Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
samostojna podjetnica, nosečnost,... 14.11.2007 15:35:03
|
|
|
|
willma
|
Pozdravček! Zanima me kako najbolje deluje samostojo podjetništvo za časa nosečnosti, poroda in po porodu. Kar sem jaz nekje zasledila je, da če je nosilka (in edina zaposlena) SP-ja noseča in gre na porodniško+strševsi dopust, mora SP zamrzniti (to pomeni, da se ne prejema in izdaja računov). Povrhu mi je moja G svetovala, da grem že zdaj na bolniško. Ko sem ji omenila, da imam SP je rekla, da stanje ni kritično in naj ji sporočim kako je s tem, zaenkrat pa naj ostane tako kot je. Namignila mi še je, da naj vzamem pač polovično bolniško. Kje so prednosti in kje ne, če vzamem bolniško ali polovično bolniško? Lahko jaz dejavnost normalno naprej izvajam? Ja, še to sem slišala: mati mora na porodniško za 3 mesc. ostalih 9 mescev starševskega dopusta pa lahko koristi oče. Jaz sem že čist zmedena. Kje dobit koristne odgovore?
|
|
|
|
RE: samostojna podjetnica, nosečnost,... 14.11.2007 16:05:06
|
|
|
|
piščanc
|
IZVIRNO SPOROČILO: willma Ja, še to sem slišala: mati mora na porodniško za 3 mesc. ostalih 9 mescev starševskega dopusta pa lahko koristi oče. ja, porodniški dopust je razdeljen na dva dela. prve tri mesece je obvezno na porodniškem dopustu mami, naslednji del je skrb in nega otroka, to pa si lahko partnerja delita po želji. vse info pa dobiš na csd, kamor moraš tudi nesti vse papirje in napisati želje.
|
| Stran: [1] |
Zadovoljne z epiduralno analgezijo?Itkicada (
47%)
ne (
33%)
delno (
20%)
Število vseh glasov: 224Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!