naty1989
|
Pozdravljena! Za ta rjavi izcedek ti težko svetujem, ker lahko pomeni marsikaj. Jaz sem ga imela parkrat, malo pred M, tako da izgleda, da je bil zaradi M. Sem pa našla na netu, eno stran, ko opisuje vse podrobno. Mogoče ti bo kaj v pomoč :) https://njena.svet24.si/clanek/zdravo-zivljenje/5761a44326bf7/paleta-vaginalnih-izcedkov Mislim pa če je izcedek pred M pa potem je M, je verjetno zaradi tega :). Glej firewomen ne grizi se zaradi teh plodnih dni, vem da se je težko odklopit od tega, ko vemo da jih ne znamo ugotoviti in zračunati. Samo kljub temu ti polagam na srce, čim manj se probaj obremenjevat s tem, vem da je že to malo izrabljena fora, ne sekiraj se pa to, ampak je res. Bolj kot se boš probala odmakniti od tega kdaj so plodni dnevi in kako to da ne zanosiš, pa kaj je narobe boljše bo. Vrjemi iz izkušenj ti govorim. Super, če ti uspe, da zanosiš, hvala bogu, če si želiš, ampak jaz sem se obremenjevala pa mi ni ratalo, pa sem že v 7 krogu. Pa tudi še ne vem če mi bo. No 1x že :). Ker bolj se obremenjuješ, bolj se odmika vse od tebe, potem so razočaranja, ki pridejo sama od sebe, seveda če pride M. In to vsak mesec znova, sploh če si hočeš te plodne dneve računat, pa staviš na vse, pač sigurna si da zdaj pa bo, ker si trofla te dneve, potem pa pride M in je razočaranje še večje. Tako da to je en začaran krog s to zanositvijo, ena velika čarovnija, ki potrebuje svoj čas. Tako, da res priporočam čim več ( če se da ) sprostitve. Ali pa vsaj to obremenjenost zmanjšat na pol ali več. Vem da je skoraj nemogoče, ampak psiha ti lahko potem naredi vse te znake, kot jih je meni in marikateri od nas in potem je še vse težje. Iz zdravniškega vidika sicer pravijo spolni odnosi na 2-3 dni, pa potem da so plodni dnevi, da si izračunaš koliko imaš cikel ( npr : 30,28, dni ). potem to razpoloviš na pol, npr : če je 28 dni, je potem 14 na sredini, pravijo da najbolj plodn dan, ampak je boljše it od teh 14 dni še 3 nazaj, to je potem od 11, pa še 5 dni od 14.dne naprej, to je do 19. Če poenostavim, če si imela recimo M 1.8, pa 28 dni, potem je 14.dan na sredini in 3 dni nazaj + 5 naprej, so potem plodni dnevi od 11.8 - 19.8. Šteje se pa prvi dan M, ko se ulije. pa potem do naslednje ko se spet ulije. Jaz izcedke ne bi štela zraven, samo gola M. Je pa tako, da to imaš samo plodne dneve in seveda se na to preveč ni za zanašat, sej veš samo 25 % je možnosti da zanosimo v enem ciklusu, to je zelo malo, če tako gledaš, ker ni finta samo trofit O, ampak se more vse poklopit, čisto vse in tu se začne vsa čarovnija...tu potem more nastopit pravi čas, če nastopi... Tu naprej je še potem oploditev in vgnezditev... in če to vse rata pa si noseča. V glavnem, res moraš met maksimalno srečo, bi jaz rekla, da uspe, sploh tako hitro že. No ne rečem možnost obstaja vedno, ampak je kr mala. Ni lahko no. Ampak sej veš, vse ob pravem času. Velikokrat je tako, da vzamemo to zelo resno ( skoraj preveč ) in res računamo plodne dneve, pa sp.odnosi na 2 dni... pa ni uspeha. Potem se pa sprašujemo kaj je, pa zakaj ni, pa smo čist fertik... ampak sej pravim živa čarovnija je zanosit, boš sama doživela. Potem je pa tu še, če je partner vredu, mislim če ima spermiogram ok, če ni slab... lahko je z nami vse ok, pa z njim ni... pač ja odvisno je od ogromno dejavnikov. Zelo zapletena zadeva :) No upam da se ti kaj pomagala, na koncu pa se bo tako samo pokazalo. Pa še 1x, ne rečem da ni mogoče tako hitro zanositi, seveda je, vedno je mogoče, ampak kljub temu je pa tako kot je mogoče tudi nemogoče. Pač kako naj je usojeno. Pa ne se preveč sekirat, narava tako ali tako naredi svoje :). Jaz rada svetujem, če se le da, ker vem da smo polne pričakovanja in nestrpne in vse. pa potem razočarane...pa želje so velike... vem kako je to, zato tudi rada povem :)
|