|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rolerji za otroke
14.12.2008 10:51:42   
bumerang
Ogledujem si rolerje za otroke in se sprašujem, ali so za štiriletnike bolj primerni tej novejši rolerji z zaporednimi kolesi ali rolerji tipa klasičnih kotalk (dve kolesi vzporedno spredaj, dve zadaj).
Zaradi stabilnosti so verjetno bolj primerne kotalke ampak potem, ko se enkrat otrok nauči bremzat s prsti bo težko kasneje prešaltal na bremzo na peti. Vsaj meni se to dogaja.
Kakšne so vaše izkušnje?

Je normalno, da ima roler bremzo samo na desnem čevlju?

Je še kaj takega, na kar naj bom pozorna, kaj vem, vrsta ležajev, material koles...

Hvala!

prošnja moderatorjem: Tema naj prosim na čveku ostane tam nekje do srede - zaradi frekventnosti obiska tega foruma - potem pa jo lahko premaknete.

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rolerji za otroke
14.12.2008 10:56:31   
caillou
Bumerang, sem za rolerje, ker so kotalke že  aut (no,vsaj zame), pa tudi za ravnotežje se mi definitivno zdijo boljši rolerji. Pa potem je tudi lažje učenje drsanja (princip je podoben, samo zavira se drugače pri drsalkah).

Meni osebno so za male otroke še zmeraj najboljše Roces. So kvaltitetne, trpežne in rastejo z njim.

Sicer pa lahko preizkusiš in otroku natakneš kotalke, potem pa še rolerje. Pa naj se mogoče sam odloči. Mi smo jih kar na rolerje ruknili in zelo uživata. Pa drsanje ni potem noben problem. Se pravi, dve muhi na en mahuser posted image .

In ja, roler ima bremzo samo na desnem čevlju. Moje mnenje torej: rolerji Roces z gumijastimi koleščki.

http://www.petersport.si/dokumenti/58/3/2008/tn/orlando2-Pinki005_382.jpg

< Sporočilo je popravil caillou -- 14.12.2008 11:00:26 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2008 11:50:23   
bumerang
No, kaj vem, če so out, tisti stari modeli že, tej novi so se 
pa v bistvu znova pojavili zadnja leta po rolerjih in
so jim hudo podobni.
So pa oboji prilagodljivi od številke 30 do 33.

Dva primera:
link

link

Preizkusit pa ne morem, ker je moja trgovina ebay. user posted image
V klasični trgovini so okoli 50€ znižani kar je malo prehudo glede na cene tukaj.

Je kaj pomembno, iz česa so kolesa? Tukaj vidim, da piše, da so silikonska.

< Sporočilo je popravil shorty -- 14.12.2008 14:19:40 >

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2008 13:18:33   
Ribica **
Ne ne, teli rolerji z dvojnimi kolesi so brezveze. Ja, je pomembno, da kolesa niso plasticna, ker ful ropotajo rolerji in se bolj zoprni so za vozit. Jaz sem se naucila na 9 stevilk prevelikih rolerjih od sestre (Roces), potem sem imela pa natanko 3 mesece neke BArbie s plasticnimi kolescki in to ni slo nikamor.

Pri nas v Intersportu imas ene nastavljive, pa cenejsi so kot Roces. Za zacetek za naucit jaz ne bi nekih ful profi kupovala, pa s cim "slabsimi" lezaji (ABEC 1 ali ABEC 3 je vrh glave zadost), ker se ze itak skoraj "ubijejo" na njih, al je pa samo tamal od mojga tak user posted image  Mislim, da so bili okrog 40€ lani v Intersportu, od 25-28 so pa nastavljivi, na dve "klipsni", bremza je pa vedno samo na desnem rolerju.

Potem, ko bo znal ap ful dobro rolat, pa poglej za kake ABEC 7 user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2008 14:17:52   
bumerang
Ah, v Intersportu jih pod 45 € nimajo, vsaj na našem koncu, pa še ti so kao v akciji.

Ribica, kako se ti zdijo tile? Ležaj ABEC 5 in silikonska kolesa
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=150211304265

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2008 14:22:38   
Ribica **
Ja, zgledajo cist ok, lezaji 5-ka so pa tudi zelo dobri.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2008 15:06:00   
bumerang
Hvala.

Če ima pa še kdo izkušnje - a res nobena več ničesar ne ve? user posted image  - se priporočam do danes zvečer, ko grem v šoping.

Ustavi se in prišel boš!

Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2008 16:00:19   
caillou
Na takle način sem jaz drsalke za malo kupila, pa jo potem po tistem nisem več spravila na drsalke, no do lani, ko je dobila Rocesske in ponovno  voljo in veselje.

Meni osebno na misel ne pride, da bi še kdaj naredila tako napako. In ja, pri rolerjih in drsalkah je vsaj po moje zelo pomembno, da je čevelj udoben in da ga pred nakupom otroku spraviš na noge. Pa se na podlagi tega potem odločiš.

Jaz imam ene Fila rolerje, ki sem jih kupila, ker so bili strašni na pogled, z akcijsko ceno, ne vem kakšnimi ležaji in silikonskimi koleščki. Sedaj pa samo pol ure v kosu lahko rolam, ker mi tista trda plastika pristiska na žilo v nogi in mi jo popolnoma omrtvi.

No, to so moje izkušnje. UPam, da kdo še kaj pametnega pove.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2008 17:39:04   
glen
Mi smo našiuser posted image lani, pri 3 kupili ene take bol poceni (kao pravi rolerji) pa niso bili bohvetkej.
Letos spomladi, preden je dopolnila 4 leta, smo pa kupili rolerje od Fila(60 euuser posted image )in smo ful zadovolni z njimi,hitro se je naučila z njimi rolat.Nudijo dobro oporo.
Še prej smo pa imeli tiste plastične, ki so imeli tri kula v eni vrsti in v zadnji vrsti pa dva-tipo kotalka,pa so bli zanič,proč vržen denar

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2008 18:00:38   
bumerang
Ja, caillou, imaš prav ampak glede na to, da moj sinko še nikoli ni rolal, težko presodim, kaj je to zanj komot in kaj ne. Plastik fantastik rolerjev pa nisem niti gledala.

Tile gor linkani se mi zdijo glede čevlja kar ok, to sem že prej gledala

na razpolago pa so še tile, ki so se meni zdeli mogoče malo previsoki:
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=150294040971

Glede na vaše (sprašujem seveda še ribico in glen pa še koga, ki pride mimo, kateri se vam zdijo bolj udobni?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2008 18:40:21   
Ribica **
Meni se zdita oba ista kar se udobnosti tice user posted image  

Pa ce mu rolanje ne bo vsec ali pa karkoli drugega, se vedno ne bo slo toliko denarja kot za Rocces. Ceprav sem jaz tudi "fan" Rocesa, da ne bo pomote user posted image  Jih imam ze odkar rolam, samo tile ta zadnjo me malo tiscijo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2008 18:46:45   
bumerang
Tile bodo itak, glede na to, kako raste noga, prav eno leto, maksimalno leto in pol. Toliko da se nauči stat in poganjat, kaj več itak ne bo interesantno.
Glavno je, da je noga stabilna in da ga ne tišči pa da niso prehitri.

Ustavi se in prišel boš!

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?