|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sedemmesečnik in nočno hranjenje
28.12.2006 10:16:20   
fidko
Pozdravljeni vsi.
Imamo sedemmesečnega fantka, ki se hrani striktno na tri ure. Tudi ponoči. Poje največ 150 ml mleka, poleg tega imamo že tri obroke GH. Pred spanjem ga nikakor ne uspem prepričati, da bi pojedel več. Menim, da se zbuja zaradi lakote, ker zvečer res poje do 150 ml mleka ali kombinacija mleka in mlečne kašice.
Ponoči sem poskusila že s čajem, pa s kvasom, kapljicami proti krčem (ker so sladke). Pustila sem ga tudi v joku vendar nič ne pomaga.
Kaj predlagate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sedemmesečnik in nočno hranjenje
28.12.2006 10:32:41   
vlasta78
Moj sinko se je od 2 meseca dalje zbujal natanko enkrat na noč za nočno hranjenje (dojenje), sedaj pa smo rekli, da je dovolj in smo za praznike angažirali očka, ker mami preveč diši po mleku. Sedaj imamo tako - 2 noči spi celo noč (od 21-ih do 7-ih zjutraj), potem pa se eno noč zbudi ob 4-ih, ko pride na vrsto oči, ki ga z zibanjem uspava nazaj. Pa spet 2 noči celi prespi... Za naprej bomo pa še videli.

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2006 10:40:18   
1Tanya
Naš je tudi star 7 mesecev, pa že dobrih 14 dni ne jemo več ponoči. Pri nas zgleda tako: ob 7ih 150ml mleka, nekje med 10 in 11 dva jabolka ali banana in jabolko (skratka sadje), čez dobre 3 do 4 ure zelenjavni obrok, spet čez 3-4 ure sadna skuta ali jogurt in nato zvečer med 20 in 21 uro Milupina kašica (bananina, riževa, keksolinova) cca 180 ml vode in 8 žlic kašice. Če se ponoči zbudi (to je redko), dobi čaj  ali kompot in naredi par požirkov, dobi dudo in takoj zaspi nazaj. 

Tud naš ne spije več kot 150 ml mleka od kar je gosto hrano. Probi zvečer naredit bolj gosto kašo (glej zgoraj) in mu jo daj po žlički, da se bolj nasiti. Tako je nam svetovala patronažna in res je pomagalo.

Želim ti čim več uspeha in da bi kmalu prespali vso noč!

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2006 10:48:45   
fidko
Zvečer dobi kar gosto kašico na žlico. Ne poje pa več kot 100  ml mleka in nato kar veliko rižolina, medolina, keksolina, grisolina ali kar drugega. Ni dojen ampak prije po flaški. Že od vsega začetka popije manjše količine mleka kot drugi otroci.

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 14:53:30   
Sonrisa
Tudi mi smo se dojili še pri 8ih mesecih, včasih sploh ni hotela zaspati, ne da bi bila priklopljena. Potem sem si sposodila knjigo Spi, dete, spi (dr. Eduard Estivell) in zdaj spi celo noč. Ko pa se zjutraj zbudi, tudi ni lačna, ker mi ne zagrabi takoj, ko jo pristavim. 

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.12.2006 14:38:45   
doroteja23
Moja 15 mesečnica je jedla ponoči do zdaj. No zdaj ne je več nekje 14 dni. Tak da po moje bo sam nehal jest. Se mu pač ne mudi. Jaz sem rekla kak dolgo bo htela tak dolgo ji bom dajala.

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2006 19:09:39   
lenika
Naš user posted image  si je sam nekako naredil ritem, da je začel pri 6. mesecih spati celo noč. Če se je slučajno še zbudil, sem mu dalal dudo. Ker sem ugotovila, da hranjenja ponoči več ne potrebuje, sem včasih raje 5x vstala in mu dala dudo kot da bi ga podojila, ker bi ga s tem navadila, da vsakič ko se zbudi dobi dojko. In sedaj pri skoraj 8 mesecih že 2 meseca ne jemo ponoči in tudi ne zbuja se več. Če pa se kdaj vseeno predrami dobi dudo in že spi naprej, mi pa tudi.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2006 19:55:15   
karin412
Pri nas je zdaj 3 tedne odkar spimo, ker sem kar čez noč nehala z nočnim dojenjem, ki me je utrujalo, Ajla je stara 10 m. Prve tri noči je bilo tako, da ko se je zbudila se je hotela dojit, in je sem jo vzela v naročje in se je jokala in zvijala, ampak dlje kot 5 min se ni jokala. Potem je spala. Vsako noč je bilo boljše. Zdaj če se ponoči zbudi, jo samo malo pozibam in zaspi takoj.
Prve dni je težko, ampak moraš vztrajat brez hrane. Potem bo tudi čez dan več pojedel, naša Ajla je.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.12.2006 20:36:05   
eya
Pri nas se tudi še doji ponoči, okoli enih in potem enkrat ob 6ih ali 7ih. Sem poskušala odvadit, rezultat je bil ta, da se mi je zbudil 10x na noč...
Zato zdaj raje vstanem in ga podojim, pa imam do jutra mir. Pa še res je, da pri tem nočnem dojenju dosti poje in glede na njegovo nizko težo ga pač ne upam puščat lačnega.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.1.2007 10:19:58   
MMel
Tud naša 8-mesečnica se ponoči zbudi najmanj 1x. Zvečer poje gosto kašico in po kopanju še mleko po steklenički, tako da je večerni obrok res obilen. Če ji ponoči dam razredčeno mleko, se mi čez 1 uro spet zbudi, tako da ji raje dam stekleničko mleka in je do 7h mir. Tud mene zanima, kako bi opustila nočni obrok?

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2007 10:52:55   
Luskan
Mid2 zdaj najinega 5-mesečnika poskušava odvajati od nočnega hranjenja tako, da mu namesto mleka dava vodo. Na najino veliko presenečenje je brez pritoževanja popije tudi do 120ml in spi naprej do jutra, ko dobi mleko. Še to: spat gre med pol osmo in osmo, takrat dobi 120ml mleka ne glede na to, kdaj je jedel prej. GH še ne dajemo.

< Sporočilo je popravil Luskan -- 16.1.2007 10:54:23 >

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2007 21:53:45   
Miška76
Pozdravljene vse!
Moja skoraj sedemmesečnica se ponoči  ne zbuja več že od svojega 4.meseca naprejuser posted image .
Spat gre ob 20.00 in spi do 8.ure zjutraj.Njen urnik hranjenja pa zgleda takole:ob 8.00-dojenje, ob 11.00-sadje, ob 14.30-kakšna juhica, zelenjavni obrok z meskom, ob 17.00-dojenje. ob 19.00-mlečna gosta kašica, tik pred spanjem pa sledi 120ml čajčka.Sedaj, ko ji rastejo zobkiuser posted image , se ponoči kdaj pa kdaj tudi zbudi, zato ji dam spet čajček, vendar ne sladkan, ker mi je pediatrinja rekla, da se od otrokovega 6. meseca nprej ponoči ne daje več mlečnega obroka, ker to potem kasneje vse vpliva na njihovo kilažo, zato se mu v tem primeru ponudi nesladkani čaj, itak pa kmalu ugotovi, da se mu ponoči zaradi tega ne splača zbujat user posted image . Želim vam vsem in vašim user posted image   čimprejšnje nočno spanje v enem kosu!

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?