|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skrajšan delovni čas
14.8.2007 17:29:29   
Babsy
Živjo.
Verjetno je katera uveljavljala skrajšan delovni čas do treh le oziroma zdaj ob dveh otrocih tudi do 6 leta starosti.
Zanima me iz izkušenj kako so reagirali v službi. Vem da je to pravicavsake mame. Pa vendar me zanima v praksi, če je prišlo do kakšne degradacije, uradne ali neuradne, take v odnosih s sodelavci.

Hvala in lp pozdrav,user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skrajšan delovni čas
14.8.2007 20:46:01   
moci
moja prijateljica je delala 6 ur, pa ni bilo nobenih težav. tudi jaz sem razmišljala o tem.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2007 13:11:05   
ninu
Za krajši delovni čas sem bila odločena že v nosečnosti. Imam namreč zelo naporen delovnik. Meni je super in ga bom maksimalno izkoristila.
Pri delodajalcu ni bilo nobenih težav, ker je že nekaj mojih sodelavk to uveljavljalo. Vedno se najdejo tisti, ki jih gre lahko precej v nos. Pri tem mislim ravno tiste, ki so imele možnost (vse mamice v našem podejtju), pa je niso izkoristile (zaradi takih in drugačnih razlogov).

Rekla ti bom samo. Glej nase, na svojo družino, otroka, s katerim boš lahko preživela več kvalitetnaega časa. Denar tu ne igra nobene vloge (boš videla) in ni važno kaj se drugim podi po glavah. Važno je, kako se imaš ti in tvoji bližnji.

Plus to. Pogodbo lahko spremeniš kadarkoli boš hotela, čeprav bo prvotno podpisana do 3. oz. 6 leta otrokove starosti. Nekatere se za to odločijo, ker ne želijo dati otroka še takoj v vrtec ali samo za nekaj mesecev, da še malo zraste, shodi..
Sama boš videla kako ti bo ustrezalo. če bi pa bil občutek, da delaš tako - "priviligirano" neprjieten oz. premočen pritisk s starni sodelavk (neumnost sicer),  pa kadarkoli prekineš (z odpovednim rokom).

Lep dan in dobro odločitev!

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2007 13:41:39   
Mehičanka
Delam samo po 4 ure, začela pa sem ravno pred tednom dni. Zaenkrat vse OK, so to sprejeli. Je pa tako, da imam dela isto kot prej, ko sem delala po 8 ur, ampak, ko je ura 12, vstanem in grem. Problem je le, da nimam časa za malico, ampak to ni nič v primerjavi s tem, da sem precej bolj zgodaj doma in ta čas izkoristim z otrokom.

Zaenkrat bom po 4 ure delala le do konca oktobra, potem bom pa videla kako bo. Če bo v vrtcu vse OK, bom delala po 8 (razmišljam še o tem, da bi delala samo po 7 ur), če pa bodo problemi, pa samo po 6 ur. In me sploh ne zanima, kaj si bodo mislili. Delo bo tako ali tako moralo biti narejeno. Bo pač v 6 urah.

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2007 17:15:23   
Janeja
Jaz delam po 6 ur (od 8h do 14h) in je super. S sodelavci nimam nobenih problemov.

Sem pa prva v podjetju, ki koristi to možnost in me je bilo kar malo strah reakcije delodajalca (privat podjetje). Pa je po prvem šoku kar lepo sprejel in mi dal novo pogodbo. Ne vem pa še, kakšna bo reakcija, ko mu bom januarja 2008 rekla, da bi podaljšala še za 3 leta user posted image . Ko sem prvič uveljavljala to pravico še ni bilo zakona do 6 leta ampak samo do 3. In zdaj seveda pričakuje, da bom od feb. naprej v službi 8 ur.

Je pa res, da sem se odločila, da "z glavo skoz zid" ne bom šla. Če bodo problemi glede dodatnih 3 let bom pač delala polno, ker drugače vem kaj lahko pričakujem. Zaenkrat se super razumemo in je v službi prav fino vzdušje, vem pa kaj bo, če bom hotla na silo uveljavljat svojo.
No upam, da vseeno ne bo treba in mi bodo odobrili še 3 leta.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2007 14:12:04   
jade1
Tiste, ki delate skrajšan delovni čas, ali ste vikende proste ali jih tudi delate?

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2007 12:14:11   
marty5
Pri meni je tudi bila izkušnja dokaj pozitivna in sem tudi prva, ki koristi to pravico pri nas. Jaz delam po 7 ur, od ponedeljka do petka, vikende ne delamo. Delovna obvesznost se pa določa na tedenski ravni - X ur tedensko, kar lahko v praksi pomeni tudi, da delaš sobote, nedelje. Do otrokovega 3. leta si le opravičen nočnih izmen.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2007 8:14:07   
jade1
Hvala.user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?