|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skoraj nevzdržne slabosti
23.9.2007 18:40:53   
lara larissa
Pozdravljene,

Kot ste že verjetno prebrale prešnji teden sem nova nosečka med vami..... Pišem glede mojih slabosti ki so skoraj da nevzdržne. Slabo mi je lahko rečem  od jutra do jutra oz  24 ur na dan, bruham pa bolj malo  ampak je že brez bruhanja  prav mučno lahko rečem. Res je da se splača potrpet ker raste v meni novo življenje, ampak me vseeno zanima če je katera od vas imela take težave z slabostjo in če se jo da  kako vsaj malo  olajšat.

PS; Vsak nasvet mi bo prišel prav, prvič bom mama in so mi določene stvari v nosečnosti še tuje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skoraj nevzdržne slabosti
23.9.2007 18:49:44   
Soncnica Sandra ***
Zdravo lara larissa!

Naj te potolažim, da je pri meni zelo podobno, enkrat slabše, drugič malo boljše, ampak pri meni mislim, da so to posledice jemanja Tifola, ker dokler nisem jemal Tifola, teh slabosti ni bilo, takoj naslednje dneve pa so se pojavile. Danes namenoma nisem vzela tablete in se počutim ful dobro user posted image user posted image user posted image .

No to je moja izkušnja, kaj in kako pa je res, pa ne vem.
Pozdravček vsem srečkam user posted image  in vsem ostalim !!!

(odgovor članu lara larissa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2007 19:03:15   
Jančika_
Ne bom dolgovezila - dvakrat sem šla skozi to in ugotovila, da ne pomaga čisto nič. Drugič sem se malo tolažila s tem, da sem vmes imela dva spontana splava in da mi v tistih dveh nosečnostih ni bilo čisto nič slabo (sicer to nima ravno veze, a za tolažbo je bilo vredu).

Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2007 19:54:00   
ElaM
Meni je bilo prvič slabo do 16t, drugič do 14t.  Pomaga pa resnično nič, vsaj meni ni. Včasih sem se tako smilila sama sebi, da sem samo jokala in tolažila s tem, da bo enkrat konec.
Sem imela en spontani splav in takrat mi ni bilo enkrat slabo, sicer se vsi G ne strinjajo, ampak moja pravi, da je med tem povezava, če ti je slabo, nosečnost dobro napreduje.user posted image  Naj ti bo to v tolažbo.

:)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.9.2007 20:00:12   
MarijaPo
Do zdaj sem bila 2x noseca, prvic mi je bilo res grozljivo slabo (eni si pomagajo z ingverjevim cajem, jaz si nisem, tako da ti ne znam povedat, ce je res), pomagaj si s tem, da cim manj na to mislis, torej da se zamotis in da jes tisto, kar ti najmanj smrdi (meni je najmanj smrdel McDonalds, ker je najmanj podoben hrani).
Drugic mi je bilo tudi precej slabo, ampak k sreci manj kot prvic, no, ko mi je cist nehalo bit slabo, sem splavila. Po moje obstaja povezava med tem, a ti je slabo in splavis, ali ne. Vsekakor, ce ti je nekaj casa divje slabo, potem pa kot da bi odrezal ni vec (in to okrgo 9. tedna), potem najbrz nekaj ni najbolj v redu.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.9.2007 20:12:05   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo
meni je najmanj smrdel McDonalds, ker je najmanj podoben hrani

A zato je to takouser posted image . Meni tudi edino tega ni gor metalo, pa mi ni potegnilo, zakajuser posted image . Bo menda res kaj na tem.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2007 10:00:34   
Miska2
Tudi meni je bilo neznosno slabo od jutra do večera, bruhala sem veliko, komajda sem kaj obrdžala v sebi... Priporočam ti, da ješ čim bolj nevtralno hrano (brez izrazitih okusov in vonjev) in se izogibaš prostorom z vonjavami (meni je bilo še v živilskih trgovinah slabo), veliko počivaj, popoldanski počitek je meni zelo koristil, izogibala sem se tudi nepotrebnim vožnjam z avtom... Ingver pri meni ni deloval, občasno mi je pomagalo pitje mrzlega donata ali tonika, drži tudi to, da mi je bilo po jemanju folne kisline še huje (namesto zjutraj jo poskusi jemati zvečer pred spanjem)...  

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.9.2007 10:32:18   
Nasy
Meni je tudi bilo slabo, najprej dopoldan in čez dan, potem se je obrnilo na popoldan in zvečer. Malo so mi pomagali čaji, takrat so mi zelo dišali vsi čaji, sploh kak z jabolkom in cimetom. Vmes sem dala tudi malo ingverja in je bilo za spoznanje bolje. Na žalost čudežnega zdravila ni, sama boš morala ugotoviti, če ti kakšna stvar olajša to slabost. Mi smo skozi luftali-sej to imam še zdaj stalno odprto okno, pa sem že mimo teh slabosti. Meni je smrdelo vse, od stanovanja naprej, da o raznih šamponih, praških, mehčalcu, zob. pasti niti ne govorimouser posted image Sva zamenjala vse na nevtralne vonje oz. vonj limoneuser posted image Še danes mi po malo smrdi kakšna stvar ampak vsaj takih hudih slabosti ni. Poskusi jesti po malo in večkrat. In veliko pij.
Srečno in naj ti slabosti hitro minejo!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2007 12:21:05   
andrejka
Hej!
Meni je pomagalo, da sem skoz neki "grickala". Večinoma je bil to prepečenec ali hrisini, pa tudi kruh je pomagal. Poskusi. So se mi vsi smejali, ker sem skoz neki žvečla, pomagalo je pa vseeno.
Aja pa vrzi vse stran, kar ti z vonjem povzroča slabost(meni je recimo dišava za stranišče, pa je takoj romalo v smeti.)
naj ti slabost čim rej mine, da boš lahko uživala v nosečnosti.
Srečno, Andrejka

17.11.06 se nama je rodila čudovita deklica Zoja
24.5.09 pa se nam je pridružil čudovit deček Gaber

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
24.9.2007 13:37:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu andrejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2007 13:41:44   
kofetek2010
Meni je bilo slabo z bruhanjem od cca. 8. do 20.tedna. user posted image  

Pomagala sta mi edino Šveps in bobi palčke. user posted image  

Jančika - zadnjič sem se spomnila nate, ko sem v štacuni vidla INGVERJEVE BOMBONE!  user posted image  ... ingver baje pomaga proti slabosti! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2007 19:35:57   
Jančika_
Jana, sem si dala poslat ingverjev čaj direkt iz Anglije, takega močnega, da je kar peklouser posted image . Ampak žal ni nič pomagalo...v nekem obdobju je zadevo malo omililo lizanje ultra kislih bonbonov, tistih trdih iz kovinske škatle. Ampak je tudi to trajala le par dni, potem jih pa niti v usta nisem več spravilauser posted image .

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2007 19:55:45   
mana25
Ja meni je bilo tudi tako slabo da sem se jokala.Skoraj že obupala ker nisem vase spravla niti grižljaja pa še to kar sem pojedla sem zbruhala. Sem na začetku tako shujšala da sem pristala v bolnici. Okrog 14-16 tedna pa se je končalo in začela sem jest vse. Ne obupaj ker mine,vem da ti je težko kot je meni bilo ampak res mine.Pogumno naprej in veliko vode popij

Najina Urška je prijokala 05.12.2007

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2007 20:10:07   
kekec in mojca
Jančika, ko mi je blazno slabo in objemam wc ter si želim, da bi se to bruhanje že hudiča enkrat končalo, se spomnim nate. In UPAM, da se mi ne bo vleklo do 16. tedna, tako kot pri tebi.

Saj ne vem več, kaj naj še. Čez vikend sem bila obupna, niti vode nisem mogla piti, ker sem jo zbruhala.

G mi ponuja bolniško, samo mi je ni za vzet, ker se mi zdi, da če grem v službo, se vsaj malo zamotim. Je pa hudo, ni mi niti za govorit, čeprav moje delo to zahteva, vendar je bolje, kot če ležim doma in voham stanovanje, ki mi smrdi, pa še bruham zraven...
Sem pa zaradi tega nehote prisilila mojega user posted image , da je šel vse odtoke v stanovanju spucat... user posted image

Pa saj slabosti bodo že mimo, se tolažim. Bojim se edino občutka, ki me občasno preide, da bom omedlela... Rajši si ne predstavljam, da sem v tistem trenutku v avtu za volanom...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2007 21:13:39   
Jančika_
Kekec in mojca, ko sem jamrala, da komaj čakam 12. teden, da bo konec slabosti, si mi napisala, da naj raje računam na 15 tednov. No, pa si se še za en teden užgalauser posted image . Jaz ti nič ne napovedujem, samo želim, da kmalu mine. In vsem ostalim tudi.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2007 23:23:42   
ciklame
Hej!
Tudi meni ni pomagalo skoraj nic do 16 tedna, potem se mi je pa obrnilo 100% na bolje. Tako da se malo zdrzi, pa bo. Se pa strinjam, da to sigurno pomeni, da nosecnost lepo napreduje. Tudi meni je pasal edino Mcdonalds. Ja res je, da ko sem zacela jemat folno kislino je bilo ful slabse. Zjutraj je nisem mogla. Vzela sem jo zvecer, potem pa takoj spat in je blo ok.
Lohk recem samo sej bo bolje!user posted image
lp

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.9.2007 7:24:05   
kekec in mojca
Uh, kaj tako hudobna sem bila? user posted image

No, saj zdaj ko sem v tvoji koži, te razumem. Pri meni bo očitno res trajalo do 15. tedna. 12. se je namreč spet začel z bruhanjem. Res pa je, da sem v prvi nosečnosti šele v 15. tednu pogruntala, da so se slabosti zares končale. Ampak takrat pol tako ni bilo hudo, kot je zdaj. user posted image  

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.9.2007 9:58:30   
scubadiver
Vidim da ste tukaj pridno povezovale nosečnost brez slabosti in SS. Prosim ne strašit tistih ki jim ni slabo. Meni ni bilo čist nič slabo in sem sedaj v 32 tednu. otročiček veselo brca in se razvija. Ene smo pač srečke in prebrodimo nosečnost brez slabosti in brez SS. Toliko v pomiritev tistih, ki jim ni slabo user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.9.2007 12:53:44   
solatja
joj, meni je bilo tudi zelo slabo. kar nekaj dni sem prevegetirala na postelji (z občasnimi odhodi do wc-ja, seveda). pa sem kak teden jedla ingverjeve kekse (iz maximarketa, neki švedski so bili), pa so se mi zagravžali. pa mešanica sadnega in metinega čaja. pa jogurt s kosmiči. pa nič ni kaj dosti pomagalo. aja, pa enkrat sem pojedla celo vrečko koruznega čipsa z nachom, pa je šel tudi kar hitro ven. posledica: ingverja ne morem videt. user posted image

mi je pa izredno smrdel ljubljanski zrak, tista pozno-jesenska in zimska megla s smogom. kadarkoli sem prišla iz stanovanja, mi je takoj postalo slabo. in še zdej, ko se samo spomnim nanjo, na ta smrljiv vonj, mi postane slabo.

pomagal mi pa je občasno dober, konkreten zajtrk (kaki dobri toasti s pomarančnim sokom), skratka tisto, kar mi je zapasalo. pa tudi jaz nisem imela težav z McDonald'sovo hrano user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.9.2007 16:07:41   
ellina
Tudi meni je non stop slabo in bruham, sem v 11 tednu, sem pa tudi jaz dobila informacijo da če ti je skoz slabi in bruhaš imaš v sebi več "nosečniškega hormona" in je mogoče zato tudi manjša verjetnost splava. Mislim da so punce mislile da je težava v tem da po stalni slabosti in bruhanju, naenkrat nehaš bruhat in
takrat nastopi SS, če pa slabosti sploh nimaš (moja sestra je pred 3 tedni rodila in je jedla in pila vso nosečnost kar je želela niti enkrat ji ni šlo na bruhanje - srečke ste tiste ki ne bruhate user posted image .

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.9.2007 17:42:36   
Naja30
Poznam to slabost. Bruham ne, čeprav se mi zdi, da bi mi bilo bolje, če bi. Poleg slabosti me ves čas tišči v želodcu in zdi se mi, da imam želodec nekje v grlu user posted image

Meni pomaga počitek in napol polen želodec user posted image  Ves čas po malo kaj pojem.

(odgovor članu ellina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.9.2007 20:04:55   
Skabi
V Biotopu imajo ingverjeve palčke - kjer je res ingver notri, tisti bonboni iz trgovin so šli samo mimo njega... Ampak meni niso pomagale niti te palčke. Pomaga samo čas. Za vsak dan posebej sem zvečer hvaležna, da je minil.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.10.2007 19:47:45   
mami_miki
Joooooooj, meni je bilo tudi tako slabo. Nič mi ni pomagalo, pač počakaš, da mine. Men je blo do 7. meseca. Malo manj mi je bilo, če sem zjutraj takoj jedla.

Neposredna povezava do sporočila: 23
2.10.2007 18:16:16   
polma
POMOČ PRI SLABOSTI
-pijte sladno pivo, brezkofeinsko kolo alo pomarančni sok(previdno pri zgagi)
-jejte blago osoljeno mesno  juho
-krompirjeve jedi jejte v majhnih porcijah
-poskusite z ingverjem:piškoti, kandiran ingver, čaj, tablete
-ližite bonbone s poprovo meto
-vohajte narezano limono ali grenivko ali aromatično olje, npr. bazilike, koromača, sivke, melise, poprove mete, vrtnice, sandalovine
-temeljito prežvečite mandlje ali arašide. včasih pomaga tudi žvečilni gumi

Prepisano iz reklamne knjižice za Eucerin, na koncu piše o homeopatiji, hipnozi itd., oziroma da pojdi v lekarno po kako zdravilo proti slabostim, ki nosečnicam ne škodi.
Drži se, lara larissa, lep pozdrav vsem ostalim!

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.10.2007 19:27:46   
lorch
Tudi jaz sem imela kar velike težave s slabostjo, ampak bruhala pa nisem veliko. Mi je pa pomagala samo hrana. Pa ne veliko ampak samo velikokrat malo.
Nekje do 13.tedna sem morala jesti vsaj na dve uri in petnajst minut, drugače ni bilo za zdržat. potem se je izboljšalo in sem brez hrane zdržala že tudi do tri ure in pol(to je trajalo nekje do 16. tedna), nato pa se je stopnjevalo tako da postopoma nisem več imela težav s slabostjo.  Ampak to ni pomenilo da sem se najedla ampak le nekaj malega pojedla, da želodec ni bil čisto prazen. Pojedla sem veliko obrokov, ampak samo take majhne količine hrane naenkrat, ker če sem pojedla preveč, je bilo pa spet vse narobe. 
Mi je pa gin. rekla da je to normalno in si veliko nosečnic tako pomaga.
Poleg tega mi je malo olajšal slabosti tudi vitamin B6 (tablete Plivit B6), ki sem jih po nasvetu ginekologinje kupila v lekarni.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

kontracepcija
ožbejka

kaj menite o sterelizaciji?

vredu (40%)

se ne strinjam (27%)

ne vem (33%)

Število vseh glasov: 247

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!