|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sama doma ali kako sfolgati
14.11.2006 20:56:14   
Stefka
Pozdravljene, večerne surfačice,

mali babnici sem pred pol ure dala spat, pametno bi bilo, da bi šla tudi jaz, pa se ne morem spravit, da vsak delno izkoristim zvečer kakšno uro za mir.

Situacija je pač takšna, da sta stari ena skoraj 3 leta, druga dobre 4 mesece. Moj lupček pa za 14 dni v Nemčiji na šolanju. user posted image Kar še ne bi bilo tako hudo, če ne bi starejša takoj prvi dan staknila norice (čeprav sem prepričana, da se je teta zdravnica hudo uštela, ker je norice že imela user posted image ).

No, pa smo tam kjer ni muh. Zdaj sta seveda obe doma, starejši je po nekaj urah dolgčas in pogreša vrtec, z mlajšo se komaj kaj igram (ali stiskam) in se mi spet zbuja ponoči po štirikrat, čeprav je že spala 8 ali 9 ur skupaj.

Vstanem crknjena, čez dan sem še bolj crknjena, zvečer pa ne morem zaspat, ker nisem navajena spat sama. user posted image

No, da ne bom samo jamrala, dobra stran tega je, da je lažje kot prvič, ko je šel na šolanje in je bila mala stara dober mesec. Jaz pa sama za vse. Ko se je vrnil in rekel živjo, sem mu namesto v objem padla v jok.
Kako zmorete tiste, ki ste vedno same? user posted image  Verjamem, da se navadiš, ampak tole res ni človeka vredno življenje. Že zato ker še vdihneš ne v miru.

No, zdaj sem malo pojamrala in se malo bolje počutim. Upam, da se mi bo v teh 14 dneh kdaj uspelo stuširat user posted image .

Pa saj je samo še 10 dni user posted image ....

Bravo, samske mamice! Blagor meni, ki sem navajena, da se vse skrbi za otroka delijo na pol!  user posted image :user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sama doma ali kako sfolgati
14.11.2006 21:01:16   
total
Joj to je pa zoprno,vem da ti je težko,ampak kja pa češ.Moj včasih malo dlje dela,pa ga že pogrešam,pa je vsak dan doma,si sploh ne predstavljam,da ga ne bi bilo 14 dni....

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2006 21:10:51   
nuala
Evo, jaz sem samote tako navajena, da mi gre mož celo malo na živce, če slučajno le utegne priti za kakšen dan. Čisto mi podre rutino!

Je pa res, da sta mojadva že večjo ( 2 in 4 leta ), ko je bil mali dojenček, je bilo veliko težje, tako različni interesi.

Jaz sem ugotovila, da zmorem le, če dovolj spim ( seveda je bilo to težko še nekaj mesecev nazaj, ker se je mlajši veliko zbujal ponoči - ampak če se le da, grem zgodaj spat, ali pa vsaj počivat oz. brat ), se kolikor toliko kvalitetno prehranjujem in sem veliko zunaj oz. telovadim ali tečem ali nekaj takega. Pa kuhanje na minimum ( itak sta v vrtcu, jaz pa delam trenutno doma in mimogrede kaj malega skuham ), tudi pospravljanje na minimum ( 2 fanta in dolgodlak pes te sicer spravijo ob živce ). In 2x tedensko pride k meni varuška, takrat uredim administrativne zadeve, nakupim vse kar je potrebno in grem na kavo s prijateljico.

Tako je samsko življenje, ampak nam je pravzaprav res fino, otroci seveda čisto okupirajo očija ko pride domov, jaz pa jih takrat vse skupaj malo razvajam, moje moške.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2006 21:13:02   
mala
ja nekak rata, moja dva sta mal starejša-mali bo tri leta, mala pa je stara eno leto in pol tko da se že mal med sabo igrata pa tud lumparije znata počet-moj dragi pa je šel službeno v tujino za 6 mesecev in drug mesec pride na dopust tko da dejansko se je treba navadit-ne vem probi it mal na obisk k staršem ali pa kako prijateljico povabi da ti mal pomerka tamali ti pa takrat mal pospravi-drgač si pa jest ne predstavljam da bi bla z dojenčkom sama doma, res je težko, naj te tolaži to, da vse enkrat mineuser posted image

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2006 21:17:01   
Anonimen
Ti kar malo pojamraj tukaj gor, se boš takoj vsaj pol bolje počutila user posted image .

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2006 23:02:39   
lelaval
mali babnici sem pred pol ure dala spat, pametno bi bilo, da bi šla tudi jaz, pa se ne morem spravit, da vsak delno izkoristim zvečer kakšno uro za mir.

Jaz delam isto, pa vem, da bi bilo bolj it spat. Ampak nekaj spostitve vseeno potrebujemo.
Mogoče se ti zdi težje, ker je večja doma cel dan, pa si res skozi v pogonu. Mah - ženske smo tako ustvajene, da vse preživimo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2006 23:09:54   
ona
Jaz sem tudi med "samskimi"!Moj ima firmo oz.jo imava skupaj s to razliko,da sem jaz v hiši in rihtam papirje in seveda vse ostalo-otroci,gospodinjstvo,...
in sem v bistvu največ časa sama z otroci.zdaj sta stara 8 in 2 leti in je malo lažje,samo ko je bila tamala še dojenček,mi je včasih tudi počil film in je moj vskočil na pomoč in jo imel celo noč,pa čeprav je delal 16 ur in ga je naslednji dan čakalo isto!Se je pa to zgodilo ene dvakrat,za drugo sem bila in sem še sama!saj se da,samo je treba veliko dobre volje in živcev!
Saj pri tebi ne bo trajalo večno in bo kmalu spet lepo kot prej!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2006 23:16:38   
katjandraž
Kok te razumem. Moj ima tudi tako krasno službo, da je skoz po terenih, februarja pa odhaja za 6 mesecev. Sama imam 2 otročka, user posted image  je stara dobrih 8 mesecev, user posted image  pa 4 leta. Prvič je šel za 14 dni na teren, ko je imela mala 1 mesec. Hvala bogu, da imam starša, ki mi pomagata. Mami je sicer še v službi (živita cc. 15 km stran), vendar mi je do zdaj skoraj vedno peljala zjutraj starejšega v vrtec, večkrat ga je šla tudi iskat, sploh ko je bila user posted image  še manjša in sem jo morala ravno okoli 15h dojiti ali pa je spala. Tudi čez vikend je Andraž ogromnokrat pri njima, danes mi je npr. čuvala Ano, da sem peljala Andraža k telovadbi, tisto urco, ko je bil mali tam, sem pa izkoristila, da sva šli s prijateljico v trgovino in na hitro kavico. Res smo ženske ustvarjene, da preživimo.

Moram pa priznat, da mi tak način življenja ni niti najmanj všeč in srčno upam, da mož kmalu najde "družini prijazno službo". Moj se jutri zjutraj po skoraj treh tednih vrne in sem čist na trnih, se počutim kot najstnica, ki gre na prvi zmenek. A sem mal nora, a ne?user posted image  

Lahko noč.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2006 23:19:29   
ribica.
Pri nas je tak vsak dan. Ena petarda ima 3 leta in je doma, še ne hodi  v vrtec, tamali pa pol leta. SEm sama za vse, ampak mi je fajn. Verjetno pa me pri zdravi pameti ohranja to, da je drugo detece zlato in ne sitnari. Tavelika pa je itak razred zase.
Kako sfolgam? Težko. Sama sebe presenečam. Pa mi je fajn tud.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2006 23:43:39   
F*S*M
Jaz sem tudi že od četrtka sama, je šel dragi v Moskvo za 12 dni, sem mislila da bo težje pa ni panike se igrava pa pojeva pa skačeva samo peglanje pa pospravljanje mal trpi no pa bo že pa namesto da zdajle spim, pa ne morem zaspati jutri pa greva še kolke slikat pa morva bit točno ob 10 tam, ker samo takrat dojenčke sprejemajo pa nima pojma da bova midva pršla tja do 10, ker rabva cel dopoldan da se zrihtava za ven. No zdej pa se grem naprej matrat spat

Sej bo počas, jaz se sploh ne sekiram več pralni stroj pere, obesim še pa poberem, drgač pa se kopica nalaga sej bo pršla mami pa bo verjetn kej pomagala sam jo moram ene 3 dni fehtat. No zdele grem še eno rundo dat prat pol pa res spat
nočko

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2006 7:20:27   
žiža
jaz sem tud dostikrat slamnata vdovo user posted image  Sicer je res, da običajno ne gre nikoli za več ko en teden.  Bolj kot njegove tedenske odsotnosti me moti to da sem skoraj vse večere v tednu sama. Zvečer je meni res najhuje, ker je takrat nejveč za zrihtat. Ta mala dobri 2 leti ima ful probleme da gre spat, se ji tako fajn zdi še dve uri iz postelje vstajat user posted image . Ta mali, dva meseca, pa se tako  večina dojenčkov zvečer tako rad crklja pa itak bi ves čas se dojil.
Jaz probam, da smo takrat, ko smo sami čim več zunaj al pa gremo na kakšen obisk. K sreči imam jaz moje starše v istem bloku in mi lahko dosti pomagata. Dopoldne pa včasih tamalo kar sosedi peljem.
POspravljanje je pa jasno na zadnjem tiru. Je pa res zanimivo, da tud jaz takrat, ko sem sama ne grem nič prej spat. Običajno še dlje bluzim okoli. Se mi fajn zdi, ko imam za vse mir. Predvsem RR lahko v miru prečekiram in tud kakšno bolj resno temo preberm.
Saj se da, samo misliti ne smeš da ne zmoreš. Pa čim bolj mirnih živcev moraš biti.
fajn se rihtajte user posted image

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.11.2006 8:46:36   
Pajaca
Jaz mam pa eno prjatlco, ki ima doma 3 otroke narazen so po leto in pol, najmlajša ima 4m. Ne hodijo v vrtec, ker ji je tko fino da so vsi skupaj doma. Nikol ne jamra, nikol ne reče kok je hudo. Vedno je vesela in nasmejana in pravi nam je tko fino, mamo pravi kaos, tavelkadva se stepeta za vsak drek, ampak nam je fino.

Nimam pojma kako ji znese, ker men ni fajn met oba sama doma, ker sta katastrofa, dobr da mamo risanke, da se vsaj mal zamotta. Ampak ko je cel halo doma, se vedno spomnem na njo in na to, da ma ona še enga zraven.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.11.2006 13:23:25   
Barbs
Ne bom modrovala preveč.

Čez par let se še spomnile ne boste, da je bilo sploh kdaj hudo.user posted image

Čeprav je meni zdaj (že tretjič) včasih malo hudo.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2006 14:07:18   
zupan

Jaz sem vecino casa sama s tamalo, ker moz veliko dela oz potuje pa sfolgam.. Pac se malo prilagodis pa gres kdaj prej spat..

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2006 13:00:45   
san
Jaz sem tudi povečini cele dneve sama z njima, pa gre, mogoče sem se navadla, ker je že od vedno tako, ima pač dragi tako službo. Bolj mi je pri vsej stvari hudo, ker je on njun očka, pa toliko lepih trenutkov zamudi in ker vem, da je tudi njemu zaradi tega hudo. Sicer poskuša nadoknadit čez vikend, kadar ne dela doma, pa to ni isto.

No, mi je pa padlo v oko to, da naj bi tvoje dete že drugič imelo norice, TO NI MOŽNO! Lahko bi dobila le herpes zoster, noric pa ne. Pojdita še enkrat k doktorju.

http://www.viva.si/clanek.asp?id=2826

(odgovor članu zupan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2006 23:36:06   
* Mateja *
Jaz sem tud za vse sama, možek ma dve firmi, ki mu vzameta vsa čas, od jutra pa do ene 8, 9 zvečer, če je po sreči. Jaz pa pizdim doma sama!! Imamo sicer samo enga razbojnika ampak sama z njim lahko samo cune dam prat, jih mogoče celo obesim, shuham kaj na izi, mineštre in krompir in meska, pol se pa že konča. Sem ugotovila, da več kot tok ne morem nardit, tko, da se Nejcu posvečam vsa ostali čas, pa še v šolo sem šla nazaj, izpit imam čez dva tedna, pa ene 2 seminarski za narest.... Včasih se čudim sama sebi kako zmorem. Ga pa večkrat pustim mami al pa greva skupaj na obisk k tašči.  Počutim se pa kot kaka mamica samohranilka, ki nima nobenga, saj grem povsod sama z Nejcem, oz. v spremstvu svoje mame!! Sej folk sploh ne ve, da ma moj mož CELO družino, ker ga nikol ne vidijo z njo!!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.