|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sistematski pregled pri 18m?!
15.11.2007 22:45:47   
Bonnie_RR
Ob prejle prebrani temi pa res morem tole temo odpret...

Od več punc na RR sem izvedela, da naj bi imeli otroci pri 18m sistematski pregled. Moj sin je bil danes star 21m, pa od 1. leta še nismo bili na nobenem sistematskem pregledu. Sicer nisem 100% prepričana, vendar so mi takrat povedali, da naj bi bil zdaj do šole s cepljenji mir.

Od takrat torej nismo dobili nobenega datuma, vabila,... nič.
Zadnjič sem klicala tja, ker mi je bilo res čudno, da bi bilo toliko zamude s pregledom (kar 3 mesece), kjer naj bi bilo vključeno tudi cepljenje, pa mi je sestra rekla, da ona ne ve za noben pregled pri 18m in da ni nič do 3. leta. user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj je zdaj to?!user posted image Ali sem js nora ali kaj se dogaja? Kako je lahko to možno?!user posted image user posted image user posted image

Aja, gre pa za Celje...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sistematski pregled pri 18m?!
15.11.2007 23:45:01   
lelaval
Sistematski pregledi za predšolske otroke so pri 3. in 5. letih. Zadnji obisk v posvetovalnici in cepljenje je okrog 18. meseca - takrat otroka pediater tudi malo bolje pregleda. Verjetno je bilo to mišljeno kot sistematski pregled.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2007 0:45:50   
soncek28
Moja hčerkica je imela nazadnje pregled pri 12 mes.in mi je zdravnica rekla da se vidiva naslednjič pri 18 mes.Mogoče še bodo kaj poslal posebej če je še kakšno cepljenje.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2007 6:23:15   
Udb
Mi smo imeli pregled pri 18.mesecih in cepljenje tudi.

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2007 6:41:55   
Nika v službi
O, ja, seveda, pri 18. mesecih je zadnji SP, potem pa res do 3. leta nič več. Po pol leta si sledijo, vsaj pri nas je bilo tako, ampak - kot že rečeno - samo do 18. meseca, potem pa po dve leti (3, 5, 7).

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2007 6:57:44   
FORZA
V Celju zelo zamujajo s temi vabili zarad obnove. No sedaj je urejeno in lahka že pričakujemo kakšno vabilouser posted image
Moj je že bil 20 m pa tut še nisva dobila.
Vem pa da pri tistih, ki imajo posvetovalnico pri 1 oz. 3 m niso nič zamujali. verjetno ne smejo, naši pa lahk počakajo user posted image
A tebi so rekli da ni pregleda pri 18 muser posted image
No bom še jas mal podregala in povprašala pa javim.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2007 7:16:15   
mojsoncek
Pri 18. mesecih je res cepljenje pa se Denverjev test delajo, da vidijo, kako se otrok razvija motoricno in mentalno.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2007 7:35:53   
FORZA
Ja je sistematski pregled pri 18 m. Vabila pošiljajo od 18m do 24m otrokom. Trenutno pošiljajo 22 m. Tko mi je rekla.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2007 7:40:39   
FORZA
Meni je zdravnica točno povedala, da sva na vrsti za cepljenje decembra, se pravi, da bo star dobrih 21 m.

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2007 7:53:34   
Barbs
Midva sva bila včeraj v posvetovalnici (3.novembra je bil star 18m) in je bil tudi cepljen v rito (revakcinacija -  tretja doza ) Pa Denverjev test, pa mal smo razgrajali (na stetoskop je skušal telefoniratiuser posted image ) .
Pri nas je tako, da ne vabijo oni, ampak so mi pri enem letu rekli, da se vidimo čez pol leta in naj okrog 10. novembra pokličem za datum in uro. Pa sem si na koledar pribeležila in v ponedeljek poklicala, no, včeraj smo pa opravili. Včeraj mi je pediatrinja tudi rekla, da se spet vidimo pri 3 letih, se pravi čez leto in pol, potem pa čez dve - tako naj bi si sledile redne in po zakonu predpisane posvetovalnice za predšolske otroke.

Bonnie, vztrajaj in povej, da veš, da mora biti pregledan in cepljen pri letu in pol.

Aja pa še to - a niso določeni neki roki, koliko sme največ časa pretečt od prejšnjega cepljenja, da ti potem naslednje sploh prime? Mislim, da ni treba potem vseh doz ponavljat?user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2007 8:11:48   
ami2
Kako izgleda Denverjev test pri 18m? Kaj naj bi otrok takrat obvladal?

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2007 8:13:46   
Nika v službi
Ja, Barbs, so neki roki, ker mi je sestra omenila, da ne smem pozabit poklicat za termin. Namreč tudi pri nas je tako, da ti ob zadnjem pregledu pove, kdaj je treba poklicat za naslednjega.

Koliko pa je dejansko tisti skrajni rok, pa žal ne vem.

Vsekakor je treba kar vztrajat in se naročit na pregled.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2007 8:42:07   
Antigona
IZVIRNO SPOROČILO: ami2

Pri nas tega testa ne delajo, cepljen pa je bil...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2007 8:42:21   
MarijaPo
Tudi pri nas je tak sistem, da moras sam poklicat in se narocit. Kar meni vedno dela tezave, ker pozabim. (ZD Rudnik)
Se strinjam, da je cudno, da niso hotli delat pregleda pri 18m. To je valda zakonsko doloceno in mora bit.
Tist, da 18m lazje pocakajo na pregled kot 1, al pa 3 m je pa po moje zelo res in se glede tega ne bi pritozevala. Pri 1m otroku (gre za prvi pregled po porodnisnici sploh), je lahko marsikaj zelo narobe in itak si se cist svez in zmeden in je zelo zelo prav, da imajo (ce je ze glih vrsta za te preglede) enomesecniki prednost pred nasimi velikimi otroki, pri katerih se en mesec gor al pa dol niti ne pozna.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2007 8:53:01   
mojsoncek
tukaj najdes Denverjev test

http://denver.moj-album.com/album/4318734/

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2007 8:55:32   
Špacka
IZVIRNO SPOROČILO: ami2

Pri nas testa ne delajo, samo pregled pri pediatru in cepljenje. Kličejo pa malo kasneje okoli 23 meseca starosti.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.11.2007 9:04:02   
Jančika_
Bonnnie, v Celju zelo zamujajo s pregledi. Že Vasja je imel pregled pri 18m dva meseca kasneje, torej pri 20m. Potem se jim je vse skupaj še zavleklo zaradi obnove najprej otroškega, nato še šolskega dispanzerja (je otroški posojal prostore). Kajetan je imel pregled pri enem letu pri 14m. Vasja je bil avgusta star tri leta in sistematskega pri treh letih bo imel naslednji teden.

Pokliči še enkrat, pa magari zahtevaj zdravnico, tole si na eno čudno sestro naletelauser posted image .

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.11.2007 11:36:04   
Lenny
Mi smo tudi imeli pri 18. mesecih redni pregled oz. zadnjo "otroško posvetovalnico". Naslednji je sistematski pregled pri 3. letih, na katerega te pisno vabijo.
Denverjevih testov ne opravljajo, pač pa preveri ušesa, grlo, srce, dihanje, pri fantkih tudi spuščanje testisov v moda, hojo, pozornost, zobke, težo, višino, sledi razgovor o morebitnih težavah in prehrani.
Pa seveda želja, da se do 3. let z zdravnikom sploh ne bi bilo treba več srečati user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2007 14:12:41   
mucica1
Mi smo imeli včeraj sistematski pregled pri 18m - z dvomesečno zamudouser posted image . Opravljali smo Denverjev test, preverjali vodo in blato, plus ostalo (ušeska - grlo, poslušanje srčka, pljuč, teža, višina, moda, kožica na lulčku) pa še k zobozdravniku smo morali. Naslednjič gremo pa pri 3 letih. Očitno res vsak dela po svoje.

LP

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 15:18:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
17.11.2007 8:07:17   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Bonnnie, v Celju zelo zamujajo s pregledi. Že Vasja je imel pregled pri 18m dva meseca kasneje, torej pri 20m. Potem se jim je vse skupaj še zavleklo zaradi obnove najprej otroškega, nato še šolskega dispanzerja (je otroški posojal prostore). Kajetan je imel pregled pri enem letu pri 14m. Vasja je bil avgusta star tri leta in sistematskega pri treh letih bo imel naslednji teden.

Pokliči še enkrat, pa magari zahtevaj zdravnico, tole si na eno čudno sestro naletelauser posted image .

Ma ja, bom v ponedeljek še enkrat poklicala in se ne pustila tako hitro odpraviti. Ni mi jasno, kako mi lahko ena sestra izjavi, da ni pregleda, če pa je in mora biti.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: FORZA

Ja je sistematski pregled pri 18 m. Vabila pošiljajo od 18m do 24m otrokom. Trenutno pošiljajo 22 m. Tko mi je rekla.

No, fajn, da vem, da mogoče bomo pa le prišli na vrsto...user posted image Bom videla, kaj bodo meni povedali v ponedeljek.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.11.2007 17:50:17   
bobek05
Mi smo imeli zadnji pregled in cepljenje pri 18m oz. z malo zamude, ker je bil tudi pri 6m malo kasneje cepljen. Na tem sistemetskem tudi preverjajo otroka - zlaga kocke, prepoznava živali, sestra te vpraša koliko besed že zna itd.

Rečeno nam je bilo, da je naslednji sistematski pri 3. letih, cepljena pa do vstopa v OŠ več ne bo.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.11.2007 21:00:50   
eya
Mi tudi še nismo imeli pregleda, pa je bil 18. mesecev star 1. oktobra. Baje bo na vrsti januarja, torej bo star vsaj 21 mesecev.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.11.2007 8:24:34   
Bonnie_RR
Sem potem klicala še enkrat tja, pa sedaj sporočam še sem, kaj so rekli, da bo še katera mamica pripravljena na čakanje...user posted image

Torej, tokrat so mi potrdile, da imajo otroci pri letu in pol pregled, da pa otroke kličejo (pošiljajo vabila) nekje do 2 let. Baje, da bomo dobili vabilo z datumom nekje januarja - 1 mesec pred 2. rojstnim dnevom. Zdaj naj bi namreč vabili otroke stare 23 oz. 22 mesecev.

Lp

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.