|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rezultat krvi in vode- prosim pomoc
16.1.2006 18:50:49   
KMALU
evo sem dobila rezultate krvi in vode.. Prosim vas za malo pomoci..
Vse je v mejah normale, le LEUKOCITI- TO SO BELE KRVNICKE A NE? so povecani. A je to zelo narobe? Kaj bi lahko bilo?
Hvala za odgovore...
16.1.2006 19:02:33   
Gina
KOliko pa so povečani? Levkociti se povečajo ponavadi ob bakterijskih okužbah (pri virusnih pa ravno obratno), vendar mora njihova vrednost preseči določeno mejo. Se mi zdi, da morajo biti nad 10, da bi bilo za antibiotik. Ampak meja je različna za odrasle in za otroke, tako da čisto točno ti bo kakšna druga povedala. Če je samo malo povečano, ni panike, sploh če je vse ostalo ok.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rezultat krvi in vode- prosim pomoc
16.1.2006 19:05:39   
Gina
Sem šla pogledat:vrednost od 4-10 je še ok.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2006 19:06:13   
KMALU
Tukaj je napisana meja od 4,5 do 8, jaz jih imam 11,6. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2006 19:18:27   
Gina
Ne vem, jaz sem pogledala za te meje v zdravstveni priročnik, pa tudi na pamet se tako spomnim, lahko pa da je še kaj nižja meja, kot praviš, za čist normalno tretirana. Vem, da imajo dojenčki lahko višje vrednosti, in da ni panike. Vem pa tudi, da je 11,6 sigurno povišana vrednost. A ti je dala kaj ali ti povedala, kaj bi to lahko bilo?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2006 19:25:22   
KMALU
Privat sem sla dat kri pa sem samo dvignila rezultate, tako da mi nihce ni mogel nic svetovat... V cetrtek imam pregled, ampak me skrbi pa upam da me bo tukaj kdo potolazil.. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2006 19:41:55   
Gina
POglej, če se sicer počutiš ok, potem skoraj gotovo ni nič strašnega. Ker pa so levkociti povišani, bi pa jaz vseeno jutri klicala zdravnico, če mi lahko svetuje. Skoraj gotovo ti bo dala vsaj še kaj pregledat, da bo vedela, od kod izvira tako močna obramba organizma. Ker v bistvu povečani levkociti pomenijo samo to, da telo proizvaja več obrambnih celic, ki napadejo tujek, bakterijo po navadi, oz da je v telesu vnetje. Če jih je zelo veliko, se sklepa, da je fajn, če se telesu pomaga z antibiotiki. Če pa zraven še ugotovijo, kje je žarišče,kje se zbirajo levkociti, potem pa ti dajo še pravi antibiotik, ki ravno na tiste bakterije deluje. Obstaja še možnost, da gre vseeno za virusno okužbo, pri kateri ti itak noben antibiotik ne pomaga, moraš samo počivat, telo samo naredi, kar mora. Ponavadi pa resnično to ne predstavlja kaj groznega, tako da se ne sekirat. Sigurno boš vse uredila, in če boš pol dneva kasneje, ne bo nič poslabšalo stanja.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2006 19:44:11   
KMALU
Hvala za vse tvoje odgovore!
Sem zdaj klicala teto, ki dela v zdravstvu in pravi, da sem mogoce kaj takega pojedla. Ker me spremlja tudi driska, je to cisto mozno..
Upam, da se bo kmalu uredilo, do cetrtka bom pa lepo pocivala in jedla vse mozno kar zapira.user posted image

Lep vecer se naprej

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2006 23:39:20   
Margareta
Živjo,

upam, da te bom malce potolažila - jaz sem imela med nosečnostjo tudi povečane levkocite, prav tako kot pri tebi
je bila vrednost okoli 11
zdravnica mi je rekla, da je lahko vrednost povečana tudi zaradi nosečnosti in da to sploh ni veliko odstopanje

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.1.2006 6:58:55   
Eviii
da te še jst malo potolažim. sem proti koncu user posted image  (34 t). že pred user posted image  sem imela precej problemov z ledvicami. no, in v user posted image  so se tej problemi samo še stopnjevali. ker imam ledvične kamne, imam stalno povečane levkocite in eritrocite, tako da tudi to precej vpliva na rezultate testov urina. vsekakor to ni v redu, je pa tako, da bi bila jst potem non-stop na antibiotikih. zdravniki se odločijo, ko vrednosti presežejo določene meje. seveda so pa te meje odvisne tudi od tipa testa, ki ti ga naredijo. če ti štejejo l in e v urinu, so te vrednosti dopustne do 10. če ti štejejo sveže l in e, morajo biti na 0. po enih drugih testih morajo biti te vrednosti do 15. nej te potolažim s tem, da sm jst zadnič uspela pridelat 2780 levkocitov (da, prou si prebrala) in 80 eritrocitov in takoj je sledila kura z antibiotiki. in ti bom povedala, da sm s samodisciplino (jemanje antibiotikov točno ob uri, pitje ogromno tekočine in počivanjem) uspela v enem tednu te vrednosti spravit skori na nulo (e so bli 20, l pa 10). torej: počivaj in pij tudi če ne dobiš antibiotikov, ker bi ti lahko zdej škodovali. pač v user posted image  so zdravniki malo bolj tolerantni do l in e, ker nam res za vsak rahlo povišan parameter ne bodo predpisovali tablet, ker nam to lahko povzroči več škode kot koristi. vsekakor pa vztrajaj na tem, da ti pregledujejo vodo, dokler se ne bo izkazalo, da se vrednosti teh parametrov ne normalizirajo. če pa bi se slučajno še povišale, pol pa zahtevaj zdravljenje z antibiotiki. sicer so pa dohtrji strokovnjaki in se bodo odločli tako, da bo najbolje zate in za user posted image .
upam, da smo te vse skupi malo pomirile. lepo se spočij in veliko pij (in jej pomaranče in mandarine, ker so to najboljša obramba pred okužbami).

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.1.2006 9:47:04   
beti 1
Če si razen driske v redu ta izvid ni nič hudega. V medicini ni nobena stvar absolutna. Meje ki se štejejo za normalne pokrijejo 95% ljudi, tako da lahko vedno padeš v tistih 5%, ki imajo tudi ko so povsem zdravi drugačno vrednost.
Tvoja zdravnica se bo tudi lažje odločila, ko bo videla prejšni izvid, lahko siže prej imela levkocite okoli 9 ali 10 in je to povišanje le minimalno. lahko je recimo tud posledica tega, da moraš po stopnicah do laboratorija, nosečnosti,...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2006 9:58:48   
Anonimen
Kmalu, v nosečnosti se krvna slika zelo spremeni, celo v taki meri, da zdravniki ginekologi krvne slike velikokrat sploh ne morejo upoštevati za reprezentativno pokazateljico. V nosečnosti naj bi bil nivo levkocitov lahko tudi 15, pa ni nič narobe. Lahko pogledaš tudi v iskalnik na Pušenjakov forum, je to večkrat napisal.
Moja znanka ima tako krvno sliko, da bi jo nenosečo že zdavnaj sprejeli v bolnico (povečano ima udi sedimentacijo, levkocite, eritrocite, granulocite, vse možno), osebna zdravnica  (ker običajno ne zdravijo nosečnic, osebni zdravniki tega ponavadi ne vejo) jo je strašila z nevem kako hudim vnetjem, vendar jo je potem ginekolog pomiril, da po vsej verjetnosti gre za spremembe zaradi nosečnosti.

(odgovor članu beti 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.1.2006 10:29:45   
Anonimen
Višina tvojih levkoctov je v nosečnosti normalna. NIč se sekiratuser posted image .
Raje poglej koliko imaš hemoglobina

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
17.1.2006 14:10:23   
KMALU

Spoštovani,

če driska ne traja dalj kot teden dni in ob tem uspevate izgubljeno tekočino nadomestiti, potem ni paike. Krčenje maternice oziroma otrdevanje pa je v tretj tretjini nosečnosti nekaj povsem normalnega in ne porbuje zdravljenja. Če je za drisko kriv magnezij, potem se bo nehala v enem do največ dveh dneh, seved pa priporočam črevesno dieto, ki vsekakor ne vključuje kislega sadja!Tako malo zvišani levkociti pri nosečnici, če ni pomembnih kliničnih znakov, niso pomembni. Verjetno je vse skupaj posledica dehidracije in razdraženega črevesja.

TO JE ODGOVOR DR. PUSENJAKA

Vam se pa vsem zahvaljujem za sporocila in, da ste me pomirile. Hvala pa lep dan zelim vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?