|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sistematski pregled pri 3leti
27.11.2007 12:27:34   
natasaom
midve imava 5.12 pregled..psiho testi.a mi lahko poveste kaj bovadelali tam-da se pripravimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sistematski pregled pri 3leti
27.11.2007 12:30:51   
Petraa
Nič posebnega. Dobiš en kartonček na katerih so narisane razne stvari in mora potem otrok povedat kaj to je,potem je tu tehtanje,merjenje,pregled,potem je tudi na  daljavo vid speti gleda slikice in pove kaj je narisano. tako je pri na pri 3 letih

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2007 12:38:41   
lukec
Mislim, da poleg tega preverjajo, če pozna določena dejanja (vsaj tri) in če ve kaj pomeni lačen, utrujen, zebe ... Potem mislim, da je skok v daljino z obema nogama pa prerisati mora navpično črto. No, to so men rekle kolegice. Moj user posted image  ima pregled januarja, tako, da tudi mene zanima kaj še? Kaj pa barve, pa štetje še ne pride v poštev?

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2007 12:39:41   
katka11
a to  te povabijo a se mors kej sam prijavit? kakor se spomnim te povabijo pa tud za zobozdravnika, ane?

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2007 12:46:34   
natasaom
mi smo dobili pošto.in to v kranj user posted image .bova imeli izletuser posted image ..zobarju so šli pa kar z vrtcem.kako je v kranju pa ne vem.
ja kaj pa če ne bo hotla nč povedat? kdaj je lačna pa žejna dobr veuser posted image

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2007 12:53:54   
katka11
aja, z vrtcem k zobarju? pr nas tega v vrtcu niso nic omenili. midva sva bila pri zobarju ko je bil stra eno leto, pa po moje, da je rekla, da tud dobi vabilo... mah sej ce pa dolg ne bo nic bom pa poklicala.
ja pri takem otroku nikol ne ves kaj ga bo picilo. nas vcasih vsem razlaga pa govori k en tavelk, vcasih pa tud ust noce odpret. nazadnj epri zdravnici jo je cist fasciniral, k je kr nakladou, pa nakladou, pa spraseval...

k bo treba kej povedat pa vprasanje...

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2007 12:59:20   
natasaom
naša vedno in povsod govori ko strgan dohtaruser posted image ..zadnjič pa pri zdravniku ni hotla nič!ji je reku,da naj globoko diha pa mu je nazaj zabrusla ne bom!tako,da me res skrbi kaj bo pogruntalauser posted image

naši so šli k zobarju cela skupina.in tisti,ke je imel kaj za popravt,so ga naročili.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2007 13:00:03   
aluš
Pri nas nimajo vsi psihotestov pri sistematskem, ker moramo zato v Kranj hodit, ko v našem ZD nimamo svojega. V glavnem moj ga je na sistematskem tako sral, da sva mogla v Kr k psihologu. Tam je pa vse povedal, da je vprašala, ja zakaj so pa vas poslal.

Sicer pa je pri nas na sistematskem nekako tako: 
pri sestri
- tehtanje, merjenje teže, obsega glava in prsnega koša
- pregled vida (slikce) pokrije eno oko, nato še drugo
- sestra ga že mal sprašuje s čim se igra, pa če ima kakšne orijateljčke
pri zdravnici pa:
- splošni zdravstveni pregled (dihanje, usta, grlo, ušesa
- narisat krog
- povedat katera črta je daljša
- kdo je večji (npr. a mucek ali medved)
- stati na eni nogi, predklon, skočit v daljino.
- pa tako mal vpraša, če ima še plenice podnevi, ponoči, od kdaj je suh, kako kaj govori (zato gotovo, ker ni hotel nič povedat), pa če zna oblečt  in slečt hlače, majčko.
To je vse kar se spomnim, je že pol leta od tega.

Pri psihologu pa ga je spraševala take stvar: kdo piha, kaj plava, s čim se vozimo ipd. Dala mu je eno šablono, pa like in jih je moral noter postavit, pa spet drugače obrnila pa zmešala (3x isto na drugo foro), pa list, da je narisal krog pa črto.  Pa ene kocke je nekaj sestavljal (se ne spomin točno). Pa še kaj je moglo biti, ker je trajalo kar ene pol ure. Aja pa najprej sem morala jaz cel test rešit, ene tri strani vprašanj (kako reagira, ima dudo, stkleničko, bratci, odnosi doma, v vrtcu ipd.)

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2007 13:04:41   
lukec
Ma sej pediatri točno vejo kako to gre. Da so otroci rzlični, da znajo bit trmasti in tako. Če noče odgovarjat na vprašanja al pa reševat nalog še ne pomeni, da tega v resnici ne zna.
Jz sem včeraj našega user posted image  vprašala kaj naredi, če je zaspan in je odgovoril: spat!.
Ko sem vprašala kaj naredi, če je lačen je bil pa odgovor Vikikrema! Pa že dolgo dolgo govori v celih stavkih. No, nasmejala sem se pa le.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2007 13:06:24   
lukec
Uf, aluš tole je bilo pa izčrpno. Hvala!

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.11.2007 13:18:08   
jer.za.
Jaz sem imela v začetku tega meseca  psihološki pregled s hčerko prav tako v Kranju.

Najprej, ko prideš tja gresta v eno sobo, kjer so igrače. Hčerka se tam igra, ti pa v miru izpolniš vprašalnik-kakšnih 70 vprašanj (obkroževanje).
Potem pa gresta v drugo sobo, kjer je psihologinja. Hčerka je morala najprej narisati krog, povedati kaj je narisano na slikah(npr, avto, kuža,....), potem je morala dati pravilno like nazaj v ploščico (krog, kvadrat trikotnik), na koncu pa je morala dati v škatlo dve kocki-psihologinja ima na mizi štiri. Hčerka se je šla nato igrat-izbrala je risanje, midve pa sva šle skupaj skozi ves vprašalnik ter komentirale. No, na koncu je psihologinja rekla še mali naj pospravi nazaj barvice kjer jih je dobila.

Toliko na hitro kako zgleda pregled. Svetujem ti, da si tam točno ob uri-ne prej in ne kasneje, ker so RES ZELO TOČNI. Malo vzemi v zakup, da je zelo težko parkirat okoli zdr. doma, jaz grem ponavadi kar h kakšnemu bloku-če se seveda iz kakšnega okna dol ne dere kakšen ata da je to za stanovalceuser posted image user posted image user posted image .

Tehtanje, voda, kri,...-vse to je del pregleda pri pediatrinji.

Zobozdravnik:prvi pregled sva imele pri letu, pri treh letih sva dobile vabilo, so imeli pregled in učili so si sami umivati zobe. Danes imava pregled že pri šolski zobozdravnici.

lp

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.11.2007 13:19:00   
jer.za.
Aluš, si me prehitelauser posted image .

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.11.2007 14:40:27   
srki
Pri nas ni bilo nič psihološkega, samo vid, teža, višina, kri, voda, blato, obseg glave, prsnega koša,  govor, pregled lulčka, hrbtenice.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?