pomagala kokakola. Seveda samo požirek ali dva.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?