Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: s.p. in polovični delovni čas 29.12.2010 17:05:34
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja - to ti avtomatsko pripada, ni treba nobene komisije ali kaj podobnega. Vse, kar moraš urediti, je, da daš vlogo na CSD, ko dobiš odločbo, pa greš z njo na ZZZS in narediš odjavo iz zavarovanja ter ponovno prijavo za 4 ure od dne veljavnosti odločbe dalje. Ko otrok dopolni 3 leta pa je postopek obraten - odjava za 4 ure in ponovna prijava za 8 ur. Da se pa to urediti tudi prek e-vem.
|
|
RE: s.p. in polovični delovni čas 30.12.2010 11:53:27
|
|
|
|
dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Ja - to ti avtomatsko pripada, ni treba nobene komisije ali kaj podobnega. Vse, kar moraš urediti, je, da daš vlogo na CSD, ko dobiš odločbo, pa greš z njo na ZZZS in narediš odjavo iz zavarovanja ter ponovno prijavo za 4 ure od dne veljavnosti odločbe dalje. Ko otrok dopolni 3 leta pa je postopek obraten - odjava za 4 ure in ponovna prijava za 8 ur. Da se pa to urediti tudi prek e-vem. Koliko časa pa je že to? Ker vem,da se včasih (par let nazaj) tega ni dalo narediti.Se pa zagotovo bolj splača,kot če si redno zaposlen za polovični delovni čas.
|
|
|
|
RE: s.p. in polovični delovni čas 30.12.2010 15:04:13
|
|
|
|
nekama
|
Če imaš dva ali več otrok, ti pripada polovičen delovni čas do šestega leta starosti najmlajšega otroka.
|
|
|
|
RE: s.p. in polovični delovni čas 30.12.2010 22:47:07
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: nekama Če imaš dva ali več otrok, ti pripada polovičen delovni čas do šestega leta starosti najmlajšega otroka. Točno tako.
|
|
RE: s.p. in polovični delovni čas 30.12.2010 22:48:35
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: dory Koliko časa pa je že to? Ker vem,da se včasih (par let nazaj) tega ni dalo narediti.Se pa zagotovo bolj splača,kot če si redno zaposlen za polovični delovni čas. Leta 2006 je bil Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih spremenjen - med drugim mu je bil dodan člen 48.a (pravica do plačila prispevkov za socialno varnost), ki določa takole: "Eden od staršev, ki si na podlagi svoje dejavnosti plačuje prispevke za socialno varnost za najmanj 20 ur tedensko, ter neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico do plačila prispevkov za socialno varnost od sorazmernega dela minimalne plače. " Spremembe so pa začele veljati s 1. januarjem 2007
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.12.2010 22:50:44 >
|
|
RE: s.p. in polovični delovni čas 31.12.2010 11:33:07
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Ja - to ti avtomatsko pripada, ni treba nobene komisije ali kaj podobnega. Vse, kar moraš urediti, je, da daš vlogo na CSD, ko dobiš odločbo, pa greš z njo na ZZZS in narediš odjavo iz zavarovanja ter ponovno prijavo za 4 ure od dne veljavnosti odločbe dalje. Ko otrok dopolni 3 leta pa je postopek obraten - odjava za 4 ure in ponovna prijava za 8 ur. Da se pa to urediti tudi prek e-vem. jaz sicer nisem s.p. ampak sem zaposlena v d.o.o. in je bil postopek malo drugačen (vrstni red) - v službi sem dobila aneks k pogodbi z napisanim del.časom - koliko ur tedensko - nareedila se je prijava na zzzs za skrajšan delovnik - in šele potem sem nesla aneks in zzzs prijavo na csd, kjer so mi izdali odločbo
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?