|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rojstvo drugega otroka
26.6.2011 21:15:07   
suzanica
Ojla, kako ste prvemu otroku - 3 letnica razložile kje je mami medtem, ko ste bile par dni v porodnišnici? Vas je hodil prvorojenec obiskovati ali je bolje, da se ne vidita, ni slovesa,... Me je kar malo strah kako bo tole izpadlo.lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rojstvo drugega otroka
26.6.2011 21:38:10   
julijka11
triletnik pa to že razume, samo brez kompliciranja

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2011 21:55:15   
ronja
Itak, da je boljše, da pride obiskat! Po moje je boljše, da otrok vidi, da je z mami vse ok, da pač mora bit še v p., da zdravniki pogledajo, da je vse ok z mamico in bratcem/sestrico, itd... Saj to 3 letniki res razumejo! Še mlajši razumejo, po mojih izkušnjah.
Meni se zdi, da je to, da ne bi videla otroka grozno za oba, pa lažje kvečjemu za starše, da se jim ni treba ubadat z jokom ob slovesu, ampak to niti ni nujno tako (pri nas ni bilo kritično), poleg tega je sigurno otroku lažje, če vsak dan vidi mami, kot če je par dni ni.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2011 21:57:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: suzanica

Ojla, kako ste prvemu otroku - 3 letnica razložile kje je mami medtem, ko ste bile par dni v porodnišnici?

Medtem ko je v porodnišnici, je pač, kje drugje, kot v porodnišnici user posted image , to je v tisti hiši, kjer se rodijo otroci in kjer se je rodila tudi ona.

(odgovor članu suzanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2011 7:41:52   
Čebel@
naša je bila sicer stara 2 leti,ko sem rodila in je čist super zastopila,da je šla mami po user posted image ...z atijem sta vsak dan gledala slikice ker v P ni prišla....če bi bila pa stara 3 leta bi pa definitivno ji vse razložila in tudi v P bi prišla

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2011 9:33:22   
ksenija12
Hm..je niste še nič pripravljali? No, saj ni nikol prepozno, je pa vseeno malo pozno, če sodim po sebi seveda...Moj predlog-preberite knjigico na to temo in pa seveda vse ji povej tako kot pač je - dojenček, porodnišnica, doma...Naj bo v čimvečji meri del tega dogajaja, naj vaju ta dogodek - rojstvo sestrice/bratca povezuje..Naj bo ta dogodek priložnost za spoznavanje, kako potekajo stvari-rojstvo, dojenček...To, kje boš ti nekaj dni, je še najmanjši problem:) In pa seveda naj hodi zraven na obiske itd...Razen pri porodu seveda:) No, to je moj nasvet, mi smo bili ves čas skupaj, razen 'finala', ta mali ga je dobil skoraj dobesedno v roke:)

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2011 10:17:57   
miamiam
Ojla
Mi smo našemu 3 letniku vse razložili.  Mami je šla v bolnico po user posted image ,  hodila pa sta naju z atijem obiskovat,  pa so vsi kometirali, da to ni dobra ideja.   user posted image  mu je prinesel en velik traktor s prikolico.  Pa je bil ves čas poleg posteljice in ga božal, pa gledal, pa malo njegovo dudico podudlal,   pa seveda se je k mamici tudi vlegel pa pocartal.  

Meni osebno so bili to najlepši trenutki v življenju, ki jih ne bi zamudila za nobeno glavo.  Smo se pa seveda malo bali kakšna bo reakcija,  vendar mislim, da če se doma pogovarjate, da ni panike.  

lp

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2011 11:05:37   
jera3
Mi se nismo nič poslavljali, ker so mene po pregledu kar v porodnišnici obdržali in tudi sama nisem pričakovala, da bom tisti dan rodila. Zdaj smo stari 11 dni, doma imamo 3-letnico, ki je kar precej trmasta, ampak nam gre kar dobro. V porodnišnico sta z atijem prišla vsak dan in ni bilo nobenih problemov s poslavljanjem. zdaj doma ima včasih izpade ljubosumja, malo več pozornosti rabi, drugače je pa super.
Srečno!

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.7.2011 20:47:42   
scorpiogirl
oprosti, ampak meni je to ful kompliciranje ...
naš je bil star dobri dve leti, ko je dobil bratca, pa smo se o tem prej pogovarjali. Vedel je, da dobimo dojenčka, se ga je tudi veselil in z njim pogovarjal že pred rojstvom user posted image povedala sva mu, da grem v porodnišnico po dojenčka in da morava biti nekaj časa tam. Z atijem sta prišla na obisk, se je pa zelo hitro naveličal in hotel domov. Sicer bi on z veseljem vzel naju z bratcem domov, ampak, ker to ni šlo, tud ni blo panike. Je pa tudi pred rojstvom bratca ati zanj skrbel enako kot jaz ... res ne razumem, kje je tak problem user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu jera3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.7.2011 21:02:47   
Češnca
Mi smo našega ta večjega že vseskozi pripravljali, se pogovarjali o dojenčku, rad se je stiskal k meni in "dojenčku", mu dajal ljubčke (na moj trebuh seveda). user posted image V porodnišnico žal ni prišel, ker je preboleval virozo. Je pa vedel, kje sem in zakaj sem tam, pa z očkom sta pogledala fotke in posnetke. Najbolj je bilo hudo meni, ker sem ga samo na hitro stisnila za dobro jutro na njegov 2. rojstni dan. Zato pa zdaj vsako leto dvojno praznujemo! user posted image
Ne skrbi, malčki razumejo precej več kot si zamišljamo. user posted image

< Sporočilo je popravil Češnca -- 5.7.2011 21:04:03 >

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.7.2011 22:30:36   
Roberta69
Jaz si sploh nisem predstavljala, da provrojenec ne bi prišel, potem mi je bilo pa kar malo žal, da je... Ko sem rodila je bil star 2 leti in pol.Rodila sem okrog 13-ih pa očija do popoldneva ni bilo doma, tako da je še on komaj vratarja prepričal, da je lahko na hitro prišel pogledat sina, ker je bilo že konec obiskov, tako da tisti dan sin ni prišel. Pazila ga je moja mami in takrat je tudi prvič kje prespal, takrat pri mami, na lastno željo. Naslednji dan je z  največjim veseljem prišel v porodnišnico , ampak dojenček je bil verjetno malce drugačen, kot si je predstavljal on, otroci najbrž mislijo, da bodo dobili vrstnika ali nekaj takega, takoj pripravljenag na igro, načelom aje bilo vse kul, ko sem ga pa začela dojiti, se mu j epa čist utrgalo in se je kar pognal proti njemu in začel jokati, da to pa ne... Meni je bilo tako grozno user posted image , prvorojenec se mi je tako smilil... Ko je bil čas za odhod, kar ni hotel iti, pa z očijem sta ne vem kolikokrat morala priti nazaj, pa ni razumel, zakaj ne more ostati tam, itd. Skratka meni je bilo žal, da je prišel, ker se mi je zdelo, da je samo trpel. Naslednji dan potem ni prišel, potem sva šla pa z bratcem itak že domov in nato je sledilo uvajanje doma...

Na začetku februarja dobimo še enega otročka in takrat bo prvorojenec seveda zopet vabljen in tokrat mislim, da ne bo nobene panike, ker bo le že bolj razumel, zakaj gre, zdaj tudi bolj razume, kaj pomeni dojenček, ob sebi je imel/ima kar nekaj časa mlajšega bratca (torej dojenčka), za ta mlajšega pa itak še ne vemo, kaj sploh bomo, se še nočemo preveč obremenjevati, ampak najbrž se bo takrat še dojil in sploh ne vem, kako bomo to izvedli. V primeru, da se bo še vedno dojil, bom prosila, če je lahko ponoči pri meni (kolikor so v prorodnišnici zategnjeni, pa dvomim, da nam bodo to pustili), drugače bom pa najbrž zapustila porodnišnico na dan poroda, kaj pa čem... ma razmišljanje o tem še pride na vrsto. Me je že, ko sem šla drugič rodit, to skrbelo (ampak ne v toliki meri, ker sin ni bil več dojenček), pa se je vse super izteklo, ker se je 4 mesece pred tem nehal dojiti user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.7.2011 13:18:21   
Balerina
Pri nas je bila ta večja takrat stara 20 mesecev in je bilo sicer na obiskih kar OK le domov je šla vsak dan težje. Zadnji dan pa ni hotela domov brez naju, ampak sva tako ali tako tudi midja šla domov. Tako da sva se najpej midva oblekla ta večja pa šele čisto pred izhodom iz bolnišnice ko se je prepičala da gresta tud mami in bratec domov.
Sedaj pri tretjem ne pričakujem večjih težav sta že večja 5 in 3 in se že vse pogovorjamo kje je dojenček, kako pride ven, kdaj bo rojen in da bova takrat midva v bolnici nekaj dni onadva pa bosta prišla na obisk drugače pa bosta doma z očijem.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.7.2011 13:22:23   
Balerina
Pa še to Roberta69 v Ljubljani, mogoče tudi drugje, imamo možnost sobe za vso družino, pozanimaj se kako je s tem če bi imela rada tudi ponoči srednjega sina pri sebi. Predvidevam pa da je za doplačilo.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.7.2011 20:54:33   
annie
Moj sin je bil ob rojstvu sestrice star 2 leti in 10 mesecev, pa je vse dni prišel na obisk...si niti sploh ne vem predstavljati, da ga tiste dni ne bi videla user posted image Sestrico je zelo lepo sprejel, smo pa ga tudi seveda prej kar precej pripravljali in je tudi vedel, da ko se bo dojenček rodil, da bo mama v porodnišnici. Sem pa si šla cca. mesec dni pred porodom v porodnišnico po potrdilo za opravljeno šolo za starše in je šel sin z mano, tako da je takrat videl, kje bo mama z dojenčkom.Sta pa si tudi drug drugemu dala kao darilo-dojenček njemu, sin pa je dal darilo sestrici in se je pri nas tole z darilom zelo lepo obneslo user posted image

< Sporočilo je popravil annie -- 6.7.2011 20:57:12 >

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.7.2011 21:14:14   
betty.ford
suzanica, je fajn, če ji prebereš kakšno knjigico o rojstvu, o bratcih oz. sestricah,... fajna je tudi risanka Nekoč je bilo življenje: Rojstvo. vsaj mojemu otroku je bila zakon. vsekakor se veliko pogovarjaj z njo, naj prisluhne otročičku v trebuščku! naj pomaga pripraviti posteljico za bratca/sestrico... naj premišljuje, kje naj spi,...

drugače pa - moja izkušnja: tisti čas, ko sem bila v porodnišnici, je bil prvorojenec na počitnicah (ker je bil blazno navezan name, sem se bala izgredov ob zaključkih obiska in sem se temu tako izognila; po drugi strani sem se želela vsaj tiste tri dni povsem posvetiti drugemu, ker sem pričakovala, da ne bova ravno veliko časa imela "samo za naju" - malček sem bila egoistka, vem user posted image ), ko sem šla iz porodnišnice, je prvi prišel pome in po dojenčka.

dojenček mu je "prinesel" igračo, ki se mi zdi ključna. dokler je ni dobil, ga dojenček ni zanimal, ko mu je dojenček "podaril" igračo, je bil led prebit.

nekateri priporočajo tudi dojenčka-igračko, kateremu se prvorojenec posveča, ko se mama posveča dojenčku.

pa ogromno ukvarjanja s prvim otrokom v prvih mesecih, da se ne počuti zapostavljenega. ker on(a) je navajen(a) biti edini otrok.

če po pravici povem, sem bila izmozgana tiste dni, pa nek čuden adrenalin me je poganjal... pa mi ni žal, ker se zdaj izvrstno razumeta (z občasnimi kregi in nesporazumi, seveda)

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
7.7.2011 7:48:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu betty.ford)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.7.2011 20:51:24   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Pa še to Roberta69 v Ljubljani, mogoče tudi drugje, imamo možnost sobe za vso družino, pozanimaj se kako je s tem če bi imela rada tudi ponoči srednjega sina pri sebi. Predvidevam pa da je za doplačilo.

O, a res user posted image . To mi je pa kar polepšalo večer user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.7.2011 9:26:53   
Najaa
O, kero kompliciranje. Če pa tiste 3 dni ne zdržite narazen pa tud ne vem, no. Še kaj hujšega bo v živjenju kakor tri dni bit v porodnišnici...
Jaz sem rodila 2 meseca prej in sem morala bit v P 3 tedne, starejša hčerka je bila pa pri babici, ko je ati delal. Vidle se nisva več kot en teden, ker sem imela po CR same probleme... in seveda mi je bilo hudo ampak sem vedla, da ko bo vse mimo, se bomo meli pa še raje skupaj doma. Pa je bilo še huje, ker je (starejša) fasala adeno virus in da ga ne bi še tamala, sta bila z atijem ene 2-3 tedne pri babici... pa smo vsi preživeli.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.7.2011 10:35:42   
Janyna
Nepotrebno kompliciranje. A vaši otroci niso bili še nikoli za več dni na počitnicah, potem je skrajni čas da za kak vikend tudi gredo.

Moj prvorojenec je prišel samo enkrat na obisk pozneje pa ne več, ker ni bilo nobenga interesa z njegove smeri, ga pač dojenček ni zanimal.

< Sporočilo je popravil Janyna -- 8.7.2011 10:38:04 >

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.7.2011 13:56:09   
Bojana 29
Ko sem dobila sina je bila moja delklica stara 3 leta. Pred njo nisem ničesar skrivala. Že od vsega začetka je gledala kako raste bratec v trebuščku (kako se veča mimin trebuh), šla je z mano tudi na UZ (ji je bilo zelo všeč), bratecu je pela in risala po mojem trebuhu, ... Povedala sem ji, da bo nekega dne bratec tako zrastel, da v trebuhu ne bo imel več prostora (tako kot ona) in takrat bo čas, da pride k njej. Iz trebuha pa otroci pridejo v bolnici, ker morajo zdravniki dojenčke pregledati če so zdravi.Povedala sem ji tudi, da mami ne ve kdaj bo bratec hotel iz trebuščka, da bo to mogoče ponoči in da ji ne bom mogla reči adijo (tako je tudi bilo) in da naj ne skrbi, ker bo za njo poskrbela babica. V bolnico sem odšla točno ob polnoči, rodila pa naslednji dan ob 12.00 popoldne. Moja deklica je prišla pogledat brateca naslednji dan. Že pred odhodom v bolnico sem kupila majnhno darilo, ki ji je ga "dal" bratec. Še zdaj dobim solzne oči ko se spomnim prvega srečanja mojih dveh otrok.

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.7.2011 14:11:51   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: Janyna

Nepotrebno kompliciranje. A vaši otroci niso bili še nikoli za več dni na počitnicah, potem je skrajni čas da za kak vikend tudi gredo.

Moj prvorojenec je prišel samo enkrat na obisk pozneje pa ne več, ker ni bilo nobenga interesa z njegove smeri, ga pač dojenček ni zanimal.

Se strinjam. A še nikoli ni šla punčka k babici za 3 dni ali pa ti na kakšno službeno pot?
Pri 3eh letih pa otrok res že vse razume.

Moj starejši sin je bil ravno tako star 3 leta, ko sem rodila drugega.
Z možem sta prišla na obisk 1x ali 2x, starejšemu sploh ni bilo všeč, ne porodnišnica, ne jaz v tisti halji vsa neobogljena ( je bil CR) in obakrat sta se pobrala po 10ih minutah. No,prvič je bilo ravno dovolj,  da je vzel darilo, ki mu ga je prinesel dojenček. In to se še danes spomni.

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.7.2011 14:41:51   
mate0ja
Naša ima tudi tri leta in bo čez dva meseca dobila bratca. Že danes ji je vse jasno kako raste otročič v trebuhu, da se bo rodil, kje se bo rodil, kaj bo ona počela takrat, kako bo to zgledalo ko bo prišel dojenček domov. Praktično od začetka nosečnosti se ves čas pogovarjamo z njo o teh zadevah.

Hkrati pa je tudi navajena biti pri babi za par dni na počitnicah, še celo tako se ji te počitnice dopadejo, da je sposobna dve uri sedeti na balkonu na stolu in čakat, da se pripeljeta ponjo.

Že od malega naprej jo navajamo, da mami ni njena last ampak njena opora in zatočišče in da hkrati kdorkoli enako dobro poskrbi zanjo.

V bolnici je tudi že bila na obisku (pri svoji prababici) in ji je jasno, da se je v bolnici treba pozdraviti in šele potem greš lahko domov in že danes ve, da grem v bolnico in da ko bom približno mobilna me lahko odpelje domov.

Kako zgleda dojenček in kaj počne po tistem ko se rodi ji je tudi jasno, saj pošpegava v vsak voziček, ki ga kje srečava. Pa nekaj kolegov ima majhne škratke in občasno z njimi preživimo kako uro.

Triletniki so zelo brihtna bitja in veliko razumejo, če si le vzamemo čas in jim pravočasno in na pravi način razložimo.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.7.2011 11:12:21   
livia
Moja je bila stara slabi dve leti, ko sem šla rodit.
Ura je bila 8 zvečer, ona je že spala, jaz sem čutila, da se nekaj dogaja, sva poklicala taščo, da je prišla mirkat tamalo in sva letela v porodnišnico. Moj predragi je malo kašljal in ker je bil čas viroz so ga poslali takoj domov, jaz sem šla pa rodit. Ravno ko je zapeljal v garažo, sem ga poklicala, da je konec.
Naslednji dan je bil v porodnišnici sprejet ukrep prepovedi obiskov zaradi epidemije gripe. Lahko me je za kratek čas obiskal samo partner, ostali sorodniki pa ne.
Pri prvi te prepovedi ni bilo in je k cimri prišel tudi njen starejši sinko oz je šla ven na hodnik v avlo z njim, jaz sem ji pa novorejenčka čuvala.

Meni osebno so bili tisti trije dnevi, ko večje nisem videla grozni. Ko sem klicala domov in jo v odzadnju slišala, sem jokala kot dojenček, da so me sestre na oddelku spraševale ali imam res tako hudo poporodno depresijo, jaz pa sem govorila, da je vse ok, da pogrešam punčko, ki sem jo pustila doma. Potem je še hudo zbolela in mi je bilo še težje, predvsem zato, ker jo je sploh prvič čuval nekdo drug.
Ko sem prišla domov iz porodnišnice, sem dojenčico pustila kar na hodniku v lupini in stekla k moji mali, ki se mi je zdelo, da je v treh dneh ful odrasla in zrastla. Ker je bila res zelo bolna, sva dojenčka dala v najino spalnico v karanteno, in sem jo hodila dojit in previjat, ostalo pa preživela z večjo v dnevni sobi. Dejenčka je videla šele čez en teden, ko je malo ozdravela.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?