Roberta69
|
Jaz si sploh nisem predstavljala, da provrojenec ne bi prišel, potem mi je bilo pa kar malo žal, da je... Ko sem rodila je bil star 2 leti in pol.Rodila sem okrog 13-ih pa očija do popoldneva ni bilo doma, tako da je še on komaj vratarja prepričal, da je lahko na hitro prišel pogledat sina, ker je bilo že konec obiskov, tako da tisti dan sin ni prišel. Pazila ga je moja mami in takrat je tudi prvič kje prespal, takrat pri mami, na lastno željo. Naslednji dan je z največjim veseljem prišel v porodnišnico , ampak dojenček je bil verjetno malce drugačen, kot si je predstavljal on, otroci najbrž mislijo, da bodo dobili vrstnika ali nekaj takega, takoj pripravljenag na igro, načelom aje bilo vse kul, ko sem ga pa začela dojiti, se mu j epa čist utrgalo in se je kar pognal proti njemu in začel jokati, da to pa ne... Meni je bilo tako grozno , prvorojenec se mi je tako smilil... Ko je bil čas za odhod, kar ni hotel iti, pa z očijem sta ne vem kolikokrat morala priti nazaj, pa ni razumel, zakaj ne more ostati tam, itd. Skratka meni je bilo žal, da je prišel, ker se mi je zdelo, da je samo trpel. Naslednji dan potem ni prišel, potem sva šla pa z bratcem itak že domov in nato je sledilo uvajanje doma... Na začetku februarja dobimo še enega otročka in takrat bo prvorojenec seveda zopet vabljen in tokrat mislim, da ne bo nobene panike, ker bo le že bolj razumel, zakaj gre, zdaj tudi bolj razume, kaj pomeni dojenček, ob sebi je imel/ima kar nekaj časa mlajšega bratca (torej dojenčka), za ta mlajšega pa itak še ne vemo, kaj sploh bomo, se še nočemo preveč obremenjevati, ampak najbrž se bo takrat še dojil in sploh ne vem, kako bomo to izvedli. V primeru, da se bo še vedno dojil, bom prosila, če je lahko ponoči pri meni (kolikor so v prorodnišnici zategnjeni, pa dvomim, da nam bodo to pustili), drugače bom pa najbrž zapustila porodnišnico na dan poroda, kaj pa čem... ma razmišljanje o tem še pride na vrsto. Me je že, ko sem šla drugič rodit, to skrbelo (ampak ne v toliki meri, ker sin ni bil več dojenček), pa se je vse super izteklo, ker se je 4 mesece pred tem nehal dojiti .