|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rota virus
24.11.2007 23:22:02   
ninaintomaz1
z mojo mala sva popili sirup proti rota virus  kaj mislite ? pediatrinja pravi dase njej zdi to pametno se ma pa zdi malo drag  no ja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rota virus
24.11.2007 23:26:30   
Pupa1
Tudi mi ga bomo naslednji teden popili. Res pa je drag, se strinjam, sploh,če pomislim, koliko od naše plače gre v zdravstveno blagajno (no, zdaj ko smo na porodniški, ne več, user posted image ). mislim, da se večima razgledanih mamic odloča za ta sirup, če si ga seveda lahko privoščijo. Sramotno, da je zdravje otrok odvisno od finančnega stanja staršev.user posted image tovrstne zadeve bi morale biti zastonj!

(odgovor članu ninaintomaz1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2007 23:58:20   
kšpela
jaz sem ful premišljevala o tem sirupu no pa se nisem odločila zanj.pa ne zaradi financ ker za mojega otroka dam tud zadnji evro.sam se mi zdi da zdej bojo vsa ta cepljenja redna pa se to povrh se mi zdi brez zveza da dobi tok enih zdravil naenkrat.mogoče bom pa pol kasneje se odločila samo trenutno res ne.

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.11.2007 6:59:08   
Maleal
Kako pa se reče temu siropu in kolk je cena?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu kšpela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2007 7:42:37   
anju
Kako pa se reče temu siropu in kolk je cena?

???

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2007 7:58:38   
2.2.
mi se tudi nismo odločili za to cepljenje ker itak zdravniki ne zagotavljajo da otrok ne bo po cepljenju dobil rotavirusa, pa še novo je to pri nas bi se reklo brez izkušenjuser posted image .
smo pa tudi mi taki starši da denar ni ovira- saj itak vsak starš bi dal za otroka vse samo da bi bil zdrav

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2007 8:51:39   
Naja30
Žalostno ja, da je treba take stvari plačat. Vsaj za otroke bi lahko bilo zastonj.
Za to cepljenje se verjetno ne bomo odločili, ker ni zanesljivo. Sem slišala za primere, ko so se cepili, pa so vseeno imeli rotavirus.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.11.2007 9:17:54   
lunca77
Mi smo cepili najmlajšo pa smo ga vsi fasali, razen nje, tko da nam se je obrestovalo. Pravijo pa, da sicer ni nujno, da ga otrok ne bo imel, ne pojavi se pa v tako hudi obliki, da bi moralo detece v bolnico, kar je po moje cilj. Ni pa imela nobene rakcije.

lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.11.2007 9:34:40   
N _ B
Cepivo se imenuje Rotarix. Cena je od 130-150 EUR (odvisno od P) za obe cepljenji.

Garancije, da otrok ne dobi virusa res ni, vendar, če ga dobi je le ta v milejši obliki. Cepivo pa daje 100% zaščito pred bolnišničnim zdravljenjem. Saj je enako tudi pri obveznem cepljenju. Cepljeni so proti oslovskemu kašlju, pa ga nekateri še vedo dobijo. Ampak je to le blaga oblika prave bolezni.

Mi smo ga cepili iz dveh razlogov:
- starejša je v vrtcu in je lahko prenašalka virusa, četudi ona ne zboli
- s 15-imi meseci bo šel predvidoma v vrtec

Če pogledaš iz finančnega vidika, je pa takole. V primeru, da ne dojiš in je otrok v bolnici naj bi se plačalo bivanje poleg otroka in ob 150 EUR si hitro. To je tisti skrajni pomislek. Ob 150 EUR si pa tudi, če greš parkrat (nekateri le enkrat) na "sprehod" skozi City park.

kšpela: čas za cepljenje je do dopolnjenega 6. meseca starosti, s tem, da je med 1. in 2. cepljenjem vsaj 4 tedne razmaka

http://med.over.net/forum5/read.php?37,4244011,4244596#msg-4244596

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2007 9:49:46   
tisa80
Pri nas smo ga ravnokar preboleli in povem, da raje dam 200€ ali pa več samo da ne gledam kako trpi otrok.Za las sva ušla da nisva šla po infuzijo.Je pa res da plačujemo zdravstvo in na koncu moraš še zdravila plačevat KATASTROFAS.Me pa zanima res o temle sirupu kako se mu reče,da če slučajno pride še do česa da ga imam doma.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2007 15:14:21   
ninaintomaz1
tega sirupa ne dobis za domov pac pa pri P drag je ampak tudi mi smo v stiku z nečakinjo ki je v vrtcu upam samo da bo moja mala zdrava

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2007 18:01:42   
Rivi
Res je malo predrag ta Rotarix, še posebno, če ti ga mali pred pediatrom ven izpljune:)))))user posted image user posted image user posted image

Če bi nam zavarovalnica to častila, bi bilo potem mogoče 3/4 manj hospitalizacij zaradi rotavirusa....

(odgovor članu ninaintomaz1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.11.2007 21:35:53   
tisa80
Mene pa res zanima cena tega sirupa.Vse govorite da je zelo drag pa bi prosila,da ena pove koliko je cena.

(odgovor članu Rivi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.11.2007 21:46:08   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: tisa80

Mene pa res zanima cena tega sirupa.Vse govorite da je zelo drag pa bi prosila,da ena pove koliko je cena.

Ta sirup je v bistvu cepivo Rotarix , ki se popije. Potrebno je 2x "cepljenje" v starosti do otrokovega dopolnjenega 6.meseca starosti. Cena posamezne doze je od 65-75 EUR, skupaj 130-150 EUR.

Malo višje imaš link, kjer si lahko več prebereš o tem cepivu.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.11.2007 21:48:22   
zelva
Malo višje imaš odgovor, napisala ga je N & B! Pri nas v ZD Šiška je 2 x po 75 evrov!

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.11.2007 21:49:54   
zelva
N & B zgleda da sva istočasno pisali!

(odgovor članu zelva)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.11.2007 21:57:03   
BODOČA 77
Jaz bom malega definitivno dala cepit, je pa res da je dosti za dat . Pri moji pediatrinji stane ena doza 75 evrov, ampak če otroku pomaga pa naj bo. Ker vem, da je sploh za take male pikece rotavirus lahko zelo nevaren.

(odgovor članu zelva)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?