|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:02:40   
Anonimen
jojjj zdele sem brskala mal po forumu porodnišnice in naletela na eno temo o jeseniški porodnišnici kjer sem rodila z ea in je blo res zakon. pobrskala sem tut nazaj in najdla moj post o porodni izkušnji in mal z mislimi odtavala nazaj. :)

me pa zanima, kere od vas ste rodile z EA? je bil to vaš prvi al drugi, tretji porod? bi se še enkrat odločile za ea? če ste pa rodile narvno bi probale tut ea?

joj js ne grem rodit drugač kot z ea, sploh se za naslednjega bojim da dobim popadke doma in čakam doma :) prvič so mi popadke sprožili in takoj dali ea tako da sploh ne vem kako popadek zgleda :) za tako vrjanto bi se mogle odločat slavne osebe ne pa za carskega ko si vs prešniclan pa bogi :) hehe!

lp, lara
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:08:26   
Maxica
Ojla, Lara, jaz sem ti že povedala, da me je tvoja porodna izkušnja navdušila nad EA in sem ti zelo hvaležna, da si jo delila z nami;). Jaz sem imela res dobro izkušnjo z EA, sem pa imela tudi svoje popadke, že na 5 minut, tako da vem, kako "zgledajo". Absolutno se bom za EA odločila še pri prihodnjih porodih. Hura za EA:bravo::bravo::bravo:!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:18:17   
puncica
Jst sem rodila brez EA in nasledn porod bom tud rodila brez. Ni bilo tako hudo in bilo je hitro gotovo, pravijo pa je nasledn porod še hitrejši, tako da se ne bojim. Sej se že prvič nisem. Popadki mi niso bili tako grozni, huje mi je bilo potiskanje, ker se mi je zdelo da nikamor ne gre in sem imela glavo tako da bi lahko še sam eksplodirala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:21:18   
Anonimen
Jaz sem rodila z EA, vendar mi ni dovolj prijela. Prva doza je držala le nekaj več kot dve uri, druga skoraj ni prijela, tretja pa tako na pol, potem pa so mi šopali intravenozno oksitocin tako da je itak bilo, kot da je ne bi bilo.
Hvala bogu me je potem rešil carski rez.

Pri takih popadkih, kot sem jih imela že od vsega začetka jaz, bi brez EA umrla!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:24:26   
Jančika_
Jaz sem rodila na suho:)-. Sploh nisem resno razmišljala o EA. In mi ni žal. OK, ne morem primerjat, ampak meni je bilo prav fajn rodit. Ja, je bolelo, ampak sploh ne tako zelo. Po porodu sem bila hitro spet na nogah in frišna, nič mi ni manjkalo.

Če bi šla naslednjič z EA? Po pravici povedano, ne vem.:zmeden: Pa ne, da bi me bilo strah ali kaj, samo moj porod je bil tako lepo doživetje, da si ga zaenkrat želim ponoviti na podoben način.

Po drugi strani pa me zanima razlika in tako ne izključujem te možnosti. Bomo videli:zmeden2:.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:32:24   
Anonimen
kako je držala 2 uri? meni so dozirali ea na vsake 45 min.

lp, lara

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:37:19   
Jančika_
Takole ko berem, se mi zdi, da so porodi z EA trajali kar dolgo:zmeden:. Jaz sem bila v porodni 2 uri, ki sta minili, kot bi mignil. Ne znam si predstavljati, da bi bila tam bohve koliko ur. Upam, da bo šlo naslednjič vsaj tako hitro.

Kako dolgo pa ste bila v porodni tiste, ki ste rodile z EA?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:38:00   
Anonimen
Rodila sem v Italiji, kjer je sistem verjetno nekoliko drugačen. Preden se odločiš za EA naredijo dvojne krvne preiskave, ene se nanašajo na to, kako se strjuje kri, druge pa dajo podatek o tem, koliko analgetika ti lahko dozirajo.
Meni je rekla anastezistka, da mi ga lahko da na vsake štiri ure. Prva doza je držala samo dve uri, na naslednjo pa sem potem morala čakati eno uro - ker me je tako bolelo mi jo je kljub preiskavam na mojo odgovornost dala eno uro prej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:39:09   
Maxica
Jaz sem prišla v porodno sobo okrog pol polnoči, rodila pa ob 3:40. Tako da je res šlo kar lepo hitro-sem imela pa že popadke na 5 minut, preden pa mi je EA prijela, pa že skoraj na 3 minute.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:41:39   
TaRe*
Jaz sem dvakrat rodila brez EA.Prvič 13ur,drugič res manj,vendar grozne popadke.:zmeden:
če bi šla še enkrat,bi sigurno probala z EA,ker bi se tudi jaz rada na porodu smejala;)
Jaz namreč tudi govoriti nisem mogla:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   rodile z EA..??
27.3.2005 20:42:30   
Anonimen
ene 5 ur z popadki na 2 min 8)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:13:13   
NIN@
Jaz sem tudi hotela probat EA, pa ni šlo, ker sem v porodnišnico prišla že z hudimi popadki in 5 prstov odppprrttaaaaa!! ROdila pa sem v 32 minutah. Hitro sam B O L E Č E.

Drugič pa probam AE

Nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:20:01   
polona2
Rodila z EA, tri ure in pol po prihodu v porodno, naslednjič bom seveda tudi rodila z EA, tukaj ni nobene dileme, glede trajanja poroda z EA, mislim, da ni razlike, vse prijateljice, razen ene, so pri porodu z EA rodile v roku 3-4 ur,lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:25:12   
malika
Jaz sem prvič naravno :)- , sicer ni bilo hudo, ampak me zdaj v drugo kar malo prpa daje in ne vem, če se bom odločila za malo te droge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:25:46   
Gina
Pri prvih dveh EA niso dajali. Pri tretjem sem pa rekla, da bo zihr hitro in da je ne bom vzela. Totalna krava!! Res ne vem, kaj mi je bilo!!!
Tiste, ki vas porod ne boli prav grozno in ki ste rodile v dveh urah: bravo za vas!:bravo: Mene je pri vsakem porodu bolelo še bolj in vsak je bil malo bolj kompliciran. In absolutno ne razumem žensk, ki se lahko med popadki sprehajajo. Jaz sem mislila pri vsakem popadku, da bom skupi padla in da me na živo koljejo po trebuhu in hrbtu. Blagor tistim, ki take bolečine niste nikoli doživele. Zato vsaki rečem, tudi svoji hčerki bom EA, EA, EA - nič razmišljat, vzamite EA!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:28:47   
NIN@
Pa nekateri pa ful strašijo da je EA NEVARNA, ČE SE ZAKOMPLICIRA???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:31:54   
Jančika_
Aha, potem sem pa jaz samo slučajno naletela na primere, ko so bile punce v porodni 7 ur in več. No, zdaj vem:). Še vedno pa ne vem, kako bi se/se bom odločila naslednjič...:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:50:12   
Gina
Kaj pa naj bi se zakompliciralo? Malo manj čutiš za sam iztis poroda, pravijo. Pa saj prej ti itak dajjo manjšo dozo, kot jaz to razumem, da bolj čutiš. Sicer pa za druge komplikacije nisem slišala. Tisto, da bi se pri kateri malo zmotili, pa hrbtenico poškodovali, se ni zgodilo. Aja, lahko je še to, da premalo prime, ali da te po njej boli glava. Pa kaj je en glavobol v primerjavi z enim samim ornk popadkom?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   rodile z EA..??
27.3.2005 21:57:32   
Jančika_
Gina, jaz sem pa enkrat napisala, da grem raje spet rodit, kot da imam tisti orenk napad migrene....in sem resno mislila.;) Ker tisto me vsakič znova ubije, ti povem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   rodile z EA..??
27.3.2005 22:01:44   
Gina
Ja, ja, to je pa drugo. Tisto tudi poznam, samo na srečo zelo redko dobim. Maš prav, tisto res boli ko popadek. Samo ni rečeno, da te bi res glava bolela....No ja, saj se boš že sama odločila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   rodile z EA..??
27.3.2005 22:05:58   
polona2
Glavobol pa zna biti hud, moja sorodnica je imela ta glavobol po EA :(, res ni prijetno, ampak te stvari pač vzameš v zakup :ups:, če prvi porod ni bil ravno travmatična izkušnja in se panično bojiš tega glavobola, te nekako razumem, zakaj oklevaš,
jaz pač vsaki bodoči mamici toplo priporočam porod z EA zaradi moje, skrajno pozitivne izkušnje, lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   rodile z EA..??
27.3.2005 22:12:36   
frutka_
Mene na porodno mizo brez EA ne spravijo!


Glede zapletov pa je moje mnenje tako, da je zaplet možen tudi pri naravnem porodu.
Veš kaj so naredili moji teti pri porodu pred 5-imi leti? Babica je v porodni sobi na tisti dan okužila VSE otroke z virusnim meningitisom.
Samo v razmislek kaj vse gre lahko narobe pa na to ne pomisliš.

Zaupati je potrebno!Če se za EA odločiš potem zaupaj, če ne zaupaš potem pač uživaj porodno izkušnjo drugače, s kakšnimi apaurini ki ti jih itak dajo pa te sploh ne vprašajo...

Moj porod je trajal vsega 7ur od prihoda v porodno pa do poroda. Ni bilo dolgo ampak dovolj boleče da sem se odločila za EA in mi ni žal. Ko sva z možem polega mene slišala porodnici kako rjoveta (to je pravi izraz, ker kaj takega še nisem slišala) je mojega skoraj kap. Čisto je bil bled in kasneje je komentiral da bi najraje iz SG- ja pobegnil...ne samo iz bolnice.

Odloči se kot misliš da je prav ampak s prdsodki moraš pomesti. Na MON-u je en članek na to temo.Morda si preberi pa dobiš šekakšno povratno info, ki bi te zanimala.

Good luck!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   rodile z EA..??
27.3.2005 22:19:46   
Jančika_
Eh, mene po porodu očitno v vsakem primeru čaka glavobol:(, tako da to ni razlog proti EA. Po porodu sem nekaj dni kasneje dobila najhujšo migreno v življenu, to sploh ni za opisat. Sploh se ne spomnim, kako sem porihtala malega, še dobro, da sem bila pri mami:( Zdaj po ss pa sem 14 dni imela nenehen hud glavobol. Verjetno od hormonov:zmeden:, kaj pa vem.

Upam, da ni katera narobe razumela, mene v nobenem primeru ni strah EA in nimam čisto nič proti njej, samo glede na to, da je bil moj prvi porod res lep in sploh ne hud, se mi EA ne zdi potrebna. Izključujem je tudi ne. Res pa je, da se v meni skriva malo mazohista:)-.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   rodile z EA..??
27.3.2005 22:41:20   
Magi*
hojla. rodila naravno, brez EA, hitro in z razumno mero bolečine;) moji popdaki me sploh niso boleli, sem vmes lako dremala, se sprehajala, pogovarjala, smejala...sam itak ni blo tok časa. ko so mi pa dodali umetne, je bil pa bolečinski preskok ogromen in me je zagrabla panika. sem prosila za EA pa je nisem dobila. no pol je bilo pa itak vsega skupaj konec v pol urice. tako, da mi ni bilo žal in bi verjetno še enkrat tako poskusila. verjetno:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   rodile z EA..??
27.3.2005 23:22:15   
babylove
Prvi porod z EA - luksuz! Če je pri naslednjem ne dobim, sploh nočem rodit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




LJUBOSUMNOST MED SOROJENCI
nataly33

Ali je vaš starejši otrok ljubosumen na mlajšega?

DA (40%)

NE (29%)

VČASIH (31%)


Število vseh glasov: 142

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!