|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   siljenje v dojencka
2.3.2007 22:00:19   
lily28
Pozdavcek,

mene pa zanima, ce ima katera se tezave s tem, da drugi prevec silijo v otroka.
S tem mislim na to, da vedno ko pridejo na obisk gredo k otroku in so cel
obisk z njim, ce je vec ljudi na obisku pa sploh drugim ne pustijo da bi se igrali z njim.
Tudi ce otrok pokaze da mu ne pase ce se kdo igra z njim, da bi se raje igral sam, se vedno silijo.
Ne vem kako dolgo bom lahko se tiho, saj tega enostavno ne morem vec gledati.
Tudi ce je v  kinderpetu in se igra mu ne dajo mira, pote pa zacne jokati in je siten.
No, saj vedno tudi nisem tiho, vendar vidim, da bom morala biti se bolj stroga.

Upam, da je vsaj katera s podobno izkusnjo.

Kako ste to resile?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: siljenje v dojencka
2.3.2007 22:04:53   
Marogica
Pri nas je bilo tako, da so pri ta večjemu  pač bolj silili obiski v njega. Pa vsi bi ga po rokah nosili, pa objemali...Dokler nisem rekla, da tega ne dovolim. Seveda so bili eni začudeni, celo užaljeni. Pa sem jim lepo obrazložila, da otrok pač tega nima rad, pa tudi nošenje po rokah ne odobravam, ker se bo otrok tega navadil. Vi(obiski) greste po uri, dveh domov, meni pa bo ostal otrok na rokah.

Sčasoma so se sprijaznili...Pa tudi če se ne bi, moje mnenje je pa takšno.

Pri ta drugem sinu je bilo že lažje, so bili že navajeniuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lily28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2007 22:04:59   
žmož
Pozdravček!
Podobne probleme sem imala jaz pri ta prvem otročku in sicer tisti "vsiljivec" je bila moja mami. Otroček je bil prvi vnuk in sploh prvi od dojenčkov od "ta mlajše" generacije. Vedno, ko je prišla mami na obisk, ga je takoj vzela v naročje, se z njim sprehajala okoli, se dala v kakšen miren kotiček, proč od ostalih in včasih celo prav ljubosumno odreagirala, če ga je hotel kdo drug malo pocrkljat. Nekaj časa sem bila tiho, ker pa mi to ni v navadi, sem kmalu začela počasi in na lep način opozarjat na to. Ko sem videla, da to ne zaleže preveč, sem se usedla z njo in ji odkrito povedala, da včasih mal pretirava.

(odgovor članu lily28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2007 22:07:44   
Seven*
To je katastrofa. Egoizem do konca. Ljudje pac ne znajo razmisljat, da je dejansko otrok tudi clovek in da cloveku vcasih ne pase, da ga 100 ljudi prenasa, treplja, se mu hihita..

Mater, jaz sem cist zivcna, ko vidim kaj takega. Vedno gledam dojencka samo iz mamicinega narocja in si niti slucajno ne drznem drezati. Saj bo zrastel, ampak izkusnje kazejo, da potem vsi izgubijo interes. Tista strucka pac ne zna povedati, pa si jo malo privoscijo.

Moj dragi je vedno vedno povedal, da otroku ne pase. Jaz mamo se vedno natulim, ce mi otroka zuli in poljublja nekaj na silo. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu lily28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2007 22:15:12   
lily28
No naj vam povem, da je tista oseba ki vedno sili v mojega sedem mesecnega sina
moja tasca. Sva se ze skregali na za racun, mker jaz pac enostavno nisem mogla vec to gledat.
Sam kaj ko sem zdaj ena najslabsih oseb na tem svetu. Sedaj sploh vec na obisk ne pride.
Pa sem ji samo na lep nacin povedala da prevec sili v njega in da mu to pac ne pase.
Pa se pod nos mi sedaj mece, da moji zlahti pa vse dovolim. Pa to sploh ni res, sam pac noben ne sili
v njega, ce pa, pa ravo tako povem, tudi mojo mamo sem za okregala.
Kako naj se se lotim tasce, ke ocitno me ne mara ?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2007 22:19:12   
Marogica
O lily28, očitno bo tvoja naseldnja tema na "družini in partnerskih odnosih". Tašča x.deluser posted image

Ne skrbi, saj se bo pomirila. Najbrž je res pač presrečna, da ima vnučka, pa pač pretirava.Sedaj pa je pač malo užaljena. Počakaj še par mesecev, potem pa jo "zaposli" tako, da ga boš dala za nekaj ur, ali celo noč k njej v varstvo, vidva si pa privoščita lep popoldan ali večer. Pa bo volk sit, koza pa cela.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lily28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2007 22:27:16   
lelaval
Meni tudi gre na bruhanje to siljenje v otoka, čeprav s protestiranjem jasno kaže, da ne odobravajo takšnega početja. Ampak eni si pač ne dajo dopovedat, da jih niti tako majhni otroci ne prenesejo v tako tesni bližini - pedvsem tašč.
Lilly 28 - ne obremenjuj se s taščo - čez čas bo že spoznala, da le ne more vsega počet tako, kot želi. Se bo že pokorila in prilagodila tebi, če bo želela videt svoje vnuke. Če pa se ne bo, jih pač ne bo videla.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2007 22:50:47   
krfjolca
Jaz sem pa čisto zadovoljna, da se tašča/mami/kdo drug ukvarja z mojim sinom, kadar smo pač skupaj. Tako se meni ni treba user posted image . Itak naš trenutno zahteva pozornost non stop in sem po celem tednu že pretežno izmozgana od konstantnega animiranja in nošenja naokoli. Ga z veseljem prepustim. Edino kušvanje me moti user posted image , ne vem kaj ga je treba toliko prelupčkat. Enkrat ji bom rekla, da ga lahko lupčkam samo jaz user posted image .

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2007 23:57:09   
Nattka
Ma jest se ne obremenjujem tolko s tem, da jo majo skos po rokah, mi gre pa res na živce, da jo skos lupčkajo, vsi po vrsti. Samo še čakam, kdaj bo na vrsti lupčkanje na usta...., to bi mi pa dvignilo pritisk.
Zadnjič mi  je user posted image  celo prelupčkala sestra pri ginekologuuser posted image . Sem kr gledala, kako si to lahko sploh dovoli.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2007 7:33:12   
incabinca
Meni gre pa edino to na živce, da ga imam npr. v vozičku in spi, potem naju pa kdo sreča in kar na vsak način hoče tamalga zbudit, češ, daj se mal zajokaj no... grrrrr!!!

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2007 7:56:59   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: incabinca

Meni gre pa edino to na živce, da ga imam npr. v vozičku in spi, potem naju pa kdo sreča in kar na vsak način hoče tamalga zbudit, češ, daj se mal zajokaj no... grrrrr!!!

Ja se še spominjam teh časov. Groza. Komaj je po mukah v vozičku zaspal in se že nekdo prikaže, ki se zadere oooooo,...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu incabinca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2007 7:59:17   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

To je katastrofa. Egoizem do konca. Ljudje pac ne znajo razmisljat, da je dejansko otrok tudi clovek in da cloveku vcasih ne pase, da ga 100 ljudi prenasa, treplja, se mu hihita..

Mater, jaz sem cist zivcna, ko vidim kaj takega. Vedno gledam dojencka samo iz mamicinega narocja in si niti slucajno ne drznem drezati. Saj bo zrastel, ampak izkusnje kazejo, da potem vsi izgubijo interes. Tista strucka pac ne zna povedati, pa si jo malo privoscijo.

Moj dragi je vedno vedno povedal, da otroku ne pase. Jaz mamo se vedno natulim, ce mi otroka zuli in poljublja nekaj na silo. user posted image

se podpišem pod tole.

Sem mela še z mtko celo vojno. Samo da ga je slišala jokat hop že v roke. user posted image Pol sem ji pa rekla, da sem jaz mama in naj se ne vtika, ker pol je pa siten ko hoče bit na rokah. Takrat sem pa jaz dobra. Je imela malo dolg nos, ampak zdaj me pa vedno vpraša, če ga lahko vzame. Tako, da ji ga včasih pustimuser posted image , pa je vsa srečna

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2007 9:35:25   
Anonimen
Joj, samo da preberem kako tako zgodbo, mi kar pritisk dvigne, ker se spomnim na svojo taščo in tasta, pa celo moževo sorodstvo pravzaprav, ker to ni normalno, kako rinejo v otroka, in nič si ne pustijo dopovedat.user posted image Dobesedno zasikat moram in zoprna ratat, da me sploh registrira kdo (ker je mož nesposoben odločno nastopit), pa še takrat mi pametujejo, da se bo že navadila, da je to zato, ker jih premalo vidi.user posted image  Kaki bolani umotvori, ej.user posted image Res mam hudo alergijo na to. Moji ne silijo vanjo, pa tudi pustili so si normalno dopovedat, da je tamala samostojna in je najraje sama na tleh, da se giblje po svoje, če pa hoče crkljanje, pa brez skrbi, da ga sama poišče.

(odgovor članu frufru)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2007 9:48:11   
Zamima
joj mene to moti pri eni osebi, ki mi sicer ni v sorodu, pride pa kar velikokrat  - takoj ko pride (če mala ne spi) jo brez vprašanja!user posted image  vzame iz ležalnika (čez dan jo imam še vedno večinoma v ležalniku).
Enkrat sem skoraj znorela, ker vem, da mali to ne paše, sploh nosenje po rokah in podobno - še sreča, da je tako,...
Ja, in ravno tako kot je napisala ena, da obisk ostane uro ali 2 potem pa ostane sama z otrokom v rokah - evo točno to!
Ma, saj hvalabogu, da imajo ljudje radi otroke, ampak jaz si ne bi upala kar drezat v enega otroka - halo?!
Ga sama jemat ven in nevem kaj še vse.
Enkrat sem ji enostavno rekla, da je mala zaspana, sem ji jo vzela iz rok in jo odnesla v sobo - potem pa kot nalašč ni hotela zaspati user posted image .

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2007 9:49:27   
saša halb
user posted image ja pri nas je bilo isto iz strani tašče in ene tete, to so kar naprej silile, in ena teta od tamalega ga je še zbudila ne vem kolikokrat, joj me je kar razganjal, sam da ga je slišala, v spalnici je že letela tja, pa full velikrat je kar tko gledala v spalnico k je spal, če se je že zbudil, in seveda na koncu se je ker je škripala z vrati in še šepetala, joj kok je lep.
user posted image grgruser posted image , kok mi je šlo to na živce, pa skoz luščkanje in sllinjenje, pa roke je stegoval , pa mu jih je kao pojedla pa jih kar v usta dajala, o joj kok me je to jezil, jaz pa z robčkom sam brisala, ker to pa mi je res negravžno da ga tko slinijo drugi.
pa sem ga lih skopala, seveda je skoz zraven stala, in kkar rinila v njega, in ko je ves umit in neslinast, spet jovo na novouser posted image , lupčkanje za lahko noč. no pa smo bli spet tam hvala bogu smo se skregal in jih ni več ne ne bliz ne na daleč.
uf sem si kar oddahnila.
upam da se jim vse ot vrne.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.3.2007 11:10:42   
tulip
Ti kar povej, če ti kaj ne paše in naredi tako, da bo otroku in tebi prav.
Drugi se bodo že navadili.user posted image

(odgovor članu saša halb)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2007 11:41:34   
x_srečka_x
JOJ user posted image  je bilo prav tako zadnjič mi mala ravno lepo v vozičku zaspi in se ena starejša gospa kar nekaj drla in bumf smo bili že pokonci, prav tako mi jo včasih v vozičku zbudijo kolegice ki smo se srečali user posted image  kdo jo bo pa potem nazaj uspaval? Ker drugačeje potem še cel dan sitna ker je nenaspana. Na živce mi gre če smo prav tako zunaj pa jo začenjo šlatat po rokicah jo odkrivat...ja pa saj mala da vse v usta user posted image
Z mojo mami in taščo pa res nimam problemov ker me obe vedno vprašata če jo lahko vzameta, vsaj to user posted image

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2007 12:40:48   
lily28
hvala vam za vaso podporo in za vse odgovore ter nasvete.
Ce bo se naprej tako hudo bom res rekla, ceprav sem ze samo
je bila ena velika zamera, saj sem vam rekla, da sedaj sploh vec ne pride k nam domov.
Celo rekla je, da se bova morala spremeniti ce hoceva da bo sploh prisla.
Samo jaz se ne mislim spreminjat, ker sem ze skot enaka, prav tako moz!!!!

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.3.2007 14:12:30   
bucka01
lily28 izgleda prav tako kot da bi ti opisovala to mojo zgodbo
Verjetno so te Tašče zato tako ker pač njihovi sinčki nič ne upajo reči jaz svoji mami kar rečem če mi kaj ni prav moj dragi pa svoji ne upa reči naj ne nosi male toliko po rokah ker tudi če spi jo ona kar dvigne samo jaz se z njo ne mislim kregat bo pa prišel dan ko bom explodirala ker ne bom mogla biti tiho.
Sploh pa glede kakšnih lupčkov kar pike dobivam če jo poljublja še kdo razen mene.

(odgovor članu lily28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.3.2007 15:25:52   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Se popolnoma strinjam.
Pri nas je tako, ko prideta moja starša na obisk, ali pa gremo mi k njim...nonstop maliko vlačita po rokah, gor do levo desno, nič mira, mala je zaspana pa jo je treba dat spat, njedva me pa začudeno gledatauser posted image  haloo, Vem, da sta moja starša, samo res mi nista preveč simpatičniva v bližini mojega otroka. Stara je 4,5 meseceva, pa bi mogla že sedet, pa hodit pa nevem še kaj, ja pa govorit pa...
Jaz jima vedno povem kaj mi ne paše, pol se pa spogledujeta pa mene čudno gledata...ah...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2007 16:06:56   
altati
Jaz sem in bom vedno vsem povedala, če me kaj moti. ali kako ga nosi, ali kdaj ga nosi, vse! In sem že pri prvem otroku to zelooo na ostro in kratko razložila mojim staršem in tašči. Sicer je bila zamera huda, ampak če so hoteli obdržati stike, so jo morali pojesti in se držati pravil.
zdaj, pri tretjem otroku, pa tako ni več problemov, ker smo se odselili tako daleč, da se vidimo kvečjemu 1 x na 14 dni, za slabo urco....in hvala bogu da je takouser posted image ...mi prav paše...

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.