|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skupno gospodinjstvo???
10.9.2009 7:33:19   
baby22
pozdravljeni, mene pa zanima kako je s tem...a nastanejo kakšni dodatni stroški, ko prijaviš skupno gospodinjstvo...
pri nas je namreč tkole...z partnerjem imava sina in živimo skupaj v hiši z njegovo mamo in njegovim bratom ki ima prav tako že družino...v spodnjem pritličju sva si uredila majhno gnezdece in sedaj bi prijavila skupno gospodinjstvo...do sedaj sva bila s sinom prijavljena pri mojih starših, on pa na svojem naslovu...ker pa se približuje šola, razmišljamo o tem da bi se vsi prijavili pri njem vendar pod ločeno gospodinjstvo....so mogoče potrebna kakšna dovoljenja od tašče in brata??? nastanejo pri drugem gospodinjstvu, posebni stroški...se potem plačuje komunala ločeno... ali je še kaj drugega...
hvala in l.p.

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skupno gospodinjstvo???
10.9.2009 7:36:46   
CUKRČEK
Koker se jaz spomnim, je potrebno dovoljenje od lastnika hiše, da se lahko priseli nekdo v hišo.
Komunala in podobne zadeve se pa nič ne plačuje posebej...vsaj da bi vedela ne.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2009 8:11:32   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Koker se jaz spomnim, je potrebno dovoljenje od lastnika hiše, da se lahko priseli nekdo v hišo.
Komunala in podobne zadeve se pa nič ne plačuje posebej...vsaj da bi vedela ne.

Posebej ne, vendar če je dodaten član v gospodinjstvu moraš plačevati malce več kom. prispevka. Vsaj tako je pri nas v Kamniški občini.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2009 8:26:11   
Bojana82
Ja, kot so že napisale, dovoljenje potrebuješ od lastnika hiše! In kot je napisala abi se na vsakega novega člana, plačuje nekaj malega več komunalnega prispevka!

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2009 8:28:51   
Kerensa*
Prijavo samostojnega gospodinjstva v neki nepremičnini uredite na pristojni upravni enoti in je brezplačna. Vse, kar potrebujete, je pisno dovoljenje lastnika (ali vseh lastnikov) nepremičnine (v vašem primeru je to najbrž partnerjeva mama, če sem prav razumela) in vaše osebne dokumente.
Vendar vam prijava skupnega gospodinjstva zaradi šole same ne bo naredila nobene posebne koristi, saj je to postranska zadeva - poleg stalnih/začasnih bivališč. Tudi prijava bivališč je brezplačna (in odjava), plačate pa zamenjavo osebnih dokumentov (osebna izkaznica in potni list, kar je cca. 50€/osebo).
Dodatnih stanovanjskih stroškov pa s tem ni, razen, če porabo česa (npr. vode) plačujete po osebah in ne po števcu (ampak v hišah tega ni, to velja samo za bloke).

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2009 9:34:45   
ronja
Če bi živela v bloku, potem se navadno voda in smeti plačajo po osebi, torej, če vas je več prijavljenih, več plačuješ. Vendar so v hiši stroški fiksni po porabi in je vaša stvar, kako jih delite. Mislim, da rabiš samo dovoljenje lastnika, to je vse.

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2009 10:13:04   
baby22
v bistvu so trije lastniki, njegova mama, brat in moj partner...potem potrebujeva dovoljenje obeh... user posted image  upam da bomo vse uredili...hvala vsem za informacije...

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2009 10:14:18   
Kerensa*
Če so trije lastniki, potrebuješ dovoljenje vseh treh (vseeno je, če si z enim od lastnikov poročena user posted image ).

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2009 10:35:30   
Lunca1
V to, da morajo biti podpisani vsi trije pa nisem čisto prepričana. Ko sem jaz pridobivala začasno bivališče je zadostoval en lastnik, čeprav so bili takrat dejansko trije.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.9.2009 10:36:27   
Kerensa*
Po zakonu morajo podpisati vsi solasniki, ki so vpisani v ZK. Ampak res je pa, da na UE ponavadi ne komplicirajo, sploh pa, če gre za družinske člane, ki že tako ali tako živijo na istem naslovu.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.9.2009 8:40:55   
n€na
V to, da morajo biti podpisani vsi trije pa nisem čisto prepričana

Pri meni so morali biti podpisani vsi lastniki...tast, tašča in moj.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.9.2009 20:56:14   
lilip
Pri meni pa je bil dovolj samo tast, tašči ni bilo treba it. To smo urejali 2 leti nazaj.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.9.2009 23:52:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lilip)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.9.2009 5:31:02   
Kerensa*
Ampak to je najbrž samo v primeru, če je bila hiša pri pri popisu nepremičnin pred... 3-4 leti?... vpisana kot večstanovanjska. user posted image Seveda sta namreč lahko dva lastnika ene hiše in to ne 50:50 na celo površino, temveč je eden lastnik npr. pritličja, drugi pa lastnik 1. nadstropja. V tem primeru tako ali tako preverijo vpis v ZK, kupoprodajno / darilo pogodbo, oporoko ali morebiten drug dokaz lastništva. Na UE imajo dostop do baze podatkov za ZK, kolikor je meni znano.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......