|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sadje in zelenjava
17.10.2010 19:48:32   
Matejusska
Naša skoraj 2-letnica ne mara nobene zelenjave, edino v kakšni zelenjavni juhici, če je spasirana, da ne vidi koščkov zelenjave, pa še to samo par žlic poje. Kakšna solata - ni šans, nekaj časa je vsaj peso jedla, zdaj niti tega ne. Od sadja pa samo banano... Kot dojenček je ob uvajanju GH in tudi kasneje jedla vso zelenjavo in sadje, potem pa okoli 1. leta stop, skoraj nobene zelenjave in sadja. Kako pa vaši malčki sprejemajo sadje/zelenjavo? A je to samo prehodno obdobje, začnejo kasneje jesti zelenjavo in sadje? Jaz ji ponujam, tako vsaj kakšen košček poje, silit je pa nočem, se bojim, da bo imela še večji odpor in da še tistih par koščkov ne bo hotela. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sadje in zelenjava
17.10.2010 20:27:06   
Hope2
Do 10 meseca je jedel neslano, nezabeljeno, nezačinjeno zelenjavo tako, da je letelo v njega, pol brokolija za kosilo je bla mala malcauser posted image . Potem je začel jesti zelenjavo, tako kot mi, pojedel je precej manj, in še to s časoma zmanjševal na minimum. pri 18-20 mesecih je bil skoraj brez zelenjave, razen ene 1x-2x na teden v zelenjavni juhi (tudi v govejo vržemo zelenjavo) in to je vse. Še zdaj pri 23 je samo zelenjavo v juhi, pa to le par žličk in le 1x na teden. Pa itak ga moram še za to malo podkupit s kakim bonbonom ali čokolado, če poje. vČASIH  ima pa kak preblisk in poje pol sklede solateuser posted image , potem pa še 1 mesec ne povoha solate.

Sem probala z raznimi igrami, animacijo, oblikovala hrano v snežake, sončke, medvedke.... ves navdušen leti za mizo, zagrabi, ko da v usta pa povesi usta in ves žalosten odloži.

Imamo tudi srečo, da nekaj malega zelenjave poje tudi v varstvu, ker tam vidi tudi ostale otroke in tekmujejo za nagrado-zlata ptička.

K sreči pa je sadje. Res da ima spet kake čudne navale, en dan ali dva se prav nažira z enim sadjem, pa ga potem spet ne povoha 1-4 tedne. Ko je kriza, pa mu občasno naredim kašico iz različnih vrst, greva kam ven v naravo ali na igrala in mu med igro dajem v usta. Včasih si zaželi kupljene sadne kašice in takrat jih tudi dobi, čeprav je že 23 mesece. Ma kaj vem, jaz mu dam kar si zaželi, četudi me kdo mal čudno gleda.

fORA JE da se ful upira, beži vstran, kriči ne, če mu malček zaide v usta, se liže, mu je všeč, ampak še vedno kriči neee. Če vztrajam se včasih splača, včasih pa jaz pojem. Velikokrat sploh nima časa jestuser posted image . Dokler bo sadje še jedel, se ne sekiram. Midva z možem ne marava zelenjave in zelo malo pojeva. Od kar je otrok na GH, se samo zaradi otroka trudiva čim več zelenjave jesti, kuhati in je ne odklanjati, se zgražati nad njo... pa ima očitno v krviuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.10.2010 20:29:58 >

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2010 20:29:52   
izgubljena_ovcka
Ista zgodba. Kot dojenček je zmazal vse kar si postavil predenj, zdaj pa je tako izbirčen pri dveh letih, da dol padeš. Najprej sem se sekirala in kuhala tako, da sem vsaj nekako "zakamuflirala" vso tisto zelenje nekam med ostale jedi ampak po vsem tem trudu mi je nekega dne oneslo pisker in sem ga gladko nekam poslala, mulca domišljavega. Zdaj pač nekaj skuham in to je za kosilo. Če ne poješ tega za kosilo boš isto dobil za večerjo.

Je kakšen dan, ko ne poje NIČ. So pa dnevi ko zmaže vse,  ker je pač lačen. Ukinila sem vse priboljške, ves sladkor in vso svinjarijo. Vmesni obroki so samo sadje.

Point vsega? To je za jest. Če tega ne poješ boš lačen. In je bil lačen krepkih par dni skupaj in fehtaril za mleko, bobi palčke in banane. Pa se nisem dala in po parih tednih (!!!) je nekako začel jest in se celo zredil. Seveda mu grem vsake toliko na roko in jemo pohančke in pomfi user posted image  ampak načeloma se držim zdave hrane.

Zdaj je to še nekoliko lažje, ker se mi ne da kuhat posebej za šestmesečnika in pač moram nekaj takega skuhat, da lahko jemo vsi.

(aja, v vrtcu ga pa vedno na ene finte vržejo in poje vedno vse !? tako da mi je bilo takoj jasno, da se zmišljuje tam kjer si to pač lahko privošči)

Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2010 20:38:32   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: izgubljena_ovcka

Ukinila sem vse priboljške, ves sladkor in vso svinjarijo. Vmesni obroki so samo sadje.

Point vsega? To je za jest. Če tega ne poješ boš lačen. In je bil lačen krepkih par dni skupaj in fehtaril za mleko, bobi palčke in banane. Pa se nisem dala in po parih tednih (!!!) je nekako začel jest in se celo zredil. Seveda mu grem vsake toliko na roko in jemo pohančke in pomfi user posted image  ampak načeloma se držim zdave hrane.

(aja, v vrtcu ga pa vedno na ene finte vržejo in poje vedno vse !? tako da mi je bilo takoj jasno, da se zmišljuje tam kjer si to pač lahko privošči)

Ravno zaradi zadnjega stvaka, sem začela isto razmišljat kot ti v prvem. Pa še nismo tako drastično ukrepali. Kuhamo sicer ne posebej nič zanjga in četudi noče kosila, ne bo dobil nič drugega za kosilo. Ampak kosila za večerjo ne bo dobil, ker tudi mi ne jemo in ne pogrevamo. Postana zelenjava je bljak

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2010 22:34:49   
izgubljena_ovcka
No, jaz to prakticiram pri stvareh, ki so užitne kljuzb pogrevanju, valjda mu ne dam pire krompirja od kosila. user posted image  Dobi recimo...rižoto, juho ali kaj takega. Mogoče sem se malo nerodno izrazila. Da razložim preden me kdo na socialno prijavi.

Je pa res potrebna trda roka in močni živci. (ugotavljam da to drži več ali manj priu vseh stvareh ki se malčkov tičejo! user posted image )

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2010 10:49:15   
Katy78
Naš ima zelenjavo zelo rad in jo dobi skoraj vsak dan, pravi "zelenjavar" je. user posted image Tudi midva z možem jo imava rada, tako da je vedno na mizi - ali juha, ali priloga ipd. Zelo rad ima tudi zeleno solato, poje je kar veliko in jo dobi več ali manj vsak dan - bolj kot je kisla, boljša je. user posted image Sadje je pa tako - ko je bil manjši, je jedel več ali manj vso sadje, deloma tudi zato, ker sem mu ga zmiksala in dodala kakšen piškot in je seveda jedel. Zdaj pa mara samo banano, hruško in jabolko in dokler mi vsak dan poje nekaj od tega, sem zadovoljna. Mu pa še vedno ostalo sadje (npr. kaki ali suho sadje) kdaj pa kdaj zakamufliram v mlečno-žitne kaše. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2010 13:39:34   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Naša skoraj 2-letnica ne mara nobene zelenjave, edino v kakšni zelenjavni juhici, če je spasirana, da ne vidi koščkov zelenjave, pa še to samo par žlic poje. Kakšna solata - ni šans, nekaj časa je vsaj peso jedla, zdaj niti tega ne. Od sadja pa samo banano... Kot dojenček je ob uvajanju GH in tudi kasneje jedla vso zelenjavo in sadje, potem pa okoli 1. leta stop, skoraj nobene zelenjave in sadja. Kako pa vaši malčki sprejemajo sadje/zelenjavo? A je to samo prehodno obdobje, začnejo kasneje jesti zelenjavo in sadje? Jaz ji ponujam, tako vsaj kakšen košček poje, silit je pa nočem, se bojim, da bo imela še večji odpor in da še tistih par koščkov ne bo hotela. user posted image

Kaj pa kak sveže stisnjen sok, vsake tolk? Pediatrinja je rekla nam, da sploh ni panike, če ne jejo tega. Da že s kakim sokom dost dobijo. Sam naša pa sam vodo pije. Sadje ji pa večina vse škodi (fruktoze ne prenaša).

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2010 22:04:09   
nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: izgubljena_ovcka

No, jaz to prakticiram pri stvareh, ki so užitne kljuzb pogrevanju, valjda mu ne dam pire krompirja od kosila. user posted image  Dobi recimo...rižoto, juho ali kaj takega. Mogoče sem se malo nerodno izrazila. Da razložim preden me kdo na socialno prijavi.

Je pa res potrebna trda roka in močni živci. (ugotavljam da to drži več ali manj priu vseh stvareh ki se malčkov tičejo! user posted image )

In kaj je za prijavit socialni? Jaz od začetka zagovarjam, da se je tisto, kar je za kosilo. Pri nas se sicer ob redkih priložnostih ponudi dve vrsti hrane zaradi neusklajenosti med možem in mano, v večini pa jemo enako kosilo, pa velikokrat tudi večerjo. Pa saj nismo menza s ponudbo treh kosil. Pa tudi mož je dober kuhar.

Kar se pa tiče zelenjave in sadja, sadja pojesta dovolj. Zelenjava pa ni vrlina starejše, je zelenjavno juho doma, ker spasiramo (tako hoče mož :)), v vrtcu pa ne, ker ni spasirano. Mlajša pa poje še kak grah, fižol in cvetačko v raguju od makaronov in v rižoti. Solate pa se ne pritakneta, pa si ne delava problemov.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2010 22:04:28   
Evica22
Da te še jaz malo potolažim. Tudi moj sinček (23 mesecev) do nedavnega ni maral sadja (razen hruške). Zdaj pa se je dobesedno čez noč vse spremenilo; prav prosi me za sadje :) Je v soboto pojedel 1 banano, 1 jabolko in 1 grozd :) Prej pa sem bila srečna, če je pojedel 1 rezino hruške.
Zelenjavo pa ima rad, razen solat ne mara (mu je prekislo).

Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2010 23:46:45   
izgubljena_ovcka
Treba se je pa zvedat še nečesa... noben ampak res noben (zdrav) otrok ne bo namenoma stradal in to starši velikokrat pozabijo (-mo). Sploh tisti, ki imamo izbirčneže za mizo. Če pustimo otroku izbiro nas bo velikokrat prav presenetil. Najslabše kar lahko naredimo so tiste klasične: "daj no še tale grahek v usta, samo še tegale potem pa obljubim, da se grem risntanc s tabo. Ne? Okej, potem pa tale korenček, no, samo enega, ......."

Pač otrok se mora tudi pri hrani tega naučit, da pač ni vedno tako kot si on zamisli in da življenje ni restavracija kjer vsak dan lahko ješ alla carte. Simpl as that. Aja, pa nabavte si čepke za ušesa in par kil novih živcev. user posted image

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...

zanositev
Lelly28 RR

kako hitro vam je uspelo zanostiti?

v prvem mesecu (52%)

v pol leta (24%)

v enem letu (10%)

po več letih (14%)

Število vseh glasov: 21

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!