Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 15:35:27
|
|
|
|
Anonimen
|
??? prvič slišim.
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 16:29:45
|
|
|
|
PC Baby
|
Bom probala poiskat tiste poste...
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 16:47:46
|
|
|
|
vanilla
|
Zakaj pa bi to dvoje sploh rabila?? Jaz uporabljam navaden riž kot za odrasle. In ko bom začela uporabljati olje bo le-to tudi navadno. To ”kao za dojenčke” je zame čista bedarija in še ena marketinška poteza, da se izkorišča mlade starše.
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 17:12:17
|
|
|
|
Hope2
|
Jaz kupujem olje za dojenčke. Dobiš ga v večjih merkator centrih (v supernovi) na oddelku za diete, v maxi-ju (center LJ, TR3) Za te dve štacuni vem. Je mala temna flaška, gor je narisana dojenčkova glava. Za riž ne vem, sem mu pa sprva kupovala bio riž, zdaj je že tega kot mi
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 17:15:02
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla Zakaj pa bi to dvoje sploh rabila?? Jaz uporabljam navaden riž kot za odrasle. In ko bom začela uporabljati olje bo le-to tudi navadno. To ”kao za dojenčke” je zame čista bedarija in še ena marketinška poteza, da se izkorišča mlade starše. se popolnoma strinjam. Jaz uporabljam navadno olivno olje in navaden riž, pa nisem videla oz. opazila da bi bilo bilo kaj narobe
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 19:06:13
|
|
|
|
Katy78
|
Od začetka uporabljam navaden riž, nebrušenega, takega, kot jemo ostali. Olje pa navadno olivno ali sončnično.
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 19:15:09
|
|
|
|
miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla Zakaj pa bi to dvoje sploh rabila?? Jaz uporabljam navaden riž kot za odrasle. In ko bom začela uporabljati olje bo le-to tudi navadno. To ”kao za dojenčke” je zame čista bedarija in še ena marketinška poteza, da se izkorišča mlade starše. Se popolnoma strinjam - riž kot riž, bel ali pa polnovreden, olje imam olivno - hladno prešano ali pa strojno. Kakor nanese. Tudi kruh je bel, pirin, črn, s semeni, domačega ali kupljenjega. Gres in polento navadno, prav tako razne kaše. Zdaj bo še ven prišlo, da obstaka poseben krompir za dojenčke. Me pa prav zanima, kaj je olje za dojenčke tako posebnega?
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 19:57:25
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Me pa prav zanima, kaj je olje za dojenčke tako posebnega? Nič posebnega Je bolj blagega okusa in lažje prebavljivo, iz repičinega olja in olja koruznih kalčkov, pa razmerje med esincialnima maščobama omega 3 in omega 6 je 1:5. Jaz mu kupim, ker me stane isto kot malo boljše olivno olje. Torej mi je vseeno. Odrasli ljudje imajo razmerje maščob med omega 3 in 6 saj uživajo tudi mastno hrano z omega 6 maščobami (žal odrasli zaužijejo še preveč omega 6), medtem ko dojenčki ne zaužijejo omega 6 maščob. Omega 3 maščobe brez omega 6 težko delujejo . Jaz sem sicer začela z olivnim oljem, vendar je malega fajn matralo, nato sem po nasvetu kupila tega in je malemu bilo bolje. Kokr koli, z otrokom ne bo čisto nič narobe, če ne bo imel razmerja, bo vseeno zdrav, vitamini ne gledajo v kateri se maščoba topi, lahko zaužije tudi margarino ali svinjsko mast.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.10.2009 20:10:52 >
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 20:21:04
|
|
|
|
pokica_
|
A v Merkatorju je to olje samo za dobit Hope2? Al tud v Šparu al kje drugje? Jst ga bom tudi kupla, ker sem veliko prebrala o tem, da je koristno.
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 20:30:58
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ A v Merkatorju je to olje samo za dobit Hope2? Al tud v Šparu al kje drugje? Jst ga bom tudi kupla, ker sem veliko prebrala o tem, da je koristno. Ne vem za špar, ker ne hodimo tja. Najbrž imajo še kje drugje v večjih nakupovalnih centrih, ne samo v merkatorju
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 20:32:14
|
|
|
|
miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: miapia Me pa prav zanima, kaj je olje za dojenčke tako posebnega? Nič posebnega Je bolj blagega okusa in lažje prebavljivo, iz repičinega olja in olja koruznih kalčkov, pa razmerje med esincialnima maščobama omega 3 in omega 6 je 1:5. Jaz mu kupim, ker me stane isto kot malo boljše olivno olje. Torej mi je vseeno. Odrasli ljudje imajo razmerje maščob med omega 3 in 6 saj uživajo tudi mastno hrano z omega 6 maščobami (žal odrasli zaužijejo še preveč omega 6), medtem ko dojenčki ne zaužijejo omega 6 maščob. Omega 3 maščobe brez omega 6 težko delujejo . Jaz sem sicer začela z olivnim oljem, vendar je malega fajn matralo, nato sem po nasvetu kupila tega in je malemu bilo bolje. Kokr koli, z otrokom ne bo čisto nič narobe, če ne bo imel razmerja, bo vseeno zdrav, vitamini ne gledajo v kateri se maščoba topi, lahko zaužije tudi margarino ali svinjsko mast. Hvala za razlago. me pa zanima, kako je otroka matralo? Je imel krče?
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 19.10.2009 21:38:06
|
|
|
|
PC Baby
|
Hvala hope za razlago. Se mi je zdelo, da je pomembno, ker je tudi en dr. razlagal na MONu, da bi bilo treba dojenčkom dajat to posebno olje.
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 20.10.2009 8:34:56
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Hvala za razlago. me pa zanima, kako je otroka matralo? Je imel krče? Niso to glih bili kot krči ki jih je imel prve mesece in potem še ob uvedbi GH, je pa bilo podobno. Najbrž ga je bolelo,zvijalo. Dobil je tudi drisko, ki je bila lepljiva in mal zelenkasta. Zjutraj oz dopoldan je kakec bil normalen in tudi počutje, po kosilu (po ollju) pa se je začelo. 3 dni je bilo tako, nato sem ukinila olivno olje za 2 dni, je bilo ok, pa še enkrat probala za 1 dan in spet isto. Nato sem presedlala na tole dojenčkovo olje.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.10.2009 20:22:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 20.10.2009 20:36:32
|
|
|
|
miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: miapia Hvala za razlago. me pa zanima, kako je otroka matralo? Je imel krče? Niso to glih bili kot krči ki jih je imel prve mesece in potem še ob uvedbi GH, je pa bilo podobno. Najbrž ga je bolelo,zvijalo. Dobil je tudi drisko, ki je bila lepljiva in mal zelenkasta. Zjutraj oz dopoldan je kakec bil normalen in tudi počutje, po kosilu (po ollju) pa se je začelo. 3 dni je bilo tako, nato sem ukinila olivno olje za 2 dni, je bilo ok, pa še enkrat probala za 1 dan in spet isto. Nato sem presedlala na tole dojenčkovo olje. Ja, mi nimamo teh težav, zato tudi človek ne išče drugih zadev.
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 20.10.2009 20:54:55
|
|
|
|
PC Baby
|
Kupila danes v Mercator centru :-) Pred mano je bila ravno še ena mamica z dojenčkom, ki ga je ful pohvalila in je rekla, da je zdaj veliko boljše, ko je začela tega uporabljat namesto navadnega olivnega. Nisem je pa vprašala kaj je boljše, ker je šibala naprej.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.10.2009 21:06:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 20.10.2009 21:08:26
|
|
|
|
sonček33
|
Niia a pol repičino olje ni ok?
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 20.10.2009 21:18:38
|
|
|
|
kaya2007
|
mi smo v italiji kupovali otroško olje (ima še dodane neke vitamine) in otroški riž (je bil manjši, kar je bilo nam super, ker tamala ni ravno jedec )..je pa nam pediater rekel, da do 1 leta niti ni treba dodajati maščob, ampak to itak vsak zagovarja svoje.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.10.2009 0:00:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 24.10.2009 8:29:14
|
|
|
|
kaya2007
|
ampak ima olivno bolj taprave maščobe
|
|
|
|
RE: riž in olje za dojenčke 29.10.2009 11:59:47
|
|
|
|
PC Baby
|
No, imamo otroški riž (iz Italije) pa me zanima ali ga je treba vseeno pretlačit/zmiksat ali ga lahko 6 mesečnik kar celega "zmelje"?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.