Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 7:36:46
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Koker se jaz spomnim, je potrebno dovoljenje od lastnika hiše, da se lahko priseli nekdo v hišo. Komunala in podobne zadeve se pa nič ne plačuje posebej...vsaj da bi vedela ne.
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 8:11:32
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK Koker se jaz spomnim, je potrebno dovoljenje od lastnika hiše, da se lahko priseli nekdo v hišo. Komunala in podobne zadeve se pa nič ne plačuje posebej...vsaj da bi vedela ne. Posebej ne, vendar če je dodaten član v gospodinjstvu moraš plačevati malce več kom. prispevka. Vsaj tako je pri nas v Kamniški občini.
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 8:26:11
|
|
|
|
Bojana82
|
Ja, kot so že napisale, dovoljenje potrebuješ od lastnika hiše! In kot je napisala abi se na vsakega novega člana, plačuje nekaj malega več komunalnega prispevka!
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 8:28:51
|
|
|
|
Kerensa*
|
Prijavo samostojnega gospodinjstva v neki nepremičnini uredite na pristojni upravni enoti in je brezplačna. Vse, kar potrebujete, je pisno dovoljenje lastnika (ali vseh lastnikov) nepremičnine (v vašem primeru je to najbrž partnerjeva mama, če sem prav razumela) in vaše osebne dokumente. Vendar vam prijava skupnega gospodinjstva zaradi šole same ne bo naredila nobene posebne koristi, saj je to postranska zadeva - poleg stalnih/začasnih bivališč. Tudi prijava bivališč je brezplačna (in odjava), plačate pa zamenjavo osebnih dokumentov (osebna izkaznica in potni list, kar je cca. 50€/osebo). Dodatnih stanovanjskih stroškov pa s tem ni, razen, če porabo česa (npr. vode) plačujete po osebah in ne po števcu (ampak v hišah tega ni, to velja samo za bloke).
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 9:34:45
|
|
|
|
ronja
|
Če bi živela v bloku, potem se navadno voda in smeti plačajo po osebi, torej, če vas je več prijavljenih, več plačuješ. Vendar so v hiši stroški fiksni po porabi in je vaša stvar, kako jih delite. Mislim, da rabiš samo dovoljenje lastnika, to je vse.
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 10:13:04
|
|
|
|
baby22
|
v bistvu so trije lastniki, njegova mama, brat in moj partner...potem potrebujeva dovoljenje obeh... upam da bomo vse uredili...hvala vsem za informacije...
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 10:14:18
|
|
|
|
Kerensa*
|
Če so trije lastniki, potrebuješ dovoljenje vseh treh (vseeno je, če si z enim od lastnikov poročena ).
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 10:35:30
|
|
|
|
Lunca1
|
V to, da morajo biti podpisani vsi trije pa nisem čisto prepričana. Ko sem jaz pridobivala začasno bivališče je zadostoval en lastnik, čeprav so bili takrat dejansko trije.
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 10.9.2009 10:36:27
|
|
|
|
Kerensa*
|
Po zakonu morajo podpisati vsi solasniki, ki so vpisani v ZK. Ampak res je pa, da na UE ponavadi ne komplicirajo, sploh pa, če gre za družinske člane, ki že tako ali tako živijo na istem naslovu.
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 12.9.2009 8:40:55
|
|
|
|
n€na
|
V to, da morajo biti podpisani vsi trije pa nisem čisto prepričana Pri meni so morali biti podpisani vsi lastniki...tast, tašča in moj.
|
|
|
|
RE: skupno gospodinjstvo??? 13.9.2009 20:56:14
|
|
|
|
lilip
|
Pri meni pa je bil dovolj samo tast, tašči ni bilo treba it. To smo urejali 2 leti nazaj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.9.2009 23:52:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......