K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilka Ne vem meni se zdi dobra varianta tole, kaj pravite? Dobra, dobra... Samo, preden uvedeš vse sadje in zelenjavo, so otroci že v vrtcu Mi smo tako delali samo prvih 14 dni. Ker ni bilo nobenih alergij, smo stvari kot so krompir, polenta, riž, "nevtralno sadje" menjali kar na 1 dan. Kakšne bolj alergene stvari (breskev, hruška) sem pa pazila, da smo uvajali ločeno od ostalih novosti. Je pa tako, da sem pristaš "sezonske" hrane kar pomeni, da bomo pomaranče, repo in zelje uvajali pozimi, trenutno pa bomo jedli tisto, kar je zdaj aktualno (jabolka, hruške,..). Prav tako ne uvajam jedi, ki jih nikoli ne jemo (koleraba, eksotično sadje,...). Sedaj uvajamo GH 8 teden in imamo že 3-4 obroke (sadna malica okrog 11:30h, kosilo z zelenjavo okrog 16h, rižolino ob 19h). Zjutraj/ponoči/zvečer/vmes pa se dojimo. Včasih se vse skupaj tako zamakne, da imamo še eno malico, takrat damo skutico. Če pa letamo naokrog, potem pač zelenjavo izpustimo in pojemo stvari, ki se lahko jejo mrzle.