Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 1.3.2011 13:05:11
|
|
|
|
Lineta
|
se samo meni zdi, ali je zadnje čase ogromno takih primerov z anksioznostjo? probej se sprostit...jst trenutno prakticiram avtogeni trening (napiši v google) - je zelo enostavno, se mi zdi da meni pomaga.
|
|
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 1.3.2011 13:42:02
|
|
|
|
maktub
|
ne po pogovoru z bodočimi mamicami je tega ogrommnooo to pa mislim da zato ker je dan danes nevem zakaj toliko tezje zanosit..vedno več zapletov in ves ta hiter ritem zivljenja... no bom probala to kar ti prakticiras
|
|
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 1.3.2011 13:50:16
|
|
|
|
juhica
|
Definitivno tudi hormoni naredijo svoje- jst mam vedno zelo intenzivne in moreče sanje ko sem noseča. Parkrat sem ponoči ko sem se zbudila imela še kr neke privide in sem se prvič zelo ustrašila, sem kr kričala, pol sem pa ugotovila, da se možgani še niso zbudili, se je še parkrat ponovilo... Pa jst tudi nikoli nisem v prvi nosečnosti pomislila, da bi kaj šlo narobe, zdaj v tretji se pa trudim ne misliti na to - si rečem , saj itak ni od mene odvisno kako se bo končalo in če bo z otročkom vse ok. Starejši si, več izkušenj od drugih zveš in različnih primerov spoznaš in je čisto logično, da te zaskrbi... Aja pa moja babica je vedno rekla, da je dobro sanjati smrt nekoga, da to pomeni,da bo ta oseba še dolgo živela . No lej, sej ti pravim, jst mam od začetka nosečnosti dostikrat prav moreče sanje, ampak ne dam veliko na to, pač to je tko kot slabosti, ko rodiš mine... bolečine so pa tudi skozi prisotne v nosečnosti, pa razna špikanja, tiščanja navzdol, pa bolečine po raznih delih telesa (roka - un karpalni kanal, pa medenična bolečina, pa v hrbtu me vščipne tu pa tam, pa podpazduhami mlečne žleze ...) - tako da probaj odmisliti skrbi... Srečno!
|
|
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 1.3.2011 15:23:02
|
|
|
|
manna
|
Jaz slabe misli preženem tako, da občasno poslušam utrip otročka z Angelsoundom, potem si pa mislim; če mu srček tako lepo bije in nimam nobenih krčev in krvavitev, potem menda ne more bit nič narobe, notri je na varnem, raste. Poleg tega, če bi bilo z otročkom kaj resno narobe (kakšna velika kromosomska napaka, srčna nepravilnost...) bi bilo to verjetno vidno na NS, kjer pa je bilo vse v redu. To, da slabo spiš je pa tudi značilno za nosečnice, tako da to nič slabega ne pomeni. Jaz se tudi zbujam vsako noč in vse sorte razmišljam, že v prvi nosečnosti je bilo isto in zdaj v drugi spet. Poleg tega pa se moramo itak v življenju nekako sprijazniti, da enih stvari pač ne moremo spremeniti, na ene stvari nimamo vpliva. Vse kar lahko narediš je, da zdravo živiš, poskrbiš za svoje dobro počutje in pozitivno razmišljaš.
|
|
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 1.3.2011 18:46:17
|
|
|
|
m_o_i
|
zivcnost ni nikoli nic kaj dobrega naredila plodu oz. otroku...mene je en sam samcat mesec zivcnih vojn naredu za mamico zahirancka; prej niti ene crne misli, in kasneje tudi ne. se na operacijski, ko so me pripravljali na urgentni CR sem se hecala z osebjem in nisem niti pomislila, da bi lahko blo kaj narobe! kot receno-en sam mesec(osmi mesec nosecnosti) zivcnosti je pa nerojenemu mulcku jemal hrano, tako da je tocno dva tedna pred rokom tehtal celih 2070 g in so ga morali ven vzet, da smo ga nahranli... sum, da so pa vse to zivci naredili je pa kr utemeljen: na vsakem pregledu med nosecnostjo je bil narejen UZ in mulcek izmerjen-cist lepo po tabelah je bil razvit; zadnji pregled pri moji G pred odhodom v P pa zgoraj omenjena katastrofa... ja, poisci si nekaj, da ti prezene te misli in strahove!
|
|
[Brisano sporočilo] 1.3.2011 21:43:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 2.3.2011 10:59:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška a pa si pomislila da s tem ko si živča in nervozna in prestrašena ŠKODUJEŠ plodu..skuliraj se..zamoti se s čim, najdi si nek skuliran hobi če si slučajno na bolniški.dihaj..hodi na jogo.. in kaj lahko s tem ko greš 100x na wc in buljiš v vložek pomagaš? in kaj lahko pomagaš če se sekiraš in razmišljaš negativno.. pejd psihiatru če ti drugega ne pomaga.. drgač bođ do konc nosečnosti znorela.. pa vsak pregled ti bo muka namest veselje.. po takem postu je človek samo še bolj živčen... Verjetno ne veš kako je če si anksiozen - najbolj si želiš, da bi bil miren, pa ne gre. Ne morš se kr odločit in strahovi grejo stran... Jaz bi dala vse, da se ne bi živcirala brezveze...
|
|
|
|
RE: slabe misli, panika,grde sanje 3.3.2011 21:06:37
|
|
|
|
scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška a pa si pomislila da s tem ko si živča in nervozna in prestrašena ŠKODUJEŠ plodu..skuliraj se..zamoti se s čim, najdi si nek skuliran hobi če si slučajno na bolniški.dihaj..hodi na jogo.. in kaj lahko s tem ko greš 100x na wc in buljiš v vložek pomagaš? in kaj lahko pomagaš če se sekiraš in razmišljaš negativno.. pejd psihiatru če ti drugega ne pomaga.. drgač bođ do konc nosečnosti znorela.. pa vsak pregled ti bo muka namest veselje.. po takem postu je človek samo še bolj živčen... Verjetno ne veš kako je če si anksiozen - najbolj si želiš, da bi bil miren, pa ne gre. Ne morš se kr odločit in strahovi grejo stran... Jaz bi dala vse, da se ne bi živcirala brezveze... ja, zato je pa napisala to, kar sem odebelila. Maktub, če se ne moreš sama skulirat (verjamem, da je blazno težko), si res poišči pomoč, psihologa, psihiatra, da ti pomagajo razumet, kaj se dogaja, zakaj te to tolk matra ... s tem res nič dobrega ne boš naredila otročku. vsi se kdaj živciramo al pa skrbimo za brezveze, ampak tolk živciranja vsak dan, cele dni, to naredi ful škode, tudi tebi. Ti pa želim, da vse težave minejo in boš lahko uživala v nosečnosti
|
|
[Brisano sporočilo] 3.3.2011 22:09:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?