|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   same s tremi
21.8.2007 21:13:19   
Anonimen
Sem pred ločitvijo. Pa me zanima ali je katera, ki je ostala sama s tremi otroki. Vsi so še namreč majhni-predšolski. Sama sem zaposlena, trenutno na porodniški. Zanima me kako ste uredili glede varstva, ker sama nimam možnosti, da bi mi jih pazil kdo od mojih. Nekako glede čustev do partnerja sem si prišla na čisto, nevem pa kako bom zmogla z otroci sama. Npr. glede morja, nakupovanja, izletov... Pa še glede preživnine, koliko dobivate za tri in od česa je to odvisno. Sama imam povprečno plačo, pa vendar se bojim, da za vse ne bo dovolj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: same s tremi
21.8.2007 21:20:59   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne bom vprašala zakaj. Te bom pa vprašala nekaj drugega: glede na to, da si na porodniški za 3-ega, zakaj je bila odločitev še za enega otroka? Po mojem vama je že prej škripalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2007 21:24:40   
Anonimen
Odgovora pravega ne poznam povem pa ti samo nekaj in en primer,ker je že druga anonimna zasttavila tako vprašanje.
Poznam družino,ki se pri prvem otroku nista mogla nikakor razumet potem se je ona odločila,da bosta imela še enga,da bo mogoče potem bolje in on več doma kot prej.In kaj se je zgodilo potem?
Sta se ločila.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 21:34:21   
mamsi
Vse se zrihta. Sigurno boš našla način in se  navadila. Morje lahko počaka ali pa starejšega daš na morje z vrtcem. Nakupuješ dopoldne s tamalim. Izleti pa bodo nekaj časa verjetno kratki in ravno tako lahko veseli. Za preživnino se pa le potrudi, če zdaj ne boš uredila, zlepa ne boš. Vsak tolar (pardon Eur) prav pride, vsaj tega pritiska ne bo.
Ti pa čestitam za pogum, če si se tako odločila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 21:48:50   
piščanc
ne boj se, bo že. saj do sedaj si tudi zmogla. če potrebuješ varstvo se dogovori z bivšim možem. ali pa kakšno študentko, starejšo sosedo, vedno se najde kdo. za na morje ne skrbi - pač najdete kak lušten apartma ob morju in ne potrebujete nič več. za v trgovino pa voziček za trojčke, spodaj je pa še velika košara.

če pa te res skrbi pusti službo, pojdi na socialno za teh par let in potem naprej. nekaj bo pa že partner prispeval. mogoče pa greš lahko na 4-urno delo. sicer bodo pa itak hitro zrasli

tri predšolske imeti je pa kar na hitrco

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 22:57:08   
Rožica I
Ziher bo težko, ampak v družini, kjer ne štimajo odnosi, pa je še težje!

Poskusi se z možem dogovorit za neko normalno preživnino, dobila boš večje otroške dodatke, kak popust v vrtcu.. Ali pa najameš varuško, bo ziher ceneje kot vrtec za vse tri.
Težko ti rečem kaj vzpodbudnega, razen tega, da si vredna spoštovanja in občudovanja, saj kljub težki prihodnosti želiš otrokom in sebi lepše življenje.
Čestitam za pogum user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 23:01:04   
daddy
       Ljudje se na splošno dokaj hitro privadimo na vsako novo situacijo, pa če od začetka izgleda še tako težka in nemogoča. Se kasneje izkaže, da kar gre, se da. Kaj več ti težko rečem, možnosti okrog varstva pa to se najdejo. Najeta varuška, kaka prijateljica, kaj vem .... in dolgoročno najbrž ne boš ostala sama, slej ko prej bo najbrž prišel tudi kak nov partner. Situacijo pač čimprej sprejmi realno, tako kot je. In se prilagajaj, reagiraj sproti.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2007 23:55:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne bom vprašala zakaj. Te bom pa vprašala nekaj drugega: glede na to, da si na porodniški za 3-ega, zakaj je bila odločitev še za enega otroka? Po mojem vama je že prej škripalo.

In kaj to tebe briga zakaj sta se odločla za tretjega otroka, pač hvala bogu, 3 otroci so.
In kaj ma veze kdaj jima je zaškripalo. Lahko da jima je že pri prvem, lahko pa da jima je zdaj zaškripalo.Kaj naj katerega od otrokov v maternico porine nazaj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2007 6:47:48   
Anonimen
Jz poznam en primer mame s tremi otroki. Pa še super jim gre! Sicer imajo v letih ravno toliko razlike, da lahko popazijo en na drugega, ampak jim gre dobro. Otroci so luštni, pridni v šoli in doma. Mama hodi v službo, dobiva tako kot ti - povprečno plačo, verjetno dobi tudi preživnino, saj gredo vsako leto za en teden vsi skupaj na morje. Hodijo na izlete, s seboj pa vedno vzamejo ali babico, sestrično, prijateljico,...ni jim dolgčas, res ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2007 7:43:13   
orhideja75
ja tudi jaz mislim, da ti bo ratalo. tako kot pravijo ostali, za varuško verjetno ne bo problema. kakšna babica, ali pa prijateljica. pa mislim, da se zaradi tega ne bo treba odpovedati morju in izletom. poznam eno tako osebo in lahko ti povem, da sedaj veliko bolje živijo, kar se tiče finančno. za tri otroke dobi kar lepo vsoto preživnine, pa otroški dodatek, vse tri otroke ima v vrtcu, plačuje najemniško stanovanje in trenutno je kupila nov avto (za gotovino). pravi, da finančno živijo veliko bolje, sam da na koncu denar ne odtehta tega, da nima partnerja. težko najde kakšnega, ker takoj ko pove, da ima doma tri mulčke, se vsak kar ustraši. vsaj tako ona pravi. ima pa tri fante (5,4 in 2 leti). in kakšno leto in pol že živi sama z otroki.
po mojem gre. samo veliko volje moraš imeti. če si sama ugotovila, da s parterjem nista več za skupaj, si verjetno tudi preštudirala kaj vse te čaka, kot mati samohranilko. pa sej po mojem se boš lahko tudi z bivšim pogovorila. sej bo on tudi kdaj prevzel varstvo.
pa veliko sreče ti želim. zelo si pogumna.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2007 8:16:15   
aluš
Saj če vama ne gre skupaj in je toliko hudo, da si se odločila za ločitev, predvidevam, da se že do zdaj s partnerjevo pomočjo nisi ne vem kako opomogla in si že navajena v bistvu za vse več ali manj sama poskrbet. Tako, da če je tako, boš morala samo še detajle oz. ozke grle zrihtat. Res bo najbrž tako, da boš morala prosit za pomoč (pa če še težje) kakšno sosedo (so strvari, ko ne moreš otročkov s sabo peljat (npr. ginekolog). Bi pa res probala uredit preživnino najboljše kar se da, pa delat bi jaz začela po 8 ur, na 4 ur greš še zmeraj lahko če ti ne bo zneslo. Oziroma bi se pozanimala, koliko bi bila prikrajšana na denarju če bi delala samo 4 ure. Ker ne vem, kako je potem z otr. dodatkom ali tui ga poviša takoj ali jemljejo kljub temu eno leto nazaj.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2007 8:22:30   
BLAŽIKA
Težko ti rečem kaj vzpodbudnega, razen tega, da si vredna spoštovanja in občudovanja, saj kljub težki prihodnosti želiš otrokom in sebi lepše življenje.
Čestitam za pogum !

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.8.2007 8:54:23   
itata
Težko je res kaj pametnega povedat, ampak imam nekaj ločenih kolegic, ki so po ločitvi združile moči, gredo skupaj na morje z otroci in na izlete. Tako da po mojem se okol tega ne rabiš preveč sekirat. Nakupovanje je drugo. Sigurno boš morala kdaj za kako pomoč prosit koga. Ampak mislim, da ti bodo v tej situaciji radi priskočili na pomoč. Ko bo pa starejši otrok še malo večji, ti bo pa že on počasi pomagal. Mama od moje kolegice je imela sama skoz 2 otroka (bivši mož NIČ pomagal) od majhnega (tudi ločitev med drugo porodniško) pa jih je lepo navadla, da sta gospodinjila od začetka osnovne šole dalje... sta prav pridna in samostojna odrasla človeka sedajuser posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.8.2007 11:11:46   
Gina
Včasih življenje tako pripelje...sama sem bila sama z dvema otrokoma, pa ti povem, da sem finančno boljše živela, kot prej. Prej sva imela dve povprečni plači, mož je imel finančno svoje interese in je razmeroma malo prispeval v gospodinjstvo, kupoval reči, ki so bile meni včasih nesmiselne, poleg tega sva plačevala ogromno vrtca, vzdrževala dva avtomobila...skratka, ko sem bila sama, sem razporedila denar po svoje in je bilo zelo lepše. Takrat sem komot kaj prišparala še zraven. Ker sem bila brez staršev, ki bi mi pomagali, selila sem se v nov kraj, sem imela edino možnost, kadar je bilo kaj nujnega, zaupati otroka prijateljici ali ju vzeti s sabo. Kasneje sta ostala včasih tudi sama doma, ko ni bilo druge šanse. Otroka sta postala zelo samostojna, odgovorna in jima ni prineslo nobenih slabih posledic, prej obratno.

Kar se morja tiče - sama sem šla na morje v prikolico s tremi otroki, ko je bil najmlajši star 2 meseca, pa je šlo. Moj zaradi dela ni mogel z nami. Šla sem tudi kasneje kdaj sama s tremi, samo nikoli se mi to tudi ni zdel nek problem. Stvar je v tem, kako reči jemlješ.

Drugače pa imam znanko, ki je ostala sama s tremi. Najmlajši je bil takrat star 2 leti, razlike so pa cca 3 leta med seboj. Pa je ravno tako preživela. Ravno tako brez staršev v bližini. Pa prav fajn se imajo še danes, čeprav je "kljub trem otrokom" našla novega partnerja. Po moje ni vse odvisno od števila otrok, ki jih imaš, kar se novega partnerja tiče. Vsekakor mora biti tvoj pogoj, da bo imel rad tvoje otroke - mora pač biti take sorte, da mu to ni zanič - drugačenega ne rabiš, odpade v "predtekmovanju". V bistvu moraš to, če te ne mara zaradi otrok, vzeti kot nekaj, kar pove veliko o njem.

Aha, še to, ko si sam, ugotoviš, da znaš večino "moških" reči itak narediti sama, kar pa ne znaš, pa se vedno najde kdo, npr. od kake frendice mož, ki tisto zna in ti z veseljem naredi (kako elektriko popravi,..). Ker ti nihče ne žre energije, ti ni težko vstati pozimi od 4.30, da greš še odkidat avto, preden greš nazaj zbudit in oblečt otroke, pa jih odpeljat v vrtec in sebe v službo, res ne, če se še tako čudno sliši.
Edini problem rata, ko si bolan. Ampak to se redko zgodi, ker si enostavno tega takrat ne dovoliš. Meni se je to zgodilo samo 1x. Takrat pa je bilo pač vse totalka nastlano, otroka sta bolj vegetirala v sobi, ampak nekako razumela. Pri tebi je problem, ker imaš ta malega otroka res še majčkenega. ampak morda pa imaš koga, ki bi ti vseeno pomagal, mamo mogoče, ki je jaz nimam več. Ali pa sestro mogoče, prijateljico...vedno se kdo najde, boš videla, da se. Nekako vse gre.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.8.2007 11:23:28   
smigli
Čestitam za pogum !

se podpišem
user posted image user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?