hanita
|
Mi delamo tako že odkar je imela dva meseca in to pa zato, ker nam je na morju prespala enkrat celo noč , od 21-6 in torej se nam je zdelo, da punca zmore brez hrane. Potem smo rekli, če je lahko enkrat bo tudi 2x in 3x in smo vztrajali, tako kot ste napisale ve, duda, božanje, šššš in itd. Obreda pred spanjem pa se že od začetka strogo držimo, no od začetka od enega meseca, prej je itak težko imet nek red. Najprej umivanje , preoblačenje, vse v malo zatemnjeni sobi, potem hranjenje, ravno tako v temi in tišini in punca razume, da je treba spat. Je pa res, da kašna noč mine brez zbujanja, včasih pa se zbudi in nič od tega ne pomaga, začne tulit in je treba dat na joški, ker drugače ne gre, in se nam ne da stat pri posteljici eno uro in jo držat za roke ,si mislim, da pač lahko kaj sanja ali je nemirna. Nekoč sem brala v neki reviji, da se otroka naj ne bi hranilo ob tistih urah ponoči, katere je nekoč že prespal, torej, če je spal že od 9-3, naj ne bi jedel ob dveh recimo, ampak eno je praksa, drugo teorija, meni ne uspeva vedno, a počasi upam, da bo ratalo.
|