|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sinusitis-antibiotiki
16.2.2012 8:49:15   
ThinkPink
Dobro jutro! Po dveh močnih prehladih v enem mesecu, po nevemkolikoh inhalacijah, vlaženju zraka, toplih napitkih, lekadolih, operilu in nenehnemu trobentanju iz nosa, bo verjetno sledilo zdravljenje z AB... tega me je nekako strah, čeprav sem prebirala po raznih med-over ipd forumih, da Ab ni tako škodljiv? Po eni strani se bojim, po drugi pa bi se končno rada začela veseliti nosečnosti in v njej uživati, namesto da zaradi glavobolov in nenehno zamašenega nosa ne morem več normalno funkionirati...

Noseča sem 18t, v enem mesecu sem pojedla že veliko lekadolov (čeprav me je bolela glava, sem pazila, da nisem vzela ravno vsak dan), sprobala sem že vse naravne metode, pa enostavno nič ne pomaga. Je imela katera od vas enake probleme in je končala na AB? Katerega so vam predpisali za vnetje sinusov?
In na kak način naj bi Ab vplival na otroka - ali lahko povzroči prezgodnji porod ali okvare na otroku ali kako? Tiste, ki ste AB jemale, je bilo potem z otrokom vse ok?

lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sinusitis-antibiotiki
16.2.2012 8:55:31   
Nina00
Jaz sem v eni nosečnosti jemala Amoksiklav, v drugi pa Hiconcil. Z otrokoma je vse ok.

Sem pa imela drugo nosečnost skoraj ves čas težave z otečeno nosno sluznico, še posebno ob takrat kar številnih virozah. Večinoma se reševala s spiranjem s fiziološko raztopino in Operilom P ter vstrajnim izpihovanjem. Enkrat pa mi ni uspelo in se je razvil sinusitis - takrat sem bila na Hiconcilu.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2012 9:24:32   
Anonimen
No,če si prebrala po netu,potem že veš odg.

Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2012 9:35:36   
donna22
Tudi jaz sem imela v prvi user posted image sinusitis, se mi na splošno rad ponavlja, tak da moram ful pazit. Noseča sem bla nekje 13, 14 tednov in sem dobila AB, ampak se res ne spomnim, katerega. Je pa meni poleg vsega ostalega (glavobol itd.) vročina narasla skoraj do 40 ... Definitivno bolje, da se zdravi, ker je slabše zate in za otroka, če se ne pozdraviš. Seveda je bilo vse v redu, pupa zdrava in normalno donošenauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2012 10:25:49   
Katy78
Jaz ga sicer v nosečnosti nisem imela, sem ga pa imela vsega skuaj 4x. Enkrat sem bila pametna, da bi probala brez AB - nikoli več, sem bila res boga pa še vleklo se je nenormalno dolgo. Saj obstajajo AB, ki se lahko jemljejo tudi v nosečnosti, posvetuj se s svojim zdravnikom.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2012 10:51:24   
roladica
Ponavadi za sinusitis dobiš amoksiklav, ker baje je to edini antibiotik, ki pri tem res pomaga. Meni se rad ponavlja in sem jemala Sinupret ko sem bila noseča, ker sem se bala da bi morala na AB. Mi je res pomagalo, ampak ko imaš pa enkrat neznosen glavobol zaradi vnetja, potem mislim da ni druge kot AB.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2012 12:17:47   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Dobro jutro! Po dveh močnih prehladih v enem mesecu, po nevemkolikoh inhalacijah, vlaženju zraka, toplih napitkih, lekadolih, operilu in nenehnemu trobentanju iz nosa, bo verjetno sledilo zdravljenje z AB... tega me je nekako strah, čeprav sem prebirala po raznih med-over ipd forumih, da Ab ni tako škodljiv? Po eni strani se bojim, po drugi pa bi se končno rada začela veseliti nosečnosti in v njej uživati, namesto da zaradi glavobolov in nenehno zamašenega nosa ne morem več normalno funkionirati...

Noseča sem 18t, v enem mesecu sem pojedla že veliko lekadolov (čeprav me je bolela glava, sem pazila, da nisem vzela ravno vsak dan), sprobala sem že vse naravne metode, pa enostavno nič ne pomaga. Je imela katera od vas enake probleme in je končala na AB? Katerega so vam predpisali za vnetje sinusov?
In na kak način naj bi Ab vplival na otroka - ali lahko povzroči prezgodnji porod ali okvare na otroku ali kako? Tiste, ki ste AB jemale, je bilo potem z otrokom vse ok?

lep pozdrav

Vprašaj mag. Virantovo, mogoče ti da kak dober nasvet ali te pomiri glede jemanja antibiotikov v nosečnosti.
Tukaj ji lahko zastaviš vprašanje: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-irena-virant_10

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2012 16:19:46   
alysa
Jaz sem ravno v nedeljo zaključila z antibiotiki iz istega razloga - vnetje sinusov. Dobila sem hiconcil, ki mi je takoj pomagal, in je po zagotovilih osebne zdravnice in ginekologinje varen v nosečnosti. Sem pa trenutno v 18. tednu. Sem najprej poskusila tudi z vsemi naravnimi žavbami, pa mi žal nič ni pomagalo. Ker ni šlo na bolje, sem po enem tednu šla do zdravnice po antibiotik.

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?