|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rodit na Ptuj ali v MB - vaše izkušnje
26.4.2010 12:38:40   
pikicabuka
Hitro se približuje čas, ko se bom nekako morala odločiti kam iti rodit. V poštev prideta ptujska ali mariborska porodnišnica, pa me zanimajo vaše izkušnje z eno ali drugo.
Prebrala sem tudi, da v ptujski ne nudijo epiduralne 24 na dan, v Mb pa. Ve katera kaj več o tem?
Zanima me vse, kar pač imate za povedati o teh dveh porodnišnicah. Hvala!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rodit na Ptuj ali v MB - vaše izkušnje
26.4.2010 13:05:10   
sanosan
Jaz sem trikrat rodila v ptujski porodnišnici in imam z vsakim porodom dobre izkušnje z babicami (dvakrat celo z isto babico). Sicer nisem imela nič proti bolečinam (ultiva ali epiduralna), tako da ti glede tega ne znam svetovat. Mislim pa, da se da vse zmenit. Tudi na oddelku so sestre vredu, če ti karkoli ne bo jasno ali pa imaš probleme s pristavljanjem otroka, ti bodo pomagale. Pri mojem prvem user posted image  so mi zelo dosti pomagale s pristavljanjem, saj je imel zelo zelo slabi sesalni refleks in smo se zelo trudili, da je potem le steklo tako kot mora (če bi bila v mariborski porodnišnici, se ne bi dojila ampak bi bila na flaši). Ker je bil vmes še na antibiotikih in ni bil zraven mene, so ga z mojim načrpanim mlekom hranile po brizgi in zato ni bilo problema potem z dojenjem.

Edini problem je takrat, ko je gužva na oddelku in so dopusti (jaz sem bila zdaj not pred velikonočnimi prazniki in je bilo kar nekaj sester na dopustu), ker jim mogoče kaka sestra manjka. Drugače pa so tisti trije dnevi, ko si not, tako hitro mimo.

lep porod in dosit zdravja ti želim.

(odgovor članu pikicabuka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2010 18:38:47   
zinčica
 Če želiš epiduralno, boš morala v MB, ker na Ptuju še slišali niso zanjo. Ultiva je na Ptuju na voljo 24h na dan, čeprav po mojih izkušnjah babice nad njo niso navdušene; ravno nasprotno. Ampak za obe metodi se moraš v naprej dogovorit, tako da hitro v akcijo. Se strinjam, da so sestre na oddelku na Ptuju prijazne in ustrežljive.

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.4.2010 8:00:36   
ellie
Jaz sem sicer imela CR...in imam z MB porodnišnico ful dobre izkušnje. Sem se počutila kot v hoteluuser posted image  anestezistka, ki mi je dala spinalno...je res zlata vredna ženska. Ona je imela glavno vlogo pri mojem porodu.

(odgovor članu zinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2010 10:21:42   
slovenka
Jaz sem v prvo rodila na Ptuju in imam zelo slabe izkušnje; ker sem zahtevala ultivo, so me babice kar samo pustile, rekle, da bom rodila čez 3 smene, tako da še mož ni smel ostati z mano. Ko sem se drla na postelji in prosila za pomoč, ni bilo nobene, samo s hodnika mi je ena babica govorila, da naj bom tiho, ker bom čez 3 smene videla, kaj so to prave bolečine... eno uro in pol sem imela hude popadke, potem me je prišla ena babica pogledat in mi na srečo pomagala, tako da sem rodila čez 5 minut. Potem je sledilo še šivanje 8 šivov na živo... sem rekla, da me boli, pa je zdravnik rekel, da samo še enega, ampak jih je bilo še ful... Potem 3 dni na oddelku sem pa tudi komaj čakala, da grem domov, bradavice sem imela cele krvave... pa mi nobena ni pogledala, čeprav sem jamrala... vroče je bilo za znoreti, sploh popoldne... tako da sem komaj čakala, da grem domov.

Sedaj v drugo grem rodit v Mb, imam dogovorjeno epiduralno..., pa bomo videli, kako bo. Kar hodim na preglede tja, imam dosti boljše izkušnje, zdravnica me posluša, tolaži... ker na Ptuju, ko sem vsak drug dan na koncu hodila na ctg, me zdravnik še pogledal ni, samo papir je zgrabil, podpisal in rekel "pridite v petek"... meni se to ne zdi odnos za eno sodobno družbo...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2010 18:13:43   
zinčica
Joj, slovenka, kot da si napisala mojo zgodbo, sem se takoj našla. V prejšnjem postu sem pohvalila sestre na oddelku, babice v porodnih pa so res ubitačne. Jaz sem tudi imela dogovorjeno ultivo, podpisano, da jo vzamem na lastno odgovornost. No, in ko je prišlo tako daleč, jo dobim, babice pa so se kar distancirale od moje porodne sobe. Zraven mene je sicer bila anestezistka, ki mi je dajala navodila, kako si jo naj doziram(na Ptuju si jo sama) in me vzpodbujala. Ampak, šment, ravno tisti čas so imeli neko nujno operacijo in anestezistka je morala iti nanjo, mene pa so pustili s to ultivo, z namenom, da jo uporabljam do poroda. In kakor hitro je anestezistka zmaknila pete, se pojavita babici in mi začneta nabijat, da tako ne bom rodila, da se porod podaljšuje (itak je trajal že 10h, 4h že v porodni, od tega 2h ultive), da se bo končalo z vakuumom. Tukaj mi pa je kar mrak na oči padel, ker vakuma sem se bala, kot hudič križa. No, in sem dala ultivo vstran in rodila na "suho". Bolelo za crknit in če grem rodit še enkrat, nikoli več brez epiduralne.
Aja, glede šivanja presredka pa isto, šivanje na živo, kot da smo v republiki Banani. Sem tudi rekla, da me boli, pa se zdravnik ni dal motit in ko sem jim že skoraj pobegnila z mize, je rekel sestri za hrbtom "Potem pa posprejajte malo" in v trenutku je tisto prijelo in do konca šivanja me sploh ni več nič bolelo. Miiisliiiim, a je bilo res tako težko že na začetku malo posprejat, ali šparajo s šprejem ali kaj hudiča????????
Še enkrat, oddelek je pa potem bil čist druga zgodba.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2010 21:53:04   
aknela123
jaz sem prvič rodila na Ptuju in je bilo kar o.k. vsaj tako sem takrat mislila.
drugič sem rodila v Mariboru in tudi tja sem hodla na preglede, ker sem imela zelo rizično nosečnost. takrat sem pa spoznala, da je kar razlika.
če bi šla rodit še enkrat, bi šla definitivno v Maribor. pomisli tudi na to, da če je z otročkom kaj narobe, imajo v Mb takoj na voljo intenzivno nego, vse aparate in strokovnjake, da lahko takoj ukrepajo.

so pa v Mb tudi vsi zelo prijazni, sem dala vsa tri nadstropja skozi, saj sem tam ležala skoraj en mesec, tako da tiste stare zgodbe o neprijazni mariborski porodnišnici ne držijo več.

lepo nosečnost ti želim do konca!

(odgovor članu zinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2010 13:54:31   
aleksa83
Pozdravljena!

Jaz še se tudi odločam ali bom šla rodit v MB ali na PTuj. Ptuj mi je sicer bližji, ampak po vseh informacijah, ki jih dobivam od znank, mi vse bolj priporočajo MB.
Ker bo zame vse prvič, se bom po vsej verjetnosti odločila za MB.

Lep pozdrav

user posted image
Aleksa

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2010 14:00:16   
zmajaz
Kolegica, ki je "preizkusila" 3 različne porodnišnice (Ptuj, MB in Celje), pravi, da je bilo najslabše na Ptuju. Drugače pa so v MB rodile še 4 prijateljice in vse so bile zadovoljne, ena od njih je imela tudi epiduralno in je bila tudi s tem zelo zadovoljna.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2010 14:13:52   
slovenka
zinčica - ah, boga, čist verjamem... mislim, dajte posprejat user posted image user posted image user posted image Se spomnim, kako je zdravnik, ki je mene šival, potem čez 2 uri kregal punco na sosednji postelji, da če ne bo imela riti pri miru, mu bo iglo zlomila... igla pa taka debela. Sem bila jezna nanj kot hudič user posted image Ta odnos babic ob ultivi je pa itak znan problem in ne vem, kako da se v bolnici ne zmenijo enkrat dokončno. Mislim, da ekonomisti in anestezistke zadevo podpirajo, druge, ker hočejo pomagat, prvi pa, ker če ne bi nudili nobene pomoči (EA itak nimajo), ne bi dobili porodnic v bolnico..., babice so pa proti, nastradajo pa potem porodnice. In ko si sam tam na postelji, se pa bori za svoje pravice. Res srednji vek. user posted image user posted image user posted image Res mislim, da če se odločiš iti rodit na Ptuj, je boljše ne vzeti ultive, prideš boljše skozi - mislim, glede odnosa babic in vsega. Ker je vseeno dosti lažje, če je nekdo zraven tebe kot pa nihče.

Pa saj res ni vse narobe, ampak vseeno preveč. Pediatrinja Djukanovičeva se mi je zdelo zelo fajn, marsikatera sestra tudi, nekaj je pa takih, da se derejo, kot da smo upokojenke, pa tako nefleksibilne kot v vojski...

Bom poročala, kako bo v Mb. user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu zinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.4.2010 17:11:08   
eternety
Jaz sem imela zelo pozitivno izkušnjo v MB porodnišnici. Osebje je strokovno in prijazno, za mamice je lepo poskrbljeno. Za epiduralno pa ne vem, ker sem rodila brez.

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.5.2010 13:10:53   
sissley
Jaz sem celo nosečnost premišljevala ali naj rodim v MB ali naj grem v POSTOJNO.
No na koncu sem se vendarle odločila za Maribor in moram rečt, da je to bila več kot pravilna odločitev.
Vso osebje fenomenalno že od samega sprejema v porodno sobo. Imela sem res super babico, tudi anastezistka je bila super,
ves moj porod je spremljala in me tudi sama bodrila, čeprav je bila dežurna in v službi že 16 ur.
Imela sem epiduralno analgezijo.

Na oddelku so bile vse sestre res zelo prijazne in ustrežljive, res jih moram pohvaliti! Sama nisem naletela na niti eno
tečno ali pa kaj podobnega, pa sem tega kar velika slišala. Sem pa bila v porodnišnici kar celih 8 dni.
Zdravniki tudi super, vsakič so si vzeli čas da so mi povedali točno kako gre kaj mojemu bebiju, enako zdravniki za ženske-vsakič
so vprašali na intenzivni kako smo kaj, če potrebujemo kaj in tako naprej... Rodila pa sem letos 20.03.

Od mene dobi porodnišnica Maribor same pohvale in v drugo sigurno ne bi več premišljevala ali naj rodim tam.

< Sporočilo je popravil sissley -- 1.5.2010 13:11:24 >

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?