|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:02:42   
drejci
Mene pa nekaj zanima in sicer koliko dni dopusta pripada očetu za rojstvo otroka,....se pravi če mu pripada dopust takoj ko se otrok rodi (še preden odda vlogo za očetovski dopust, ki jo valda lahko odda šele kasneje):zmeden:
Hvala,
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:03:50   
mia-1
Men se zdi da 15 dni nisem pa sigurna.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:06:08   
drejci
ja to je očetovski dopust,..mene pa zanima če mu pripada še kaj več..
Primer:
on je v službi, men se začnejo popadki, on šiba iz službe, ker bo ob rojstvu prisoten,..a mu naslednji dan pripada dopust al mora it delat???

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:10:03   
mamči
meni so rekli, da če sma poročena lahko z dnem poroda ostane doma 15 dni in vmes da v službo porihtat papirje- če pa nisma poročena pa bi naj šla oba PO porodu na občino uredit papirje, podpisat očetovstvo in nato lahko ostane doma 15dni... tak sem jaz to razumela na CSD v MB. baje pa lahko že pred por. urediš papirje, če nista poročena ? :zmeden2:

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:19:06   
2ursae
očetu pripada 15 koledarskih dni dopusta, ki jih mora izkoristiti v času tvojega porodniškega dopusta.
Poleg tega pa je upravičen še do 75 koledarskih dni neplačanega dopusta (sociala mu plača minimalne prispevke v zdr. in pokojninsko blagajno) do otrokovega (mislim da) 8. leta starosti. Ampak - teh 75 lahko koristi le v neprekinjenem nizu, če pa te dneve korist razdrobljeno, pa mu pripada 52 (ali 51) dni.

Tukaj ti vse piše:
http://www.sigov.si/mddsz/?PID=69&CID=71&L=sl

Opa, vlogo za očetovski dopust odda prej, le da ne nevede datumov, ampak jih na CSD naknadno sporoči.

Mislim, da se večina ljudi (tudi midva z :love: )odloči tako, da je :love: teh 15 dni doma neposredno po materinem prihodu iz porodnišnice, da oba skupaj osvojita kako ravnati z novo :duda: in si pomagata.

Pozdravček :muca:

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:19:50   
Anonimen
Imaš očetovski dopust, potem pa mislim, da v Zakonu o delovnih razmerjih piše, da ima vsak pravico oče še dodatno nekaj dni (mislim da 3) neposredno ob rostvu otroka. Podobno, kot v primeru smrti v družini. Grem gledat v zakon, pa ti sporočim točen odgovor.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:20:24   
Anonimen
drejci, po mojem je škoda koristit za tisti dan že očetovski dopust. V službi mu pripada 2 dni dopusta za rojstvo otroka, pa naj se tam proba zmenit, da bi v takem primeru, kot si ga opisala, že koristil prvi dan.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:30:43   
Sara3
Oče ima 2 dni dopust po kolektivni pogodbi firme kjer je zaposlen!!!! kar pomeni na dan rojstva in naslednji dan. To je njegova pravica in v službi so zadolženi, da se to izvede (ni važno ali je gužva ali ne!!)

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:33:04   
Anonimen
No, dobro, da sem preverila. V zakonu piše samo pravica do očetovskega dopusta, tako kot je zapisala že ena izmed mojih predhodnic.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:34:27   
Anonimen
V zakonu o delovnih razmerjih pa piše, da ima pravico do izrednega dopusta samo zaradi smrti, nesreče ali lastne poroke. Mogoče če mu v kolektivni pogodbi piše drugače, potem velja tisto, kar je dogovorjeno v pogodbi.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   rojstvo otroka
12.8.2005 14:48:57   
Anonimen
Pravica do izrednega dopusta je najmanj 1 dan, po kolektivni pogodbi lahko tudi 3. Npr. kolektivna za javno upravo ima 3 dni. Je pa letna omejitev izrednega dopusta na 7 dni.
Tako bo moj :love: na žalost lahko koristil samo 1 dan, ker je letos že dobil 3 dni za poroko in 3 dni za selitev.

(odgovor članu drejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   rojstvo otroka
12.8.2005 15:10:17   
drejci
..ja ja to me je zanimalo (2 dni za rojstvo po pogodbi),..super...hvala vam:)

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   rojstvo otroka
12.8.2005 15:19:32   
teta beta
Če nista poročena, lahko očetovstvo že prej podpišeta na matičnem uradu, da vama ne bo treba z novorojenčkom hoditi še na CSD. To izjavo nato oče priloži vlogi za očetovski dopust (po rojstvu).

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   rojstvo otroka
13.8.2005 13:26:22   
SaaS
Pri nama je bilo točno tako, kot navajaš primer. Voda mi je odtekla v nedeljo zvečer, sva šla v porodnišnico, prebedela noč, zjutraj pa je ob 7h najprej poklical v službo, da rojevava in da bo koristil izredni dopust, ki ga punce omenjajo. V torek je šel potem spet v službo, jaz sem bila pa itak v porodnišnici. Za očetovski dopust sva se pa že prej odločila, da ga bo koristil kasneje, mesec po rojstvu.

(odgovor članu drejci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?