|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   samo tega pa res ne razumem
15.8.2009 19:25:20   
tanjusi
V bližnjem večjem kraju je trgovina Nakupovalni center- SPAR  in pa seveda polno enih manjših poslovnih prostorov . Opazila sem da se ti poslovni prostori zapirajo , trgovinice in podobno. In tako so prostori prazni.
Največja ironija pa je da v istem kraju gradijo dva nova Nakupovalna centra.
Isti problem sem opazila v še enem zelo velikem kraju v Nakupovalnem centru.
Ne VEM KJE JE TU LOGIKA.
Pol pa pravijo da je kriza pa recesija pa ne vem kaj šeuser posted image user posted image !!

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: samo tega pa res ne razumem
15.8.2009 21:47:04   
maja1488
A si iz Postojne user posted image

Že morjo denar nekam investirat. Od davka na dobiček glava peče...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.8.2009 21:53:38   
Ana009
ne gradi se glede na potrebe.. ce ne bi ze ustavili gradnjo nakupovalnih sredisc. in kljub vsej recesiji ipd. se najdejo ljudje, ki bodo sli v soping ...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.8.2009 22:02:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Ne VEM KJE JE TU LOGIKA.

Moda, moda user posted image , kot pri lokalih.

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.8.2009 22:04:31   
Gina
Ja, zihr si iz postojne. user posted image  Meni je žal big banga. Merkur se je pa samo prestavil na drugo lokacijo. Nes-a nisem nikdar kupovala, drugega pa niso zaprli, se mi zdi. Meni je čist fino, da je v mestu dosti izbire, a tebi ni, edino ni mi všeč, da zapirajo s plačilnim sistemom parkinga mestno jedro, pa novi hotel je grd, ne paše tja kjer je bil kras. Najbolj važno je, da sta dve vrtnariji pa kmetijska zadrugauser posted image , pa zaradi mene je lahko še kakšna. user posted image

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.8.2009 22:07:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Ana009

ne gradi se glede na potrebe.. ce ne bi ze ustavili gradnjo nakupovalnih sredisc. in kljub vsej recesiji ipd. se najdejo ljudje, ki bodo sli v soping ...

NI čist tako, kar se manjših mest tiče. Jaz grem rajši v Po kupit čist vso robo, vključno z oblekami, kot pa šetat po Lj. po kilometrskem btc-ju ali supernovi ali kaj vem čem, pa čeprav sem tam vsak dan. Enostavno je v manjših mestih bolj luštno iti v trgovino, ker je vse na kupu in ponavadi imaš ogledano trgovino, kjer kupiš točno tisto, kar ti sede. Torej so me v Po. kot kupca pridobili - zaradi relativno dobre izbire.

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.8.2009 22:13:40   
liliana

V bližnjem večjem kraju je trgovina Nakupovalni center- SPAR  in pa seveda polno enih manjših poslovnih prostorov . Opazila sem da se ti poslovni prostori zapirajo , trgovinice in podobno. In tako so prostori prazni.
Največja ironija pa je da v istem kraju gradijo dva nova Nakupovalna centra.
Isti problem sem opazila v še enem zelo velikem kraju v Nakupovalnem centru.
Ne VEM KJE JE TU LOGIKA.
Pol pa pravijo da je kriza pa recesija pa ne vem kaj šeuser posted image user posted image !!

Pravijo tudi, da se v recesiji mora denar obračat, če se želi priti iz nje.....user posted image

Kar se pa tiče praznih prostorov v nakupovalnih centrih....nekaterim trgovinam poteče pogodba in gredo drugam, kjer je najemnina cenejša.....ene se zaprejo, ker gredo v stečaj.....druge se selijo na novo lokacijo.....prej ali slej se pa najdejo nove, da zapolnijo prostore.....

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.8.2009 8:35:37   
tanjusi
Ja, zihr si iz postojne. user posted image

ne na velenje sem misla....
pa mislim da bi se lahko s tistim denarjem , kaj druga zgradilo...
sej je kul da je velik izbire, sam mene tisti prazni lokali motijouser posted image

(a camus)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.8.2009 9:02:22   
TomTaylor

sam mene tisti prazni lokali motijouser posted image

Zadnjič sem bila po dolgem času v starem mestnem delu Kranja, kjer je bilo nekdaj polno malih trgovin in lokalov....ja, kap me je! Vse prazno, zapuščeno, dolgočasno...razen 3-eh štantov na katerih kmetje prodajajo krompir in zasko, je bilo prav mrtvo. Nikjer ljudi, včasih pa da ne rečem gužva.....Mogoče je za stanovalce v starem delu končno nastopil mir, ampak tudi mene so vse te prazne trgovine (in lokali) šokirali.

...kt da bi prišel v Lj. na Čopovo in kar naenkrat tam ne bi bilo več nobene trgovine, vse zapuščeno...

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.8.2009 9:33:56   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

prej ali slej se pa najdejo nove, da zapolnijo prostore.....

ali pa tudi ne.
poglej samo btc MS.

zdaj v jeseni bo en kup praznih lokalov, ker jim poteče enoletni odpovedni rok, novih budal pa ne najdejo.
ja, budal. mi je bilo smešno, ko je lastnik ene gostilne v btc rekel, ko je šel ven, da bo dan na vrata napis: traži se veča budala od mene.

in ta lokal je po slabem letu še prazen, prav tako veletekstil, ego sport. ....mi smo imeli strašno srečo, da se je našla "veča budala" od nasuser posted image  in smo se lahko preseli.

dejstvo je, da so najemnine ubitačne, recesija pa je naredila svoje. in tako se vsak pač znajde kakor ve in zna.

in enako se začne dogajati tudi v novem NC v maximusu....la senza je zaprla vrata....in se čaka....

in odpirajo supernovo....

ja, investirat je treba....

...vox populi...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.8.2009 12:44:04   
liliana
Dokler se najdejo budale, kot praviš, bodo najemnine ubitačne.....ko bo pa lokal oz. bolje nekaj praznih lokalov oz. poslovnih prostorov praznih pa se bo lastnik tudi vprašal kaj se bolj splača.....ali imeti prazen lokal ali pa se spustiti na realna tla.....in nekako sem zato, da se tudi v MS še kaj zgradi....izgleda, da so ponudili najemnino malo nižjo, če se celo ena otroška trgovina seli tja.....pa ni v BTCju.....zdaj pa imamo BTC, Maksimus in nekaj malega na obrtni coni in te udarijo z visokimi najemninami.....češ, saj drugje se ti pa tako ne izplača imeti trgovine kot v teh dveh oz. treh centrih, zato plačaj.....

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.8.2009 19:03:05   
Anonimen

Ja, zihr si iz postojne.

Na tisti velik šoping center, ki se gradi pred mestom (ce prides iz smeri Celja)?

Je bil ze cas user posted image , ce mene vprasas, saj kaksnih kulturnih trgovin v Velenju skoraj ne najdes...Sem enkrat nekaj cakala in sem skoraj klavstrofobijo dobila v Sparu sredi mesta.

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.8.2009 19:23:00   
tanjusi

Ja, zihr si iz postojne.

Na tisti velik šoping center, ki se gradi pred mestom (ce prides iz smeri Celja)?

Je bil ze cas user posted image , ce mene vprasas, saj kaksnih kulturnih trgovin v Velenju skoraj ne najdes...Sem enkrat nekaj cakala in sem skoraj klavstrofobijo dobila v Sparu sredi mesta.

a ti si velenjčanka?
Ja me sploh ne moti da se gradi, moti me da so pa drugod lokali prazniuser posted image

(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.8.2009 19:44:47   
Anonimen
Nisem, samo mimo sem se peljala.

Zakaj te pa moti, da so lokalo prazni? Po moje ni bilo dalec od tega, kar pravita rija in liliana o visokih najemninah, ki so sicer kapitalisticno logicne, ce si skoraj edini ponudnik prostorov.

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.8.2009 20:46:55   
kajajaka
Ja tanjusi, saj teh novih nakupovalnih središč najbrž ne gradi Spar, a ne?
Pač želi še Mercator ali Tuš ali Hofer ali kdorkoliže svoj lonček pristavit, pa del dobička pobrat od prodaje. A ni to logično? Pa ne bo Mercator odprl svoje trgovine v Sparovem nakupovalnem centru menda user posted image .

Lokali so seveda prazni zaradi visokih najemnin ali drugih obratovalnih stroškov.

Koliko je v nekem kraju logično oz. "se splača" graditi nov center, pa veliki trgovci itak vnaprej preračunajo. Po vsej verjetnosti, se jim vseeno bolj splača zgraditi nov center, kot pa plačati davek od dobička.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.8.2009 20:52:33   
Anonimen
konkurenca mora bit pa ni važno kje: tudi pri zapiranju trgovin:((

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
16.8.2009 20:56:50   
Anonimen
TomTaylor, mene tudi žalosti življenje v kranjskem mestnem jedru... hranim spomine, ko je bilo manj urejeno pa bolj živahno.user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?