Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 9:27:20
|
|
|
|
nina166
|
Nobeden od naju ni zavarovan. Je pa bil en družinski prijatelj skoraj 10 let, je plačeval kar lepe premije in potem ga je možganska kap in je za delo nezmožen. Od zavarovalnice pa je dobil izplačano bolj malo....mislim, da okoli 5.000€.
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 9:46:54
|
|
|
|
josephine27
|
midva sva oba življensko zavarovana. sicer ne za visoke premije. drugače pa tudi varčujeva po svojih zmožnostih. enkrat več, drugič manj.
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 12:53:07
|
|
|
|
Medea10
|
Pri nas ni nihče življensko zavarovan. Menda bo tud tako ostalo.
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 13:55:23
|
|
|
|
trnuljčica
|
Le rizično življenjsko zavarovanje. Tistih 14 € lahko pogrešam in če me kdaj ne bo vem, da otroci ne bodo imeli mojih kreditov. Zavarovanja povezana z vzajemnimi in drugimi skladi pri meni- no go.
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 14:04:39
|
|
|
|
poli*
|
Moj mož je pred dvema mesecem prekinil življenjsko zavarovanje (KD). Je bila tudi ena tema pred kratkim odprta na Čvekanje v tri dni- poglej si. Na kratko: moja izkušnja s sorodnikom in izplačilom (v primeru smrti) je slaba, zato sem odločno proti zavarovalniškim nategom. Tudi v primeru doživetja ne boš na plusu, ampak bo kar nekaj izgube. Predlagam, da raje varčujete (banka/nogavica), ker tisti denar boste imele oz. ga bodo imeli otroci v primeru, če se vam kaj zgodi. Bog ve, kaj bo s temi zavarovalnicami čez 10-20 let, da ne govorimo čez 40 (kolikor je možna zavarovalna doba). Ni treba imeti slabe vesti, če nimaš tega zavarovanja
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 15:06:23
|
|
|
|
Brbs
|
če ti je pomembno varčevanje, raje varčuj na banki ali direktno v vzajemnih skladih. Če pa ti je pomembno zavarovanje, pa se lahko zavaruješ brez varčevalne komponente. Sama sem zavarovana (življensko) za cca 125.000 eur, plačujem 27 eur mesečno. To seveda ni nobeno varčevanje, to je le zavarovanje, če se mi kaj zgodi, da dobi moja družina (mož).
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 16:02:40
|
|
|
|
Balerina
|
Pri nas je enako imava zavarovanje za 100.000 to je življensko in za primer invalidnosti ki bi bilo v primeru 100% invalidnosti 300.000 Eur. Mesečno plačujeva cca 30 Eur. Varčevanje pa imava posebaj. Meni je zavarovanje pomembno zaradi kredita in če se od naju komu kaj zgodi neka varnost za drugega partnerja in otroke. Midva razmišljava tako če dava lahko za zavarovanje za avto cca 1.000 Eur na leto pa lahko tudi sebe zavarujeva.
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 18:50:02
|
|
|
|
Anonimen
|
nam je zračunala kao 25 evrou pa vsak je zavarovan za 50.000 evrou. je pa res treba ful prebrat pogodbo midva sva se kr dobr nadrsala k sva še varčevanje zravn uštimala zdej k pa dnar rabva bova dobla pa sam 80 procentov. pa nama je povedu da kao ko se odločiš da dnar vn uzameš kadr čš,MY ASS. ja vem, najna napaka, ampak zakaj se je tip mogu zlagat
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 22:16:54
|
|
|
|
Goldy
|
Ja, mi2 sva oba zavarovana. Imava več različnih polic za različne namene. Se moj poklicno s tem ukvarja in pozna zadeve.
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 18.4.2012 22:51:32
|
|
|
|
Janeja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina Pri nas je enako imava zavarovanje za 100.000 to je življensko in za primer invalidnosti ki bi bilo v primeru 100% invalidnosti 300.000 Eur. Mesečno plačujeva cca 30 Eur. Varčevanje pa imava posebaj. Meni je zavarovanje pomembno zaradi kredita in če se od naju komu kaj zgodi neka varnost za drugega partnerja in otroke. Midva razmišljava tako če dava lahko za zavarovanje za avto cca 1.000 Eur na leto pa lahko tudi sebe zavarujeva. Tudi midva razmišljava enako. Pred 15 leti sva sklenila življensko zavarovanje za primer smrti ali invalidnosti. Oba sva se zavarovala na isto polico, plačevala sva cca.50 EUR na mesec. Ravno ta mesec se izteka 15 let - plačala sva jim 10.000 EUR, izplačano dobiva 11.800 EUR. Ni veliko, če gledamo iz naslova obresti, kljub temu pa nekaj več kot samo vplačan znesek je. Seveda pa na to ne smeš gledati kot varčevanje ampak kot zavarovanje in neko varnost za družino, če se komu slučajno kaj zgodi. Na izgubi po 15 letih sigurno nisva...
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 19.4.2012 8:33:53
|
|
|
|
noranate
|
Balerina, daj povej, prosim, a je to znesek za vsakega posebej mesečno.....Mi plačujemo družinsko kolektivno in je na mesec 62 eur, brez šparanja,....
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 19.4.2012 9:25:20
|
|
|
|
mojca*
|
punce, a lako napišete še pri kateri zavarovalnici imate te police? moj ima 90e mesečno in dobi izplačano 50.000 v primeru smrti! ve imate precej manjše premije in višja izplačila.... a ima katera tu zraven tudi zavarovanje za primer najpogostejših bolezni? ( rak, infarkt, kap,....)
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 19.4.2012 10:40:11
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja IZVIRNO SPOROČILO: Balerina Pri nas je enako imava zavarovanje za 100.000 to je življensko in za primer invalidnosti ki bi bilo v primeru 100% invalidnosti 300.000 Eur. Mesečno plačujeva cca 30 Eur. Varčevanje pa imava posebaj. Meni je zavarovanje pomembno zaradi kredita in če se od naju komu kaj zgodi neka varnost za drugega partnerja in otroke. Midva razmišljava tako če dava lahko za zavarovanje za avto cca 1.000 Eur na leto pa lahko tudi sebe zavarujeva. Tudi midva razmišljava enako. Pred 15 leti sva sklenila življensko zavarovanje za primer smrti ali invalidnosti. Oba sva se zavarovala na isto polico, plačevala sva cca.50 EUR na mesec. Ravno ta mesec se izteka 15 let - plačala sva jim 10.000 EUR, izplačano dobiva 11.800 EUR. Ni veliko, če gledamo iz naslova obresti, kljub temu pa nekaj več kot samo vplačan znesek je. Seveda pa na to ne smeš gledati kot varčevanje ampak kot zavarovanje in neko varnost za družino, če se komu slučajno kaj zgodi. Na izgubi po 15 letih sigurno nisva... Ne govorita o istih zadevah. To je tudi generalno problem, ker ljudje ne ločijo kombi zavarovanj (življensko + varčevanje) ter riziko življenjskih zavarovanj, kjer ni izplačila razen ob doživetju (torej smrti, invalidnosti). Riziko življenjska zavarovanja absolutno priporočam, sploh če imaš kredite in partnerja, otroke. Tudi v primeru invalidnosti si s tem pokriješ del stroškov zaradi izgube dohodka. Varčevanje pa naj bo drugje, nikar mešati obojega, ker so same izgube! Zavarovalna vsota naj bi bila vsaj 100 plač, midva imava 200.000€ za smrt in 200.000€ za invalidnost.
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 19.4.2012 18:38:04
|
|
|
|
Janeja
|
Midva sva imela življensko zavarovanje na polici zav. Triglav. Brez nezgodnega zavarovanja - samo izplačilo v primeru smrti, invalidnosti in doživetja po preteku zavarovalne dobe 15 let. HB sva prišla do doživetja :-) in dobiva ta teden izplačan celoten znesek, ki sva ga v 15 letih vplačala, s pripisanimi dobički, ki jih je imela zav. v tem obdobju. Nisva pa imela v tem zavarovanju vštetih nobenih bolezni, ker pred 15 leti to še nikjer ni bila opcija. Ravno zbiram primerjave med zavarovalnicami, da takšno oz. podobno zavarovanje ponoviva. Varčevanje pa seveda tudi jaz priporočam na drugem računu, ločeno od zavarovanja!
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 19.4.2012 19:05:04
|
|
|
|
Paštetka
|
Mojca to ima Merkur + 18 ali kako je že polica nekaj takega. Midva imava cca 15 polic različnih. Žal morava glede na delo, kredite. Tudi otroci so zavarovani, stanovanje, službe... V bistvu vse. Imava nezgodno smrt, naravno smrt, invalidnost, bolnišnične dneve, hude bolezni, operacije, zlome kosti, rentno izplačilo, izplačila ob doživetju, varčevanje za maladva, ki se mu reče poročno darilo (dobita izplačilo pri 21. Letu). Zavarovalna vsta je za oba nekje 150.000 do 200.000 € za posamezno opcijo. Najino razmišljanje je pač tako, da v primeru, da se nama kaj zgodi, sta maladva preskrbljena in jima ne ostanejo samo dolgovi kredita. Kredit bo tako poplačan,pa še ostalo jima bo. Varčujeva pa tudi tako, da imava odprti varčevalni račun. Mene je ati učil, da je potrebno šparati takrat, ko imaš in ne ko nimaš. Pa četudi dava par evrov na mesec na stran.
|
|
|
|
RE: skleniti zavarovanje ali ne? 19.4.2012 19:18:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva imava sklenjeno življenjsko zavarovanje (+invalidnost, pogoste bolezni itd.) za 25 let in če se po tem času nič ne zgodi (močno upam, da se nebo), dobiva vložen znesek + minimalne obresti nazaj. Se mi zdi potrebno, da partnerju in otroku vsaj v finančnem smislu ne bo treba pretirano skrbet, če se enemu kaj zgodi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?