|
RE: sedenje,plazenje, vzpenjanje 23.6.2008 12:18:01
|
|
|
|
BrinaS
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Časovno so že druge napisale, jaz bi rada samo poudarila, da ne prehitevajte, naj gre vse po vrsti = sedenje, posedanje, plazenje po kolenih, vstajanje ob opori. Bubi je dobro plezal po trebuščku in se ob opori vlekel navzgor. Malo je šlo tudi že po kolenih. Potem pa ga peljem k fizioterapevtki in je ugotovila, da sploh ne zna sedet. Strogo je prepovedala vsako dvigovanje in pokazala vaje za razvijanje ravnotežja pri sedenju. Razložila je, da se faz ne sme preskočit, ker je potem vse skupaj preveč nesigurno in preveč padcev. Moj zdaj 3 letnik se je splazil s 6m, postavil in hodil ob opori s 7m, samostojno vsedel in sedel z 9,5m in shodil z 10m. Nikoli ga nismo v nic silili ali drzali za roke pri hoji. Bil je tudi v RA, kjer pa ni bilo pri nas nikoli govora o zaporedju. Hci 6,5 m gre po njegovih stopinjah. Se plazi, o sedenju pa ne duha ne sluha. quote]IZVIRNO SPOROČILO: Nalin IZVIRNO SPOROČILO: Ronči Mi imamo v tem mescu razvojno, (imeli smo jo tudi, ko je imela 5,5-6mesecev). Vse je v redu, vendar pričakujejo, da se bo do 10 meseca usedla in plazla. No zaenkrat še čakamo. Je pa vsak dan bolj mobilna, če bo šlo tako naprej, se bo hitro splazila. Do 9,5 meseca je samo sedela, sedaj se pa po riti premika glede na to da se premika po riti, ne verjamem da se bo začela plazit. če pa bi moja terapevtka tole prebrala bi ji šle kocine pokonci. Ne vem zakaj na RA regledih pravijo da je ritanje ok Pred kaksnim mesecem je bila oddaja na NG, kjer je bilo receno da ni pravilnega plazenja oz. da je vsako plazenje pri katerem otrok doseze svoj cilj pravilno. Glavni dojenckov cilj pa je, da shodi. Potem pa naj bomo mi pametni
|
|
|