|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skoraj me je kap
20.7.2006 7:42:06   
kepica
Naš dvoletnik že kar lepo govori in odkar je dobil nenormalen dar govora in odkar ponavlja čisto vse besede, kar jih sliši, zelo pazimo, kaj govorimo. Jaz že itak ne kolnem, ker se mi zdi to grdo in brezveze, ima pa mož včasih kakšno sočno,ampak se sedaj kar pazi, tako da malemu kaj ne pride na ušesa. No in zadnjič enkrat se z Nejcem igrava, pa mu nekaj ni šlo ravno tako, kot je hotel in kar naenkrat butne ven piz [sm=smiley35.gif" border=0>  mat  user posted image   user posted image  user posted image   Mene je skoraj na rit vrglo. Tut do besede nisem pršla, sploh nisem vedla,kaj naj rečem. In to je še clo tko lepo rekel, še R je lepo izrekel, ker ga drugače neuser posted image  Nam verjetno še kakšna ne uide.
Zanima me, kako to rešujete pri vas? Se mi zdi, da je to kar pogost pojav. A je sploh kaj pomoči ali mine samo od sebe. Res nočem, da bi moj otrok stresal naokoli kakšne mastne kletvice, ker doma sploh nismo taki, da bi kleli.

lp
kepica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skoraj me je kap
20.7.2006 7:49:05   
MAMA JEŽEVKA
Naš je bolj ali manj nehal sam od sebe. Vzgojiteljica ga je vprašala katera pesmica je to ali pa je rekla, glej kako lepo pesmico poješ in se mu nasmejala. Jaz sem mu razložila, da rečemo ŠMENT, kadar nas kaj razjezi, ker to nekaj pomeni, ono drugo pa ne pomeni nič. Zdaj se nasmeji in reče sment in se reži poleg, kot da si mu povedal vic stoletja.

MJ

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2006 7:50:00   
Mina1
Ojla, samo takole za info:

tudi če boste doma dosledni glede kletvic, jih bo pa pobral kje drugje, v vrtcu recimo. Naš je take domov nosil, da sem mislila, da me bo kap zadela. To pobirajo drug od drugega, fantki se mi zdi da toliko bolj.

Pa ne samo kletvice in grde besede, tu je še nekaj sočnih: bejbe, bejbike, nage babe, butec, drekolino, joškice...

Kepica, nevem od kje oz. od koga, ponavadi poimenuje tega fantka v vrtcu, ki tako govori. Pa kaj naj zdaj? Upam,d aga bo minilo. Je pa star 4 leta in pol, ampak to se je začelo tam okoli tretjega leta...

Aja, če je pa nama doma kaj neprimernega ušlo, pa je samo rekel: "Mami, a imaš grdo besedo v ustih?" 

No tako.

I don't care what they say, I just wanna live my life
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2006 7:58:53   
srki
Pri nas je bilo to tudi nekaj časa popularno, sedaj pa je kar minilo in moram rečt, da ga že dolgo nisem slišala reči kaj takega. Na začetku sem ga seveda opozarjala, pa se mu je še bolj fajn zdelo. Potem smo se delali, kot da nič ne slišimo, tako da zdaj, ko mu kaj ne gre, reče: "O ti šment".

Mislim, da je najbolj pametno, da ga ne šmirate kaj reče, niti ga ne pogledaš, ko kaj takega izusti. Vsaj mi smo tako delali, pa je zaleglo.

Ne strinjam pa se, da pa vse grde besede poberejo v vrtcu, mogoče pa kdaj slišijo tudi koga na ulici, v trgovini, restavraciji....Se mi ne zdi prav, da se za to krivi samo druge otroke.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2006 8:09:12   
Magi*
se tudi pri punčkah to dogaja, verjemite. naša je začela pri 18 mesecih (sicer že zelo veliko in lepo govori) kar na lepem uporabljati pič...m... in to je ponavljala in ponavljala in se zraven režala. točno ve, da to niso "navadni" izraziuser posted image  nekaj časa smo jo opozarjali, pa je še raje ponavljala - je bila v centru pozornosti. res pa je, da ona povsem enako izgovori tudi p(t)ička in najbrž ji ni jasno zakaj se mi bunimo, da pa p(t)ička ma... ni v redu.

v glavnem, smo jo čisto ignorirali, ko je to govorila in je v parih dneh nehala.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.7.2006 8:15:05   
Mina1
Ne strinjam pa se, da pa vse grde besede poberejo v vrtcu, mogoče pa kdaj slišijo tudi koga na ulici, v trgovini, restavraciji....Se mi ne zdi prav, da se za to krivi samo druge otroke.

No, ja, seveda ne samo v vrtcu. Ampak mi smo potem bili na r.d.-ju pri tem fantku, pa je mali govoril točno te besede, pa tudi starši se niso kaj dosti šparali, tako da... Pa saj to ni tako važno. Sliši lahko to vsepovsod...od kogarkoli.

Itak pa je dejstvo, da presneto dobro vedo, da so to "čudne" ali "grde" besede, potem pa se režijo, ker točno vedo kaj in kako, tako kot je že Magi rekla. 

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.7.2006 8:31:05   
Magi*
hehe, analizirati od kod izvor kletvic bi bilo enako kot prerekati se kaj je bilo prej kura ali jajce. ja normalno, da jih vsak od nas kakšno strese. nekateri več, drugi manj. pri nas se zelo trudimo, da lepo govorimo, čeprav se mož dostikrat sploh ne zaveda kaj vse uporablja v svojem besednjakuuser posted image . ampak zanimivo, tamala teh besed sploh ne porajta, ker niso bile izrečene v kakem kontekstu in z guštom (kot npr, če bi se ful zaletel z nožnim prstom v robnik in bi eno čez zobe zapihal).

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2006 8:57:11   
darjatimci
Tudi pri nas je bila prva sočna kletvica pič.. mat..,in jasno je od koga jo je slišal,naš ati kadar ga nekaj fino podraži je ta njegova najbolj uporabna.In tudi naš fantiček jo je izgovoril natančno in s povdarkom na rrrr.Moramo vedet,da naši otročki registrirajo prav vse kar se dogaja v njihovi okolici pa naj bo to doma, v vrtcu,skratka povsod,oni  vse registrirajo.Kolikokrat nas naš najmlajši vpraša za kako stvar,ki jo mi sploh več ne registriramo ali pa se nam zdi nepomembna.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.7.2006 8:59:59   
piščanc
to me je spomnilo na dogodek, mo je bila tjaša majhna, čisto malo je govorila
peljala sva jo v vrtec in pred vrtcem ji je na tla padla duda, mož pa je z avtom po nesreči zapeljal čez. jaz sem v tistem trenutku rekla: o, piuser posted image , mala pa takoj za mano lepo ponovi - pa komaj mama je znala reči.

pa kasneje je iz vrtca prinesla: picka madona. saj nisem vedela a naj se smejem ali jo kregam user posted image . v glavnem vse besede smo zatrli tako, da se nismo zraven smejali, ker če vidi da nas zabava ji je še bolj zabavno in da sem ji razložila da to pač ni lepo - se pokazala, da tega ne odobravam. pa je hitro pozabila

iz malega zraste veliko

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 9:01:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.7.2006 13:20:46   
lu155
jst sm delala v vrtecu...in otroci se izredno veliko učijo ko posnemajo druge otroke...tako da je bilo v vrtecu kar nekaj takih ki so govorili grde besede...mislim pa da je v knjižnici knjiga o tem kako otroka nagovoriti da ne govori grdih besed...mislim pa da se moraš zmisliti besedo ki je smešna in pove veliko veš kot (vse druge grde besede)

pa srečno....

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2006 13:45:56   
Nea
Mojemu možu je tudi parkrat izletelo pi. matuser posted image  in seveda, da je to naša dvoletnica začela ponavljat. Nismo se ji smejali niti jo kregali, ampak ji razložili da so to grde besede in da pridne punčke takih besed ne govorijo.
Naslednjič, ko je slišala enako kletvico, je rekla: "Očka, to so grde besede. user posted image To samo poredni fantki govorijo."

Od takrat moj mož ful pazi kaj govori, Ema pa PM tudi ne omenja več.

(odgovor članu lu155)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2006 19:45:24   
dory
Moj tud vse sorte pobere...pol ga pa se stric same traparije uci....jst to resujem tko,da ga pac zignoriram...al pa se obrnem proc in nasmehnem :)...ko vidi,da ni ucinka, kmal pozabi na to...ce se pa zacnem smejat pa ponavlja da je veselje :)

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.7.2006 17:43:17   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

ko vidi,da ni ucinka, kmal pozabi na to...ce se pa zacnem smejat pa ponavlja da je veselje :)

tako je tudi pri nas delovalo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.7.2006 13:21:59   
Anonimen
ignoriraj. bolj se boš temu posvečala bolj z veseljem jih bo uporabljal, če ga pa preslišiš mu pa ne bo več zanimivo ko bo vidu da ne trzaš in ni nobene reakcije

(odgovor članu kepica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.7.2006 11:47:54   
Anonimen
Pri nas ignoriranje ne pali. Kadar res kakšno nagravžno prijavi, jo smrtno resno pogledam in povem, kako je to gnusna beseda in da tako pri nas doma ne govorimo. No, še prej se moram resno pripraviti do tega, da se ne začnem ornk na glas krohotat... Meni je to prav zares smešno. Pa moram reči, da glede na število kletvic, ki jih sliši predvsem od starega ata (poden!), jih zelo malo uporablja. Do zdaj je bilo dvakrat ****ti mater in enkrat ****.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.7.2006 9:09:03   
Anonimen
E ja,tudi pri nas so se začele težave z kletvicami.Pridno jo uporabljauser posted image
Ne,da kolnemo doma,včasih ti le kakšna uide,ampak ne grda.Jaz naprimer porka madona,pa je nekaj časa tudi Timi,kadar je bil jezen izustil.Ne ne smeš,je grdo.Nič,nobenega učinka.Pa pride k nam sosed,nekaj popravljat,on pa ne zna normalno govorit,kletvice uporablja,kot pogovorni jezikuser posted image V stavku je vsaka druga beseda kletvica.Nisem vedela,ali naj otroku zamašim ušesa ali naj soseda v rit brcnem,da bo nehal.Poslušaj,sem mu rekla,daj zadrži se,pa malo majn kolni,vsaj dokler si tu pri nas,tamal vse ponavlja!On pa_Pa kaj,saj bo šel tako in tako v vrtec od tam bo še kaj hujšega prinesel.
Njegov sin ima sedaj sedem let pa kolne kot čistokrvni cigo.
Rezultat vsega tega je,da naš mulc sedaj uporablja novo kletvico,da me je kar sram:Porka putana.Tolk mu je všeč,da jo non stop premlevauser posted image
Smo že poskukile z:sedaj ti pa smrdi iz ust,ti bomo z milnico usta oprale,samo grdi fantki tako govorijo itd......Pa me samo grdo pogleda in zakolne...eto pa smo na začetkuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.