Hope2
|
Do 10 meseca je jedel neslano, nezabeljeno, nezačinjeno zelenjavo tako, da je letelo v njega, pol brokolija za kosilo je bla mala malca . Potem je začel jesti zelenjavo, tako kot mi, pojedel je precej manj, in še to s časoma zmanjševal na minimum. pri 18-20 mesecih je bil skoraj brez zelenjave, razen ene 1x-2x na teden v zelenjavni juhi (tudi v govejo vržemo zelenjavo) in to je vse. Še zdaj pri 23 je samo zelenjavo v juhi, pa to le par žličk in le 1x na teden. Pa itak ga moram še za to malo podkupit s kakim bonbonom ali čokolado, če poje. vČASIH ima pa kak preblisk in poje pol sklede solate , potem pa še 1 mesec ne povoha solate. Sem probala z raznimi igrami, animacijo, oblikovala hrano v snežake, sončke, medvedke.... ves navdušen leti za mizo, zagrabi, ko da v usta pa povesi usta in ves žalosten odloži. Imamo tudi srečo, da nekaj malega zelenjave poje tudi v varstvu, ker tam vidi tudi ostale otroke in tekmujejo za nagrado-zlata ptička. K sreči pa je sadje. Res da ima spet kake čudne navale, en dan ali dva se prav nažira z enim sadjem, pa ga potem spet ne povoha 1-4 tedne. Ko je kriza, pa mu občasno naredim kašico iz različnih vrst, greva kam ven v naravo ali na igrala in mu med igro dajem v usta. Včasih si zaželi kupljene sadne kašice in takrat jih tudi dobi, čeprav je že 23 mesece. Ma kaj vem, jaz mu dam kar si zaželi, četudi me kdo mal čudno gleda. fORA JE da se ful upira, beži vstran, kriči ne, če mu malček zaide v usta, se liže, mu je všeč, ampak še vedno kriči neee. Če vztrajam se včasih splača, včasih pa jaz pojem. Velikokrat sploh nima časa jest . Dokler bo sadje še jedel, se ne sekiram. Midva z možem ne marava zelenjave in zelo malo pojeva. Od kar je otrok na GH, se samo zaradi otroka trudiva čim več zelenjave jesti, kuhati in je ne odklanjati, se zgražati nad njo... pa ima očitno v krvi
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.10.2010 20:29:58 >
|