Mišni
|
Čistoodvisno od psa, kako prenaša vročino in če gre rad vodoo, da se ohladi. Pa tudi od tega, če imate vedno na razpolago enega člana drućine, ki bo pazil na psa na plaži. Pri nas vsi naenkrat (brez psa) nismo mogli v morje, ker če bi ga tam na plaži za kaj privezali, bi se mu zmešalo, da nas bi moral gledati, kako gremo v vodo, on pa nas ne more "rešit". Če greš pa skupaj s psom, moraš pa tudi skupaj z njim ven, vsaj eden mora. Ker pes se potem stresa, drgne po brisačah in po tleh, pa je treba pazit, da koga od kopalcev ne moti ali da celo ne zaide na kakšne tuje brisače. Pri nas je pes vedn imel svojo prisačo na plaži. Nekateri spi (ampak to po moje potem, ko so že starejši) pa res raje poležavajo v enci npr. pred prikolico, kot da bi se pražili na plaži. Posebej če ne gredo radi v vodo, ki jih res fino shladi. Pa vprašanje je potem še, kam greste na morje in kje je pes navajen spati. Mi gremo s šotorom, pes pa je navajen spati na postelji. Kar bi pomenilo, da se ti zvečer ves usran (če ga zvečer tuširaš, je še slabše, ker je potem še ves napol moker in se tista rdeča zemlja ali pesek, po katerem se moker drgne, še na dlaki drži) zbaše na posteljo. Ne, hvala. Mi smo prakticirali tako, da dokler sva bila brez otroka, sva psa jemala s seboj. Potem, ko pa je bil otrok, pa mož ni bil pripravljen prevzeti skrbi za psa na morju, jaz pa in otroka in psa naenkrat nisem mogla imeti pod nadzorom in zanju skrbeti. Tako je pes sedaj doma, pri babici, kjer pa ful uživa. Aja, pa še dlaka bi znala biti problem. Mi smo našo višavko letos imeli en konec tedna s seboj na morju in se je frajerka drgnila po travi, kjer je bilo polno tistih malih ježkov notri. Je prišla do šotora hot živ hudič. In tistega niti pod razno nisem več ven dobila, ker jih je bilo sirugno 1000. Iz glave sem se potrudila, da sem vlekla enega po enega ven, po telesu sem jo pa morala postrišt. Je bila potem "ful lepa". Drugače pa, kar se kampov tiče, nisem zasledila nobenega na Hrvaškem, kjer psa ne bi dovolili. Na avtokampi.si je vedno pri ceniku vključen tudi pes, ki stane kakšne 3 evre na dan.