|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sem egoist?
21.11.2005 11:25:45   
majamo
pozdravljene

Potrebujem pomoč

Naj povem da sem ponovno (po splavu) v 16t.
Z fantom živima (s tastom in taščo) v isti hiši , zraven pa živi še od fanta stara mama, ki je zelo stara (96 let) in bolna (nepokretna) za katero skrbi tašča (jo previja, oblači, ji kuha, razgibava.. )To dela celo popoldne in to že 2 leti vsaki dan. Ima sicer še hčerko, ki pa se je skrb za lastno mamo ne tiče. Pride vsaki dan za 10 min a ji nikoli nič ne pomaga. Velikokrat so jo že prosili (moja tast in tašča), če bi lahko kaj pomagala (saj je tašča še v službi) a zaman. Stara mama pa odklanja tujo pomoč (oskrba na domu). Je zelo težavna ampak kar tako na oni svet je tudi ne moremo poslati.
Februarja pa gre tašča na operacijo, ker ji uhaja voda (lahko bi jo sicer prestavila) a je bolj taki zjamrani tip, pa sama sebi se smili pa hoče vso pozornost zase, tak da bo verjetno še 14 dni dalje v postelji kot bo potrebno.

Skrbi me da niti tašči ne bom mogla kaj skuhati, kaj šele za kaj druga skrbet. Najbolj se pa sekiram zaradi tega, ker se sama sebi zdim en velik egoist.
Skrbi me, da jim ne bom mogla pomagati, saj imam že sama s sabo dost problemov, ko hodim domov iz službe ob pol 5 crknjena ko pes, z bolečinami v križu in že zdaj z zatečenimi nogami. Kuhama z mojim čez teden bolj take hitre stvari (ki pa jih oni ne jedo seveda) Bojim se da bi se jim zamerila, ker dvomim da bodo razumeli.

Najraje bi tak spakirala in šla domov k moji mami, tu mam taki občutek da vsi preveč pričakujejo od mene oz. naju.

dajte mi prosim kakšen nasvet

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sem egoist?
21.11.2005 11:29:44   
Anonimen
Ne vem, no, ampak se mi zdi, da si v stanju, ko si lahko povsem upravičeno egoist. Če zdaj ne boš skrbela zase, ja, kdaj pa boš. Mogoče bi bilo res najbolje, da bi spokala k svoji mami. Ampak verjetno bi bilo najbolje, da bi se o tem prej pogovorila seveda s partnerjem, pa tudi z ostalimi člani v tej hiši. Povej, kar si povedala tule. Ampak mirno, ne se razburjat.

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2005 11:35:12   
baguSka
Tud jst mislm da si res lahko v tem primeru malce egoistična. Sej pa ima tvoja tašča še hči, ki bi mogla zanjo skrbet in pa še sina in moža!!! Kje pa piše da ji moraš ti pomagat in še v takem stanju kot si!? Kaj pa če tebe recimo nebi blo?? Kdo pa bi jim potem pomagu?
Če ne drugače, jim lahko pomagaš s kako gospodinjsko pomočnico, za tisti teden, ko bo tašča preležala. Mogoče jih pa s tem zelo razveseliš. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2005 11:37:00   
Ro-La
Jaz bi se poskušala dogovorit, da jo vsaj za ta čas, ko bo tašča v bolnici in kasneje dokler ne okreva prevzame patronažna. Kosilo se da tudi naročiti v domovih za ostarele ali na kakšni šoli. Drugače pa sem jaz ZA dom, ker to niso hiralnice tako kot je bilo včasih, ampak je zelo lepo poskrbljeno za te ljudi, poleg tega pa imajo 24h urno nego in skrb.

Noseča si, pomisli tudi na sebe in še nerojenega otročka in ne nisi egoistuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2005 11:37:48   
majamo
Naj povem, da drugače nimamo nekih stikov, sicer se pogovarjamo, midva imama svoje stanovanje s svojim vhodom in svoje gospodinjstvo nekak na obiske si pa nekak ne hodimo, ko kdaj pa kdaj kako kosilo in to je tudi vse in če komu kaj zmanjka. Včasih skuham jaz včasih pa tašča...

Stara mama pa živi v sosednji hiši tako da jo vidim dvakrat na mesec ali pa še to ne.

ne vem no

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2005 11:39:01   
rija
Meni se ne zdiš egoist. Sicer pa moraš biti v življenju kar v veliki meri egoist, sicer hitro postaneš predpražnik.
Zavedaj se svojega stanja in tega, da s fantom pa nisi dobila še celega paketa njegove družine, za katero bi bila dolžna skrbeti. Je v vrsti za pomoč pred tabo še kaj sorodnikov; hči-sestra, mož-zet.....

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2005 11:40:10   
Anonimen
js ti predlagam da pomagaš po svojih močeh..upravičeno si egoistična in sploh ti predlagam da mal izprežeš..tut zatekanje nog in bolečine v križu niso kr tko. js grem zarad bolečin v križu na 4 urno bolniško! če bi pa prej mela še splav bi pa še mal bl merkala nase. mislm da je drgač tuki prvi k bi mogu pomagat tvoj dec, ti nejmu priskočiš na pomoč če te rabi!

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2005 11:57:24   
fricka
Poglej, tudi mi smo bili v težki situaciji. Moja tašča je bila v vozičku, prenavljali smo hišo in dela je bilo še pa še. Jaz sem bila aktivna do zadnjega dneva, vsak dan kuhala kosilo, v službi pa sem bila do šestih. Sem tip človeka, ki vedno nekaj dela in nikol ne jamra. Sama veš koliko zmoreš in kaj to pomeni za otročka, ki ga nosiš. Jaz že od nekdaj vodim gospodinstvo s tastom in taščo vred, tast je pa včasih tud kot mali dojenček. Po porodu je bilo isto, nihče se ni posvetil meni, ampaj jaz njim. Ne kompliciraj. Ko misliš da moraš biti egoistična, to tudi bodi. Ko pa lahko pomagaš, pa pomagaj. Bodo jedli pa več dni golaž, pa sarme, govejo juho,.. Skratka dobrota se ti bo že enkrat vrnila, mogoče boš ti rabila več pomoči po porodu in boš tašči hvaležna zanjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2005 11:59:48   
tanikaa
ponovno noseča po splavu? in zdaj nas sprašuješ če si egoist. seveda nisi. tvoj otroček je prvi. pojdi k svojemu ginekologu, razloži mu situacijo in potem do zadnje pikice upoštevaj njegov nasvet. seveda je lepo in dobro pomagati drugim, ampak vse ima svoje meje in prioritete. tvoja je tvoj otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2005 12:14:25   
muki1
Probaj razložiti tašči svoje strahove. Noseča si, enkrat si že splavila, valda, da ne boš zdaj bolne babice prevzela. Pomagaj najti tašči kakšno pomoč za babico, malo naj moški vskočijo, pa se bo dalo zrihtat.
Kar se tiče kuhanja, dva tedna komot nosite s kakšne menze kosila domov; dobiš juho, glavno jed in solato, če so že tako vajeni, pa tudi glih celega konja ne stane.
Kjer je volja je pot. Ti v prvi vrsti poskrbi zase in svojega otročička, ostale stvari pa pomagaj koliko lahko, jim pa daj jasno že vnaprej vedeti, da ne misliš igrati deklice za vse. Je prevelika cena.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2005 12:17:54   
Marogica
To, kar ti opisuješ, jaz imenujem zdravi egoizem, ki ga premoremo vsi normalni ljudje. Normalno je, da človek v prvi vrsti gleda nase. Ko pa človek gleda SAMO nase, govorimo o negativnem egoizmu. Zame nisi egoist, tudi če ne bi bila noseča, ker pa si, pa se s tem sploh ne obremenjuj.
Če praviš, da je tu še hčerka(sestra tvojega moža), mislim, da je ona prva, ki bi morala svoji mami pomagat teh 14 ali koliko pač dni, dokler si tašča ne opomore. Na pomoč ji lahko priskoči tudi tvoj mož(posesa ali pomije posodo na primer), tako, da hčerka res samo skuha in porihta babico. Ali pa se naj kdo odpravi do Bolariča in pač kupi kosilo (menije) za vse.
Ti pa se pogovori s tvojimi domačimi, razloži situacijo, pa čeprav bo prišlo do zamere, se enostavno ne sekiraj. Glede na tvoje stanje, bodi toliko "egoistična", da misli na otročka in sebe.
Od doma pa jaz ne bi odhajala in bežala pred neprijetno situacijo. Tvoj dom je tam, kjer stanuješ, kljub vsem neprijetnostim. Če bo zamera, bo tako ali tako, ali mogoče še večja, ker ti bodo na koncu očitali, da še za moža ne skrbiš.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2005 13:01:47   
majamo
Ja imate vse prav.
Kak so ljudje čudni, dokler je bilo vse ok je stara mama bila najboljša, zdaj pa samo pridejo gledat če ma spucano, pa če je spedinana. Njena lastna hči. Za bruhat. Se tašča ne bo komplicirala glede hrane pa sloh ne. Njej je vseeno če je pasulj 2 dni pa če je golaž, pa če je 2 dni staro pohano kuro pa solato. Pa če ne bo imela praha pobrisanega 14 dni. Ni hudobna in me ne bi zajebava... Bolj se sama sebi smili pa jamra pa se bogo dela,...
Saj vem da bom jaz, še sploh pa pri malem dojenčku njo tudi včasih rabla, pa sej zanjo mi ni taki problem poskrbeti, pa skuhati ker vem da nima koga drugega. Bolj se bojim ta stare, pol pa po celi vasi šimfači kak ni poskrbljeno za njo če ni po njenem pa če ne skačejo vsi okoli nje. . Je senilna,večkrat tudi nevoščljiva in zelo radovedna. Ji je izpod časti da bi ji kako tujo pomoč ponudli, hrana iz kake menze pa ni za njo, tak je rekla in noče jest.

Hudič je ko nihče tega ne vidi, vsem se ona samo smili ker je stara. Pa ker se vsakemu ko pride joče. Za ****...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2005 14:28:42   
tanikaa
ti naroči hrano z menze, njej pa tega itak ni potrebno povedati. povej da si ti to skuhala pa amen. vsak, ki pa ima kaj zdrave pameti pa mora vedeti, kaki so stari ljudje in da njihovo jamranje, da jih nihče ne štima in ne skrbi zanje ne drži vedno. saj ima vsak ima svoje oči in bo videl ale se valja v umazani postelji in pa v prahu ali pa je čisto.

sicer pa še vdno zagovarjam to, kar sem napisla prej. najprej pojdi h ginekologu šele potem prevzemi obveznosti, ali pa se s taščino sestro dogovori, da bo en dan skrbela ona za njo en da pa ti, ali pa kak drug kompromis.

srečno.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2005 15:11:55   
Ines.
Po mojem bi bilo prav, če jim zrihtaš kako hrano (iz menze), mamo naj pa tast zrihta, saj jo ti tudi pod razno ne smeš vzdigovat. Prav bi bilo, da se prej organizirate in sama poveš, koliko zmoreš sodelovati. In še, ko boš ti rodila, boš prav tako rabila pomoč. Pri nas velja, da se mamica en mesec po porodu ukvarja samo z dojenčkom, ostali pa perejo, pomivajo, kuhajo,...Jest si mojega ne predstavljam, da bi zmogel vse to sam, sploh ob službi, ki traja v zgodnje večerne ure.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2005 18:01:04   
Pupica
Bog je najprej sebi brado ustvaril, pol se je lotil šele drugih.Tako da ko gre za te, in user posted imageuser posted image MORAŠ biti egoist. Če ne jedo hitro pripravljene hrane, pol že niso tolk lačni oz.ubogi, da je ne bi mogli sami pripraviti. Jaz tut ne maram kake jedi, če se mi pa ne da kuhat in kdo prinese z veseljem (in užitkomuser posted image )pojem. Sej se hkrati zavedam, da ni le hrana, pač pa tudi moj dragoceni čas, ki sem ga namenila drugim stvarem.
Nisem sicer vsega brala, ampak če le živita posebej potem se ne obremenjuj. Če ste pa v skupnem gospodinjstvu si pa naredi ločenega. Tako boš imela bolj čisto vest.

LP

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2005 19:25:55   
Anonimen
Nisi egoist.
Za nepokretnega in bolnega človeka je zelo težko skrbeti, tako fizično kot psihično in le malo ljudi se zaveda, kako velika pbveznost in odgovornost je to. Kolikor razumem, bi rada pomagala, vendar te upravičeno skrbi, kako bi to zmogla. V februarju boš že fajn okrogla in visoko noseča, takrat boš težko skrbela celo sama zase, kaj šele za nepokretnega človeka. Da bi sama preoblačila gospo, odpade, ker bo zate pretežko. To bo itak moral opravljati kdo drug.
Po moje bi bilo najbolje, če bi celotna družina skupaj poiskala eno kompromisno rešitev, torej da bi delno pomagala patronažna služba v tistem času, ko bo tašča odsotna (vedeti je treba tudi, da bo verjtno nekaj časa po operaciji tudi tašča potrebovala določeno pomoč), ti pa lahko pomagaš tako, da npr. skuhaš en dan malo večje količine hrane in jo potem zmrzneš, da jo lahko porabiš tudi kasneje. Seveda bi morala zraven priskočiti tudi tast in tvoj fant.

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2005 20:12:56   
snorlax
Najprej odgovor Ro-La, da ne pozabim. Domovi za ostarele SO hiralnice. Imam staro mamo z Alzheimerjevo boleznijo v domu in vem, kako zgleda pri njih 24 urna oskrba. Pa ne bom o tem.

Zdaj pa k bistvu te teme. Če si že imela težave oz. SS in si spet noseča, je normalno, da se moraš pazit. Mogoče bi res poskusila kaj skuhati ali pa tudi, tako kot so ti svetovale, skuhaš za več dni ali pa prineseš iz menze, saj ni treba razlagati, da nisi ti skuhala. Bodo že preživeli, tudi stara mamka.

Glede oskrbe ti pa ne priporočam dvigovanja, umivanja in podobno te stare mame, ker to ni dobro zate v tvojem stanju. Če noče tuje pomoči, bodo zanjo poskrbeli pač ostali sorodniki. Kaj pa tvoj mož in tast, ali pa kakšna tetka, če že njena hčerka noče? Naj povem, da je moja druga stara mama (ne ta, ki je v domu) bila tudi do svoje smrti doma (na njeno željo) in smo jo ravno tako umivali in preoblačili. To je bila od očeta mama in oče nekaj časa ni imel želodca za te stvari (saj veš, moški), pa še malo čudno je lastni mami rit brisat (predsodki, pač), ampak gledat moraš na to tako, da je pač to človek, živo bitje, ki potrebuje pomoč in normalno je, da mu boš pomagal. Tudi meni je bil od začetka problem, zdelo se mi je čudno, da bi jaz staro mamo videla nago in da bi jo umivala, pa sem jo parkrat tudi jaz "dobila za pazit" in ji je ušlo. Ja, kaj sem hotela, umila in preoblekla sem jo, a ne?

Skratka, ne imej slabe vesti, pomagaj kolikor lahko, drugače pa malo mobiliziraj ostale družinske člane.

Pa javi se še kaj, kako si pošlihtala zadevo. user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2005 20:30:24   
Marogica
Snorlax, v teh t.i. hiralnicah, si je moja oma našla prijatelja, ki je bil 10 let mlajši, se vpisala v kegljaški klub in pevsekmu zboru. Mnenja in izkušnje so pač različne.

R. Tagore

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2005 20:53:49   
snorlax
Marogica, tvoja oma je verjetno bila kolikor toliko zdrava in pri zdravi pameti, ampak stara in ni bila toliko sposobna skrbeti zase. Moja stara mama pa je bolna, narava njene bolezni je taka, da ne nemirna in bi kar hodila. Zato jo našibajo s pomirjevali, da kar spi in ne ve zase. Polna je preležanin.

Poleg tega je bila 5 let v domu brez, da bi ji enkrat vzeli kri ali vodo. Ko je padla v komo, je rekel zdravnik: "Njena bolezen je prišla do konca, konec je z njo!" Vseeno so jo peljali v bolnico, kjer je rekel zdravnik: "Ne vozite mi mrličev, peljite jo nazaj v dom!" To so naredili, nakar je moja mama pop..user posted image  in naredila halo. Peljali so jo nazaj v bolnico, kjer so jo končno pregledali, naredili preizkave in ugotovili, da ima sladkorno in je zaradi tega padla v komo. Zaradi tako dolgo neodkrite sladkorne bolezni so ji začeli odpovedovati nekateri notranji organi. Ko je dobila v bolnici ustrezno nego, se je vidno popravila, začela je nazaj hoditi, govoriti. Peljali so jo nazaj v dom, kjer je spet nafilana s pomirjevali in vegetira.

Dom za ostarele je OK, če si še pri moči in zdravju in lahko skrbiš za silo zase. Če si pa hudo bolan, ti pa bog pomagaj!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2005 21:05:38   
Marogica
Snorlax, vem kaj hočeš povedati, zato sem tudi napisala, da so mnenja in izkušnje različne. Bom povedala še en primer nepokretne mame moje tete.Moja teta, je 10 let živela samo za svojo mamo, ki jo je na 2 uri (ni bilo važno ali je noč ali dan) preobračala, negovala....pač vse kar spada zraven. Po drugi strani pa je moja teta enostavno pozabila živeti, tudi psihično se je začela spreminjati.
Moja teta je pustila službo, ni odhaja nikamor, se totalno zapustila in po 10 letih v tej hiši ni živela samo ena, ki je životarila, temveč dve. Vsaka po svoje. Pred približno pol leta je moja "stara" teta umrla. Ti povem, da je teta zopet "oživela".
Torej kaj narediti? Iz aspekta bolnega je sigurno domača oskrba boljša, iz aspekta bližnjega, pa je najbrž dom boljša rešitev. Sama odkrito priznam, da tega poleg družine in vseh obveznosti, ki se z rastjo otrok većajo, ne bi zmogla. Očitno pa tudi vi niste zmogli, saj je babica v domu. Eno je realnost, eno pa lepe želje.

R. Tagore

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.11.2005 1:36:04   
snorlax
Imela sem dve stari mami, ena še živi in ta je v domu. To je od moje mame mama. Za njo je skrbel mamin brat, ki je prevzel hišo in starše. Ko je stara mama zbolela, so jo nekaj časa imeli doma, ker pa je zgubila spomin in begala in so jo nonstop iskali, poleg tega se ni bila sposobna ne oblečt, ne jest, ne opravljat potrebe, jo je mamin brat dal v dom. To je bila edina rešitev, ali pa bi on ali njegova žena morala pustit službo in biti 24 ur na dan z njo. Nihče mu ni sponašal tega, da je dal mamo v dom, ker smo vsi videli, kako je z njo. Žalostno je edino to, da od štirih otrok, edino moja mama obiskuje staro mamo v domu. Čeprav se ona ničesar ne zaveda, hodi redno k njej, ji nosi sokove, fruteke, po počeše in podobno. Saj mama ničesar ne očita sestram v domu, ker pravi, da imajo ogromno ljudi in da ne morejo vsakega vsak dan niti skopati.

Moja mama pa je živela pri svoji tašči, se pravi pri moji drugi stari mami, ki je imela tudi podobno bolezen, samo da je po enem letu umrla. Ker je celo življenje govorila, da samo v dom naj je ne damo, sta moja starša to željo spoštovala in sta jo res negovala doma. Zbujala se je že zgodaj zjutraj in hotela tavati naokoli, tako da si je moj oče navijal uro ob 4. zjutraj, da je pazil, da ne bi kam šla in se poškodovala. To ti dam 100% prav, da sta bila oba v tistem letu pravi živčni razvalini.

Tako, da je razlika med starimi ljudmi, med oskrbo v domovih in med načinom, kako poskrbeti za svoje ostarele in bolne starše. Ne vemo pa še, kako bodo naši otroci poskrbeli za nas.

Zdaj bom pa nehala s to žalostno temo, ki sploh ni bila bistvo tega, kar je vprašala majamo.

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.11.2005 8:26:54   
Anonimen

Kaj taksnega se lahko zgodi samo v mocno civiliziranem svetu.. Pristni indijanci na primer se ziher ne bi hoteli tkole muciti v nepokretnem stanju. Oni bi zadovoljno odsli.. Tudi mi bi se morali nauciti tega..

Ta komentar ti sicer nic ne koristi.. pa nc hudga... 

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
30.11.2005 8:15:28   
Anonimen
Meni se tudi ne zdi, da si egoist. Sploh zdaj ko si user posted image  moraš zelo paziti nase.
Je*** ga! Usedte se in se pogovorite, povej, da ne moreš ti skrbet zanjo in da naj se ta druga hčerka malo angažira.
Jaz sem samo ena dan skrbelo za bolno sosedo, starejšo gospo, ki je bila zelo bolana, pa sem jo mela rada, kot bi bila moja mama. Pa ti povem, da je zeeeeeeeeloooooooo težko! Jo je bilo treba dat lulat vsakih 10 minut, čeprav je sploh ni tiščalo. Narava bolezni pač, skoz se ji je zdelo, da jo tišči, v plenico pa kr ni mogla.
Ampak tudi če maš človeka tako rad, je to zelo težko. Bolni starejši ljudje so povečini še zelo tečni, pa tud fizično je to težko, sploh če si user posted image . Tako da ti kr lepo pazi nase in se skupaj s tvojim partnerjem usedite in se pogovorite!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
30.11.2005 19:58:56   
Anonimen
Pozdravljena.

V tem času pač ne moreš biti egosit. Ostali bi te morali razumeti. Predlagam pa ti, da zatisti čas, ko bo tašča na bolniški, poiščete zdr. sestro, varuško oz. negovalko. POznam podoben primer in ker nobena od hčera ne more skrberi za svojega očeta, so se odločile za negovalko. Plačujejo jo iz očetove pokojnine.

Ne sekiraj se preveč, saj veš da to ni dobro.

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?