|
RE: skrbi, skrbi 3.3.2006 21:19:08
|
|
|
|
mamči
|
S tem sem se tud jaz ubadala. Pred porodne mere 168 cm in 52-54 kg. Prvi sinek je imel 2670 in 48 cm, porod je bil dolgi, ker se nisem odpirala, sam izstis otroka je bil tako-tako, so se mi babice malo po trebuhu metale pa je šlo. Drugič pa so mi skoz govorili o velikem otroku (hvala bogu, da nisem vedla o kaki velikosti in teži je govora ) porod je bil spet dolg, ker se nisem odpirala, sem pa pol pri izstisu skoz mislila, zdaj bo šlo pa hitro. Pa ni bilo točno tako, glavica je šla mukoma, pol se je še pri ramah zataknilo. In pol se je babica ful zadrla: daj poglej, kako je debel!! Pravi velikan! Pa je res bil 3900 in 51 cm........uh, prvo kaj sem v mislih rekla, ko je prišel ven. od kot pa ta??? Sem pa bila skozi obe nosečnosti max. aktivna, (sprehodi, sprehodi, sprehodi, pa razgibavanje) res, pa mazala sem si presredek in v drugi nos. pila čaj iz malinovih listov. Če je kaj pomagalo ne vem, mani se zdi da je, ker nisem bila nič rezana. Ker sem ozka v bokih, sem mislila ni šans - pa je šlo. Nič se ne boj, narava za vse poskrbi, tako kot ima otrok dovolj prostora v bušiju, tako bo imal dovolj prostora za prihod na svet. Naravi lahko malo pomagaš z gibanjem, pa popadke premaguješ, če se da stoje - meni je to ful olajšalo. Joj sem se razpisala.... FUL LEP POROD TI ŽELIM, DA LEPEGA, ZDRAVEGA DOJENČKA.
|
|
|