|
RE: sama jedla, pa še to ne velik stvari.. 27.3.2006 20:35:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako to misliš, da je nespretna? A še ne je sama pri 2 letih? No ja, skratka moj nasvet je, da ji pač daj za jest, kar pač ti misliš, da je prav oz. kar vi jeste in bo pojedla kolikor bo (če ne bo nič, pa ne bo nič). Tudi moja je imela tako obdobje, ko je bilo mleko aktualno, toda jaz sem ji ga dajala samo zvečer in zjutraj (že zaradi nizkega železa, ki ga je imela). Če je prosila za mleko vmes, sem ji rekla, da ga bo dobila zvečer in jo vprašala, če želi sadje ali kaj drugega za piti. Ponoči je dobila vodo za pit in amen. Počasi se je navadila, da pač mleka čez dan ne bo dobila in tudi sadje je po nekem času začela jesti. Mislim pa, da imajo vsi otroci obdobja, ko jejo normlno, pa potem ne, pa potem se spomnijo, da bi samo določeno hrano... Moje stališče v glavnem je, da se otroku ne ponuja nekih piškotkov, pa Montejev ipd. v stilu, samo da bo nekaj pojedel. če mu ne paše, če ne želi, ne želi. Noben otrok še ni pri polni mizi stradal, verjemi. Pa da ne boš mislila, da je moja kaj pretirano ješča, pa tudi bolj suhe sorte je. Samo jaz se s tem pa res še nikoli nisem obremenjevala. P.S. Saj ni za to tema, ampak sem zadnjič v bazenu videla eno mamo, ki je hodila za povsem normalno grajeno hčerkico (v vodi) in jo futrala s Fruchtwergi. Mislim, pa to nisem videla prvič. Za bruhat. Saj ni čudno, da otroci nič ne jejo, če jih kar naprej posiljuješ s hrano.
|
|
|