aluš
|
Pri nas nimajo vsi psihotestov pri sistematskem, ker moramo zato v Kranj hodit, ko v našem ZD nimamo svojega. V glavnem moj ga je na sistematskem tako sral, da sva mogla v Kr k psihologu. Tam je pa vse povedal, da je vprašala, ja zakaj so pa vas poslal. Sicer pa je pri nas na sistematskem nekako tako: pri sestri - tehtanje, merjenje teže, obsega glava in prsnega koša - pregled vida (slikce) pokrije eno oko, nato še drugo - sestra ga že mal sprašuje s čim se igra, pa če ima kakšne orijateljčke pri zdravnici pa: - splošni zdravstveni pregled (dihanje, usta, grlo, ušesa - narisat krog - povedat katera črta je daljša - kdo je večji (npr. a mucek ali medved) - stati na eni nogi, predklon, skočit v daljino. - pa tako mal vpraša, če ima še plenice podnevi, ponoči, od kdaj je suh, kako kaj govori (zato gotovo, ker ni hotel nič povedat), pa če zna oblečt in slečt hlače, majčko. To je vse kar se spomnim, je že pol leta od tega. Pri psihologu pa ga je spraševala take stvar: kdo piha, kaj plava, s čim se vozimo ipd. Dala mu je eno šablono, pa like in jih je moral noter postavit, pa spet drugače obrnila pa zmešala (3x isto na drugo foro), pa list, da je narisal krog pa črto. Pa ene kocke je nekaj sestavljal (se ne spomin točno). Pa še kaj je moglo biti, ker je trajalo kar ene pol ure. Aja pa najprej sem morala jaz cel test rešit, ene tri strani vprašanj (kako reagira, ima dudo, stkleničko, bratci, odnosi doma, v vrtcu ipd.)
|