snorlax
|
Imela sem dve stari mami, ena še živi in ta je v domu. To je od moje mame mama. Za njo je skrbel mamin brat, ki je prevzel hišo in starše. Ko je stara mama zbolela, so jo nekaj časa imeli doma, ker pa je zgubila spomin in begala in so jo nonstop iskali, poleg tega se ni bila sposobna ne oblečt, ne jest, ne opravljat potrebe, jo je mamin brat dal v dom. To je bila edina rešitev, ali pa bi on ali njegova žena morala pustit službo in biti 24 ur na dan z njo. Nihče mu ni sponašal tega, da je dal mamo v dom, ker smo vsi videli, kako je z njo. Žalostno je edino to, da od štirih otrok, edino moja mama obiskuje staro mamo v domu. Čeprav se ona ničesar ne zaveda, hodi redno k njej, ji nosi sokove, fruteke, po počeše in podobno. Saj mama ničesar ne očita sestram v domu, ker pravi, da imajo ogromno ljudi in da ne morejo vsakega vsak dan niti skopati. Moja mama pa je živela pri svoji tašči, se pravi pri moji drugi stari mami, ki je imela tudi podobno bolezen, samo da je po enem letu umrla. Ker je celo življenje govorila, da samo v dom naj je ne damo, sta moja starša to željo spoštovala in sta jo res negovala doma. Zbujala se je že zgodaj zjutraj in hotela tavati naokoli, tako da si je moj oče navijal uro ob 4. zjutraj, da je pazil, da ne bi kam šla in se poškodovala. To ti dam 100% prav, da sta bila oba v tistem letu pravi živčni razvalini. Tako, da je razlika med starimi ljudmi, med oskrbo v domovih in med načinom, kako poskrbeti za svoje ostarele in bolne starše. Ne vemo pa še, kako bodo naši otroci poskrbeli za nas. Zdaj bom pa nehala s to žalostno temo, ki sploh ni bila bistvo tega, kar je vprašala majamo. Lep dan vsem!