|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabokrvnost(anemija)
5.1.2010 18:38:18   
Anonimen
Pozdravljene! Danes sem pri ginekoligu dobila tablete Retafer,
da mi premanjkuje železa.Zanima me z katero hrano ,ki jo
zauziješ dobiš potrebne vitamine (železo).???user posted image
Te tablete bom morala jemati do poroda predvideno še 6tednov.
Zanima me ,če ima katera isto izkušnjo in mi naj napiše
kaj več.Kako te tableti vplivajo na otroka...
Prosim za pomembne informacije ,.Vsem nosečkam želim
vse dobro in hvala za informacije,user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabokrvnost(anemija)
5.1.2010 18:50:20   
Hope2
Tablete nične vplivajo na otroka. Vzameš jih obvezno skupaj s pomarančnim sokom ali kivijem, saj rabijo C-vitamin za absorbcijo. Pred in po zaužitju pa ne smeš vsaj 1 uro (bolje 2) nobenih mlečnih izdelkov, saj ti zmanjšujejo absorbcijo železa.

Hrana: zelo bogat z železom je žrebiček, potem rdeče meso, pa rdeči radič, borovnice, jajce, suhe slive, suhe marelice (previdnost, ker so polne žvepla), rdeča pesa..... Vedno zraven zaužiti še C-vitamin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2010 19:01:28   
Anonimen
A misliš da bi ti G dal tablete ,ki bi nekako slabo vplivale na otrokauser posted image
uporabi google-vse najdeš

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2010 10:11:34   
blazka
Jaz sem bila noseča trikrat in vsakič sem morala jemati tablete z železom, po porodu pa Retafer. Ko sem pojedla sirupe do konca, je bilo železo spet normalno, kot pred nosečnostjo. Dodatke železa ti dajo zaradi tebe, otroček že vzame kar potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2010 10:59:46   
aprilčica07
Ma meni je v prvo pomagal teran ( v mejah seveda),  mi ni blo treba nič drugega jemat...  v drugo sem pa pristala v bolnici zaradi hude slabokrvnosti, mi niso pomagale ne tablete ne hrana (rdeča pesa, meso, špinača, ma ni da ni vse sem jedla).. no, bla sem hospitalizirana tri dni in dobivala železo direktno v žilo.. pol sem bla pa kot nova:)

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2010 14:07:41   
rogljicek
aprilcica, kako se pa taka slabokrvnost kaze?
Jaz sem v prvi nosecnosti ves cas jedla zelezove tablete, sedaj (druga drzava, drugi zdravniki) pa nihce nic ne omeni. Je pa res, da tukaj ne cekirajo krvi tako kot pri nas.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2010 19:14:06   
aprilčica07
rogljiček: jst slabokrvnosti nisem čutila, ampak izvidi krvi so bli pa katastrofalni, meni pa nič.... železa sem imela nekaj čez 70, mogla bi skoraj ležat, meni pa ni manjkalo prav nič.. no, so me pol bvbolnici poštimali:):):)

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2010 21:48:44   
nataš
Znaki slabokrvnosti so.;utrujenost, slabša kondicija ,brezvolje,glavobol,omotica
                              moteno spanje,izpadanje las ,žeja,in krhki nohti(ceplivost nohtov)

Hrana bogata z železom.:rdeče meso,
                                stročnice,
                                polnozrnata žita,
                                zelenjava,
                               jedilna čokolada,
                               mandelni ,suho sadje
Vsem želim obilo dobrega zdravja user posted image z čim manj nevšečnostimi. user posted image user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?