|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sedenje
16.1.2008 13:50:36   
anita1984
kdaj sedeti?kako pomagati???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sedenje
16.1.2008 14:09:39   
N _ B
Čimmanj pomagat. Otrok bo sam pokazal, kdaj je zrel za to in kdaj zmore. user posted image  je brez opore sedela pri 7-ih mesecih, sama se je pobrala nekje pri 8-ih, user posted image  sedi brez opore od 6. mes. in se pri 7,5 mes. še ne pobere sam.

(odgovor članu anita1984)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2008 14:29:43   
jaša2
ja , pusti, da sam pokaže. naša se je začela dvigovat najprej - tak da je pokazala, da bia rada gor. pri 6ih M je sedela, sicer jo je še malo zaneslo na stran, drugač pa je sedela. pri 7ih M se ježe sama pobirala, ko je "padla", zdaj pri 8ih M je pa že tolk močna, da niti več ne pade tolk. ko jo hoče vrečt nazaj al pa na stran, se kar sama obdrži pokonci.

pusti, bo že sam, ko bo tak daleč.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2008 14:37:13   
mateyka
Bumbo! zakon stolček, lahko se uporablja od takrat, ko zna glavco sam držat user posted image

aja, v stolčku tudi trenira hrbtne mišice, tako da je stolček res kul user posted image

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2008 15:12:50   
sandra85
js sem slišala, da ta stolček bumbo ni pimeren za dojenčke-da škodi hrbteniciuser posted image
to pravi P in prodajalka v BC

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2008 15:58:21   
mateyka
js sem slišala, da ta stolček bumbo ni pimeren za dojenčke-da škodi hrbtenici
to pravi P in prodajalka v BC

jest sem pa na RR prebrala da je dober prav za hrbtenico - http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=795114
Še posebej je primeren za otroke, ki se ne razvijajo dobro - Downov sindrom itd in ga zelo hvalijo tudi pediatri. Je najbolj prodajan otroški izdelek preteklega leta.
(okt 2005)

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2008 16:25:56   
Kati81
Meni moji možgančki pravijo in logično je da zakaj bi otroke silil v sedeč položaj(stolček BUMBO), če za to še niso pripravljeni, ko se sami usedejo ok, prej se mi pa zdi za hrbtenico to matranje, raje na tla in tako si pravilno krepijo mišice ne pa raznih stolčkih. Tudi ležalnika ni priporočljivo postavljati v sedeč položaj dokler otrok sam ne sedi ravno tako ne vozička.

Naša z oporo sediže od 4 ali 5 mesecev, sama brez opore od 6 mesecev in od takrat tudi se usede sama, ko se je naučila sama usest je tudi sedela brez opore, prej ne. Bila je pa točno 6 mesecev na isti dan.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2008 17:32:42   
anita1984
a pol se bo prvič vsedla sama???pa potem založiti...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2008 17:35:36   
rose
Naša je stara 6 mesecev, pa se že en mesec trudi z dvigovanjem v sedeči položaj. Tako da mi zdaj čedalje več sedi v naročju. Saj, ko je utrujena, sama zleze. Pa tudi na tleh se igrave, tako da mi sedi med nogami. In ko ima dovolj, zleze na tla.
Ne vem pa, a je to vredu, ker se dostikrat zelo naprej drži, nima ravne hrbtenice???

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2008 23:15:49   
Anonimen
Moj je star pol leta pa včasih sam sedi, kar dolgo. Ga pa ne silim, ko bo sam sposoben, bo že sedel...

(odgovor članu rose)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.1.2008 2:20:57   
Afnica
user posted image  pri korigiranih 6ih mesecih še en sedi sama
user posted image  sedi in usede se sam pri korigiranih 6ih mesecih

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2008 8:02:51   
Bonnie_RR
Naš je samostojno sedel malo pred 6m.
Smo ga pa nekje od 4m imeli več v pokončnem položaju (da je lahko gledal naokoli), ker je bil ful radoveden in tudi ni maral ležečega položaja. Večkrat je tudi "sedel" tako naslonjen na nas, pa naklon vozička smo mu dvignili.
Potem se je pa kar sam začel dvigovat, sedet in tud posedat.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.1.2008 11:01:42   
rose
IZVIRNO SPOROČILO: anita1984

a pol se bo prvič vsedla sama???pa potem založiti...

??? če prav razumem vprašanje, je odgovor ne.
kok pa je stara tvoja user posted image  ? ko jo pestuješ, se hoče kar potegnit v sedeči položaj, samo dojenčku seveda to ne uspe, ker nima močnih mišic. tako, da ji ti pomagaš. Jo imaš v naročju v sedečem položaju, tako da je s hrbtenico naslonjena nate. Tako si tudi krepi mišice. In potem vidiš, kok je že močna, kok zdrži brez podpore. Potem pa se lahko igrata na tleh. Jaz je nikoli ne zalagam, sem raje zraven, da jo imam pod nadzorom. Pa jaz jo vedno dvigujem iz ležečega položaja preko boka v sedečega. Tako da vadi, kako se bo mogla sama dvigniti. Ja in kar enkrat ji bo sami uspelo.
Je pa zelo dober CD od Vzajemne Vadba za mamico in dojenčka, kjer lepo razložijo kako pravilno pomagaš dojenčku osvojiti te veščine. 

Neposredna povezava do sporočila: 13
17.1.2008 12:16:29   
anita1984
5 mscv n l j stara...se pa že skor mesec dviguje-ko leži dviguje glavc n nog in v tem položaju kr dost sekund.ko jo imam v naročju jo tudi držim tako, da je s hrbtom naslonjena name in je v sedečem položaju, ker tudi drugače noče bit.sam ko jo držim tako včasim kr naprej sili, se zvije in gleda v tlauser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.1.2008 16:22:14   
rose
ja to je tud moja dala skozi, jo je naprej vleklo. zdaj pa čedalje manj. ji je pa ful všeč, ko sedive na tleh, jo imam med nogami in ji okoli igrače naštimam. pol se pa okoli obrača. ja pa tud naprej gre, pa vstran. sej počasi pa potem začne sam otročk sedetuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?