|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   s.p. in plačevanje vrtca
21.1.2010 7:01:15   
teja28
Zanima me, če je katera v taki situciji...oba z možem s.p. in oba zaslužita minimalno, torej plačujeta najnižje prispevke. Koliko vrtca plačujete? Oz. v kateri plačilni razred, lai kakokroli se že reče, sodite? me samo zanima, da približno vem, kaj nas čaka user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: s.p. in plačevanje vrtca
21.1.2010 10:05:05   
4A
Tudi midva sva oba s.p.-ja. Vrtec plačujeva skorajda minimalno, izračuna pa se na podlagi dobička in plačanih prispevkov oziroma zavarovalne osnove. Če imate dosti dobička, bosta tudi vrtca plačala več. Podobno je pri otroškem dodatku.
lp,
Alenka

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2010 10:17:34   
zmajaz
Tako je - važen je dobiček, na podlagi dobička se pa tudi razred za vrtec izračuna. Če so prispevki taki kot od minimalne plače, potem bo tudi vrtca malo za plačevati. V kateri razred boste padli si lahko točno izračunaš TULE. Je pa zanimivo, kako nekateri mislijo, da če imaš s.p. boš pa zaradi tega takoj imel veliko vrtca za plačevati, pa to sploh ni res. Jaz sem si recimo računala, da bi kot s.p. z istimi dohodki, kot sem jih imela lani kot zaposlena, padla za 1 razred nižje, ker bi se mi od dohodka odbili stroški, kar se ti pri plači ne.

(odgovor članu 4A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2010 10:58:06   
Tasika
Pri izračunu se upošteva dobiček po obračunu, ki mu je potrebno prišteti zavarovalno osnovo in ne plačane prispevke. Torej če mesečno palčuješ prispevke od minimalne plače, prišteješ dobičku dobrih 7.000 eur (12x597,43).

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2010 14:43:31   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: Tasika

Pri izračunu se upošteva dobiček po obračunu, ki mu je potrebno prišteti zavarovalno osnovo in ne plačane prispevke. Torej če mesečno palčuješ prispevke od minimalne plače, prišteješ dobičku dobrih 7.000 eur (12x597,43).

To pa ne bo držalo,

mojemu možu se šteje samo dobiček in plačani prispevki, kot osnova za plačo, ker plače ne prejema. Torej kolikor pač plačuje prispevkov, eni več drugi manj, odvisno od dobička, v kateri razred padeš.

Enako kot za izračun otroškega dodatka.

< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 27.1.2010 14:50:43 >

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2010 20:27:10   
zmajaz
Ja jaz tudi ne vidim tu nobene logike, če sem čisto iskrena, ampak v navodilih za izpolnjevanje obrazca pa piše točno tako, kot je napisala Tasika.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2010 9:34:36   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja jaz tudi ne vidim tu nobene logike, če sem čisto iskrena, ampak v navodilih za izpolnjevanje obrazca pa piše točno tako, kot je napisala Tasika.

Zmajaz, sej ne bi vedla, ampak ko dam vlogo za otroški dodatek ali pa za vrtec, vedni in res vedno ali pošljem kopijo dohodninske odločbe ali pa samo pridobijo podatke in Na odločbi otr. dodatka, ki ga imam pred sabo lepo piše:
Dohodki:

-Dohodki iz dejavnosti - prispevki ..... €

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2010 10:24:45   
zmajaz
Ja - itak se da samo dohodninska odločba, potem pa oni sami tako upoštevajo, ker itak vidijo iz prispevkov, kaka je tvoja zavarovalna osnova - tako, kot pravi Tasika, je treba narediti samo na infromativnem izračunu za ceno vrtca, če hočeš dobiti realni izračun, tak kot ga bodo naredili oni.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2010 22:16:31   
ZmajTolovaj
HM.
Izpolnjujem vlogo za znižano plačilo vrtca, podatki za 2008. Ker nisem bila vseh 12 mesecev (samo)zaposlena, moram predložiti zadnje tri bruto plače za sedanjo zaposlitev.
Jaz sem na porodniški. Kaj naj zdaj, dam izpisek zadnjih treh porodniških ali za zadnje tri mesece, preden sem šla na porodniško (se pravi maj, junij, julij 2009) -in kaj v tem primeru, zavarovalno osnova ali kaj se šteje?
HELP!!
user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2010 22:18:06   
zmajaz
Hm - po mojem kar zadnje 3 porodniške, ker te itak odražajo tvoje povprečje.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2010 22:25:06   
ZmajTolovaj
O to si pa hitra! Ja, upam, da je tako, ker če moram dat zadnje tri zavarovalne osnove, smo v k** user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2010 22:28:35   
zmajaz
Ne ne - zadnji 3 zavarovalne osnove zihr ni. Takrat si si jih verjetno dala na maksimum, da si dvigneš porodniško. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2010 22:29:45   
ZmajTolovaj
Ouje. Enih 5, ne sam tri user posted image zdaj se pa lepo skrijem v povprečju user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2010 22:31:44   
zmajaz
Ja itak - zakaj pa ne, če se da - jaz bi tudi tako naredila.
Ne - ti kar lepo zadnje tri porodniške daj, ker te itak prikazujejo povprečje, tisto pa ni realno, ker itak ni blo celo leto isto.

Neposredna povezava do sporočila: 14
30.1.2010 20:54:03   
ZmajTolovaj
Ja, bom kar tako. Če bo kak problem, me bojo itak poklicali. Kaj bi drezali v osje gnezdo, a ne user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2010 11:04:53   
Tasika
Kiki, žal se pri vrtcu dobičku dejavnosti ne prištevajo plačani prispevki ampak zavarovalna osnova. Kar je čisto mimo, se strinjam. In vsako leto ko dobim odločbo imam dolg pogovor z gospo na občini. Ampak tak je pač pravilnik. Jaz ima pač smolo da me ta razlika vedno vrže razred višjeuser posted image
Pri otroškem pa prištejejo plačane prispevke, kar je razvidno iz obrazca.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.2.2010 11:08:09   
Tasika
Dopuščam pa seveda možnost, da kakšna referentka dela mimo pravilnika in prišteje kaj drugega kot zavarovalno osnovo. Moja na MOL žal ne.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.2.2010 13:36:16   
itata
vsi mislijo, da mora s.p. ful vrtca plačevat, ker je nekaj časa veljal pravilnik (kar nekaj let nazaj), ki je uvrščal s.p. - je direktno v 8. plačilni razred - ne glede na dobiček. in je tako lepo veljajo kako leto dve, potem so šele pravilnik popravili!

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.2.2010 17:53:43   
Sončni žarek
Moji odločbi za vrtec in otroške sta popolnoma enaki-prihodki na družinskega člana...... Pri obeh vzamejo dobiček in plačane prispevke (ne pa osnov).......

Za otroške sem prav vprašala, občina si pa itak sama pridobi vse podatke......

A je to mogoče da ima vsaka občina svoj pravilnik user posted image

< Sporočilo je popravil Sončni žarek -- 10.2.2010 18:02:32 >

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.2.2010 17:59:41   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Naj bi bilo za vse enako. 

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.2.2010 18:01:19   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Naj bi bilo za vse enako. 

Jaz osebno tudi mislim enako......... Navsezadnje pa je njihova napaka če so nevedneži-jim itak nič ne prekrivam.........

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?