srki
|
Dejana, midva sva se dojila samo par dni. Aljaž enostvno ni znal piti pri meni, ni znal prav jesti, zraven je spal. Ko je mlekec prišel v njegova usta, se je začel daviti, joško je iskal kot nor, čeprav sem mu jo "nudila", vendar nič. Tako smo se šli nekaj dni. Otrok je jokal, jaz sem bila obupana, posledično je on to čutil. Ko je prišla babica-patronažna, mi je takoj rekla, naj se ne matram in naj mu dan dodatek. Videla je, kako on je. Sama je rekla, da bi jo verjetno vsak okaral, sploh dohtar, da mi je rekla, naj začnem z umetnim mlekom, ampak ko je videla da res ne gre, mi je to kar svetovala. In res je bilo boljše. Otrok se je najedel, bil je zadovoljen, sit, je spal. Prej pa samo jok. Jaz sem bila pa tudi že tako zmatrana in obupana, da sem se enostavno sprijaznila s tem. Ne imej slabe vesti zaradi tega. Meni je tudi marsikdo govoril (predvsem tiste, ki so srečno dojile brez problemov), da naj se ne vdam. Lahko je govorit ja, če ti vse poteka gladko. Meni pa na žalost ni. Svoje mleko sem si nekaj časa stiskala, potem pa sem namenoma tudi manj pila, mleko je hitro "usahnilo". Glede tega, če dovolj poje pa ti povem, da ja, moj je tudi jedel na 3-4 ure, pojedel pa je 70, postopoma po več, ko je prišel enkrat na 120, je tam tudi ostalo, čeprav je bil večji, je pojedel samo to. Se je pa všasih zgodilo, da mu tudi to ni bilo več in sem enostavno dala še malo. Ne se obremenjevat, glej tako, da je za tebe in otroka najboljše, predvsem pa ne imej slabe vesti.
|