Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: s.p. in starševsko nadomestilo 23.9.2009 5:54:41
|
|
|
|
Antilopa
|
Izračun osnove za porodniško temelji na osnovi za prispevke. Za prvih 30 delovnih dni bolniške plačaš prispevke od iste višine, kot če bi delala (se pravi 100%). Po tem času ti prispevke plačuje Zavod za zdravstveno zavarovanje glede na osnovo preteklega leta, zmanjšano za ustrezen faktor bolniške (bolniška za bolezen je refundirana 90%). Za izplačilo izpada dobička pa prvič slišim, tako da če bi želela, da preverim, prosim napiši, kje si to zasledila... Niti mi ni logično, če razmišljam s strani pobiralcev davkov
< Sporočilo je popravil Antilopa -- 23.9.2009 5:55:14 >
|
|
RE: s.p. in starševsko nadomestilo 23.9.2009 12:56:00
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zivjo Ali se za bruto plačo šteje višina zavarovalne osnove za izračun prispevkov? Kako je če grem v času nosečnosti na bolniško (za daljše obdobje), kolikšen znesek se mi šteje v izračun za starševsko nadomestilo (100% ali manj)? Tako je - vedno se upošteva osnova, od katere so bili plačani prispevki. Ker je pri bolniški, daljši več kot 1 mesec, ta osnova nižja, se pri izračunu povprečja zadnjih 12 mesecev upošteva ta nižja osnova. Povračilo izpada dobička ne pride v poštev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?