Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 21.1.2010 10:05:05
|
|
|
|
4A
|
Tudi midva sva oba s.p.-ja. Vrtec plačujeva skorajda minimalno, izračuna pa se na podlagi dobička in plačanih prispevkov oziroma zavarovalne osnove. Če imate dosti dobička, bosta tudi vrtca plačala več. Podobno je pri otroškem dodatku. lp, Alenka
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 21.1.2010 10:17:34
|
|
|
|
zmajaz
|
Tako je - važen je dobiček, na podlagi dobička se pa tudi razred za vrtec izračuna. Če so prispevki taki kot od minimalne plače, potem bo tudi vrtca malo za plačevati. V kateri razred boste padli si lahko točno izračunaš TULE. Je pa zanimivo, kako nekateri mislijo, da če imaš s.p. boš pa zaradi tega takoj imel veliko vrtca za plačevati, pa to sploh ni res. Jaz sem si recimo računala, da bi kot s.p. z istimi dohodki, kot sem jih imela lani kot zaposlena, padla za 1 razred nižje, ker bi se mi od dohodka odbili stroški, kar se ti pri plači ne.
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 27.1.2010 10:58:06
|
|
|
|
Tasika
|
Pri izračunu se upošteva dobiček po obračunu, ki mu je potrebno prišteti zavarovalno osnovo in ne plačane prispevke. Torej če mesečno palčuješ prispevke od minimalne plače, prišteješ dobičku dobrih 7.000 eur (12x597,43).
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 27.1.2010 14:43:31
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tasika Pri izračunu se upošteva dobiček po obračunu, ki mu je potrebno prišteti zavarovalno osnovo in ne plačane prispevke. Torej če mesečno palčuješ prispevke od minimalne plače, prišteješ dobičku dobrih 7.000 eur (12x597,43). To pa ne bo držalo, mojemu možu se šteje samo dobiček in plačani prispevki, kot osnova za plačo, ker plače ne prejema. Torej kolikor pač plačuje prispevkov, eni več drugi manj, odvisno od dobička, v kateri razred padeš. Enako kot za izračun otroškega dodatka.
< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 27.1.2010 14:50:43 >
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 27.1.2010 20:27:10
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja jaz tudi ne vidim tu nobene logike, če sem čisto iskrena, ampak v navodilih za izpolnjevanje obrazca pa piše točno tako, kot je napisala Tasika.
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 28.1.2010 9:34:36
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Ja jaz tudi ne vidim tu nobene logike, če sem čisto iskrena, ampak v navodilih za izpolnjevanje obrazca pa piše točno tako, kot je napisala Tasika. Zmajaz, sej ne bi vedla, ampak ko dam vlogo za otroški dodatek ali pa za vrtec, vedni in res vedno ali pošljem kopijo dohodninske odločbe ali pa samo pridobijo podatke in Na odločbi otr. dodatka, ki ga imam pred sabo lepo piše: Dohodki: -Dohodki iz dejavnosti - prispevki ..... €
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 28.1.2010 10:24:45
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja - itak se da samo dohodninska odločba, potem pa oni sami tako upoštevajo, ker itak vidijo iz prispevkov, kaka je tvoja zavarovalna osnova - tako, kot pravi Tasika, je treba narediti samo na infromativnem izračunu za ceno vrtca, če hočeš dobiti realni izračun, tak kot ga bodo naredili oni.
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 29.1.2010 22:16:31
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
HM. Izpolnjujem vlogo za znižano plačilo vrtca, podatki za 2008. Ker nisem bila vseh 12 mesecev (samo)zaposlena, moram predložiti zadnje tri bruto plače za sedanjo zaposlitev. Jaz sem na porodniški. Kaj naj zdaj, dam izpisek zadnjih treh porodniških ali za zadnje tri mesece, preden sem šla na porodniško (se pravi maj, junij, julij 2009) -in kaj v tem primeru, zavarovalno osnova ali kaj se šteje? HELP!!
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 29.1.2010 22:18:06
|
|
|
|
zmajaz
|
Hm - po mojem kar zadnje 3 porodniške, ker te itak odražajo tvoje povprečje.
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 29.1.2010 22:25:06
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
O to si pa hitra! Ja, upam, da je tako, ker če moram dat zadnje tri zavarovalne osnove, smo v k**
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 29.1.2010 22:28:35
|
|
|
|
zmajaz
|
Ne ne - zadnji 3 zavarovalne osnove zihr ni. Takrat si si jih verjetno dala na maksimum, da si dvigneš porodniško.
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 29.1.2010 22:29:45
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Ouje. Enih 5, ne sam tri zdaj se pa lepo skrijem v povprečju
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 29.1.2010 22:31:44
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja itak - zakaj pa ne, če se da - jaz bi tudi tako naredila. Ne - ti kar lepo zadnje tri porodniške daj, ker te itak prikazujejo povprečje, tisto pa ni realno, ker itak ni blo celo leto isto.
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 30.1.2010 20:54:03
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Ja, bom kar tako. Če bo kak problem, me bojo itak poklicali. Kaj bi drezali v osje gnezdo, a ne
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 10.2.2010 11:04:53
|
|
|
|
Tasika
|
Kiki, žal se pri vrtcu dobičku dejavnosti ne prištevajo plačani prispevki ampak zavarovalna osnova. Kar je čisto mimo, se strinjam. In vsako leto ko dobim odločbo imam dolg pogovor z gospo na občini. Ampak tak je pač pravilnik. Jaz ima pač smolo da me ta razlika vedno vrže razred višje Pri otroškem pa prištejejo plačane prispevke, kar je razvidno iz obrazca.
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 10.2.2010 11:08:09
|
|
|
|
Tasika
|
Dopuščam pa seveda možnost, da kakšna referentka dela mimo pravilnika in prišteje kaj drugega kot zavarovalno osnovo. Moja na MOL žal ne.
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 10.2.2010 13:36:16
|
|
|
|
itata
|
vsi mislijo, da mora s.p. ful vrtca plačevat, ker je nekaj časa veljal pravilnik (kar nekaj let nazaj), ki je uvrščal s.p. - je direktno v 8. plačilni razred - ne glede na dobiček. in je tako lepo veljajo kako leto dve, potem so šele pravilnik popravili!
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 10.2.2010 17:53:43
|
|
|
|
Sončni žarek
|
Moji odločbi za vrtec in otroške sta popolnoma enaki-prihodki na družinskega člana...... Pri obeh vzamejo dobiček in plačane prispevke (ne pa osnov)....... Za otroške sem prav vprašala, občina si pa itak sama pridobi vse podatke...... A je to mogoče da ima vsaka občina svoj pravilnik
< Sporočilo je popravil Sončni žarek -- 10.2.2010 18:02:32 >
|
|
|
|
RE: s.p. in plačevanje vrtca 10.2.2010 17:59:41
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek A je to mogoče da ima vsaka občina svoj pravilnik Naj bi bilo za vse enako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?