|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   shranjevanje za zimo
21.8.2006 15:19:39   
lenika
Naš user posted image  je star 3,5 meseca  in nekje v mesecu oktobru bomo začeli uvajat gosto hrano. Rada bi si čim več domačega sadja in zelenjave počasi začela spravljat v zmrzovalnik. Zanima me, kako naj kaj spravim. Kako sadje, kako zelenjavo? Že kuhano, že spasirano, sveže?
Zanima pa me še s čim ste tiste, ki drugače dojite mešale riževe kašice?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: shranjevanje za zimo
21.8.2006 16:54:26   
Metuljček Cekinček
Moj user posted image  je že nekaj mesecev na gosti hrani, zato nimam kaj veliko izkušenj z zamrzovanjem hrane za dojenčka. Edino domače jagode sem mu dala zamrznit, da jih bo lahko jedel, ko bo dopolnil eno leto. Sem jih pa zmiksala v multipraktiku, dodala malo sadnega sladkorja, shranila v plastične lončke in zamrznila.

Jaz bi tudi z ostalim sezonskim sadjem naredila enako (breskve, marelice, maline), jabolka pa lahko sproti kupuješ.

Tudi nekaj sezonske zelenjave sem zamrznila: stročji fižol - očistiš, narežeš in zamrzneš, špinačo - popariš, odcediš in zamrzneš. Ostalo zelenjavo lahko kupuješ v trgovini celo zimo - cvetača, brokoli, korenček, bučke, por.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: shranjevanje za zimo
22.8.2006 22:18:08   
sarazan
Jaz shranjujem sveže in delno pripravljeno. Nekatere stvari poparim (špinača, blitva, brokoli, cvetača...), nekatere podušim (bučke, kumarice...), nekatere pa kar surove (grah, stročji fižol...).
Ničesar pa ne pripravljam že soljeno ali s kislo smetano ali z olivnim oljem,... To bom dodala, ko bom finiširala jedi.

Žitne kašice sem pripravljala tako, da sem si iztiskala mleko. Žal mi je bilo zelo neprijetno in zamudno, zato sem poskusila s takimi, ki že imajo prilagojeno mleko (dodaš samo vodo). Pa se je izkazalo, da je user posted image  preobčutjiva na "kravje mleko", čeprav nismo potrjeni alergiki. user posted image
Zdaj žitne kašice delamo z Allernovo, ki je prilagojena za alergike in user posted image  nima nič izpuščajev.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.