|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   s.p.-ji in plačilo vrtca
25.8.2006 21:21:21   
tajtaja
Zanima me, a je med vami kdo, ki je samostojni podjetnik in ima otroka v vrtcu.
Mi smo namreč letos dobili odločbo, ki po novem ne zajema samo bruto plač, prispevkov s.p., njegovega dobička ampak se upošteva podjetnikov prihodek, ki te ne glede na prikazane dohodke vrže v določen razred. Nas je tako naprimer iz 2.pl. razr. vrglo v 8. in me je skoraj kap. Pa delam jaz na banki, in sva imela tri otroke. Na spomlad smo dobili še dvojčka, sem dala  za ponovni preračun, pa so nam odgovorili, da se ne upošteva št. družinskih članov ampak le prihodek. Pa me je skoraj ponovno kap.
Mož posluje z minimalnim dobičkom, saj je s.p. komaj dve leti, prihodki so pa veliki, ker je v trg. branži in prodaja stvari, ki so drage(kopalniška oprema, bela tehnika), ne upoštevajo pa se odhodki, se pravi vse, kar gre ven(plače, plačila rač. dobaviteljem, davki, stroški,...)
Pa kje je tu zdrava pamet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: s.p.-ji in plačilo vrtca
25.8.2006 22:00:30   
al1*
Ja, ni zdrave pameti. Tudi mi zaradi istega razloga pademo v 8. razred. 

lp

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.8.2006 22:20:25   
babylove
Joj, a res? To je pa res zelo čudno.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.8.2006 22:31:25   
darjakb
To sploh ni realno....pa ja ne smejo gledat prihodkov.....saj imaš lahko 150 miljonov prihodkov, na drugi stani več odhodkov in izgubo....pa ti kar vse prihodke vzamejo za osnovo če sem prav razumela

kam le gre naša država?

LP,
Darja

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.8.2006 22:36:22   
rija
Iz takih in podobnih razlogov je bolje ne biti sp.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.8.2006 22:41:40   
tajtaja
Sva že razmišljala, če bi bilo smiselno ustanoviti d.o.o.???

Nekateri pa so mi predlagali tudi ločitev(uradno)! Pa mi to nekako ne leži!user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2006 22:41:42   
Marogica
To je meni novo. Upošteva se dobiček, ne pa prihodki, saj prihodek nima veze s tem, kar tebi ostane. To je moja kurja logika, sem tudi s.p. in imam dva otroka v vrtcu. Smo pa nekje v sredini, kar se tiče plačevanja vrtca.
Se bom pa v ponedeljek pozanimala.....

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2006 22:44:13   
tajtaja
V novembru 2005 je bil sprejet člen 4.a, (v zakonu, ki obravnava to področje) ki obravnava s.p. in kmete, so se pa za to spremembo najbolj zavzemali župani.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.8.2006 22:44:31   
Alina_alin
Kaj pa če je d.o.o. - je ista situacija?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.8.2006 22:45:12   
rija
Po moje je doo bolj smiselen.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.8.2006 22:45:39   
Marogica
Člen katerega zakona?

Če je tako, pa bomo d.o.o "delali"......user posted image

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.8.2006 22:46:30   
rija
Ne, ker na doo si plačo določiš sam ali pa tvoj direktor, pri sp pa ti višino prispevkov določi durs na podlagi tvojega poslovanja. Se pravi, da na doo lahko dobivaš najnižji od, na sp pa je odvisno od prometa.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.8.2006 22:48:35   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Ne, ker na doo si plačo določiš sam ali pa tvoj direktor, pri sp pa ti višino prispevkov določi durs na podlagi tvojega poslovanja. Se pravi, da na doo lahko dobivaš najnižji od, na sp pa je odvisno od prometa.

Ne, rija, to pa se motiš. Tudi pri sp imaš lahko prikazan najnižji OD, višji je samo v primeru, le imajo zaposleni več, kot pa je najnižji, takrat ti ga avtomatično zvišajo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.8.2006 22:51:13   
tajtaja
Zgleda, da ni jasno! Pri s.p. nima veze višina prispevkov, saj so v odločbi lepo napisali, da na podlagi zasluženega pademo v 2. pl. razred, vendar ker prihodki podjetnika presegajo 1oo mio sit, avtomatično pademo v 8. plačilni razred.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.8.2006 22:52:23   
rija
Potem pa mi povej, če se berem tako butasto, da bi si dala 490.000 bruto plačeuser posted image  Toliko jo je namreč meni določil durs, na podlagi bilance. Pa že prej sem imela nekje 260.000 brutouser posted image  Minimalca nisem videla od prvega leta poslovanja. Meni bi tudi bolj pasalo, da ne dajem takšnih prispevkov državi. Itak od tega, razen zdaj malo boljše porodniške, nimam nič.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.8.2006 22:52:57   
tajtaja
Ker realno smo tu nekje, kajti tudi pri otroškem dodatku smo v 2. razredu.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.8.2006 22:54:35   
rija
No, zdaj pa mi povejte, koliko je najnižji otroški. Jaz ga dobivam 3800 sit, pa so me klicali na zagovor, ker baje nisem dala dobrih podatkov za oduser posted image  Kaj za vraga mi bodo še 500 tolarjev odtrgaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.8.2006 22:56:31   
tajtaja
Zdaj govoriva o dveh različnih stvareh.  Tudi moj mož ima bruto okrog 300.000, pa ne ker bi mu Durs določil, ampak tako želi sam. Če bi se upoštevalo to, se pravi prispevki, dobiček, moja plača ... prav.
Ampak prihodek?!

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.8.2006 22:56:39   
Marogica
RIja, jaz sem si skoz plačevala "minimalca", dokler moje zaposleni niso presegle tega, takrat so pa tudi meni zvišali. Resno.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.8.2006 22:58:22   
rija
Ne vem, moje zaposlene so itak vedno na minimalcuuser posted image user posted image  Sicer pa je MS država zase. To sem na žalost že večkrat ugotovila. Zakoni pri nas in recimo v LJ se popolnoma razlikujejo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.8.2006 23:00:00   
rija
Tajtaja, meni je ta prihodek tudi bedast, ker vsakdo, ki ima končana dva razreda srednje ekonomske šole ve, da dobiček in prihodek nista enaka.

Tile v državi pa ne vem. So si te doktorate in magisterije kupili?

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.8.2006 23:03:40   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

No, zdaj pa mi povejte, koliko je najnižji otroški. Jaz ga dobivam 3800 sit, pa so me klicali na zagovor, ker baje nisem dala dobrih podatkov za oduser posted image  Kaj za vraga mi bodo še 500 tolarjev odtrgaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image
KAj so čisto zmešani? saj si se paket plenic ne moreš privoščiti. Midva sva za Bora tudi dobivala nekje okrog 3400 ali 3300, da mi je šlo kar na smeh takrat. Sem najprej mislila, da so kakšno nulo pzabiliuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.8.2006 23:12:01   
tajtaja
Kaj ni nikogar več, bi si izmenjali izkušnje!?user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.8.2006 11:27:35   
tajtaja
Še kje kakšen samostojni podjetnik z podobnimi problemi?

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.8.2006 11:48:06   
KIKI*
še čakamo odločbouser posted image

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?